به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛گوشت مرغ، یکی از مهمترین مواد غذایی محسوب میشود که سرشار از پروتئینهای مختلف است. تردیدی نیست که مرغ جایگزینی سالم و مناسب برای گوشت قرمز می باشد.
براساس مطالعات انجام شده ، غذاهایی مثل گوشت مرغ که سرشار از نیاسین هستند میتوانند از بیماریهای مغزی از قبیل آلزایمر جلوگیری کنند.بیشتر افرادی که گیاه خوار نیستند ادعا می کنند مرغ جز اصلی غذاهای روزانه آن ها است! این گوشت همه کاره ، می تواند به صد روش مختلف طبخ شود ، پس هیچ وقت از خوردن آن خسته نمی شوید. مرغ حاوی مواد مغذی زیاد است. می توانید آن را برای لاغر شدن انتخاب کرده و بهتر از مواد مغذی آن ، استفاده کنید.
اما در میان اعضای بدن مرغ پای مرغ خاصیت درمانی فوق العادهای دارد. بویژه قسمت پنجه و ساق این محصول جانبی که حاوی پروتیین است که بسیاری ازپزشکان برای درمان بیماریهایی مانند کمر درد، پوکی استخوان، جلوگیری از پوسیدگی مفاصل و غضروفها، جایگزین مناسب قرصهای غضروف ساز، رشد و تقویت عضلات، درمان سرماخوردگی، منبع گلوکزامین، ترمیم کننده شکستگی استخوانها و درمان راشتیسم آن را به بیماران توصیه میکنند.
شاید تاچند سال پیش پای مرغ از ضایعاتی بود که به علت نداشتن بازار مصرف دفن میشد و به ذهن کمتر کسی خطور میکرد که با پای مرغ هم میتوان ارز و دلار وارد کشور کرد.
البته بایداشاره کرد که استان گلستان در تولید گوشت مرغ در کشور رتبه دوم را کسب کرده است که باید از این فرصت برای سرمایه گذاری و افزایش واحدهای صنعتی و توسعه آنها که باعث ایجاد اشتغال و درآمدزایی میشود استقبال کرد و فرهنگ استفاده از پای مرغ را در سفرههای ایرانی گسترش داد.
به همین منظوربه سراغ کسانی رفتیم تا از نزدیک در خصوص پای مرغ ارزشمند و سود آور صحبت کنیم.
میزان تولید پای مرغ و تعداد واحدهای صنعتی فعال
هلاکو مدیر طیور جهادکشاورزی استان گلستان در گفتگو با
خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: در استان گلستان بیش از ۱۰ واحد صنعتی فرآوری گوشتی فعال هستند که برخی از این واحدها مقدار تولید آنها بیشتر و بقیه کمتراست.
هلاکو گفت: در ۸ ماهه ابتدای امسال میزان تولید پای مرغ استان بیش از ۴ هزارتن بوده است که توانستیم بیش از ۱ هزار و ۸۰۰ تن ازاین میزان تولید را به کشورهای آسیای شرقی، افغانستان و پاکستان صادرکنیم.
وی ادامه داد: با توجه به تولید مازاد در استان نیازمند حمایت بیشتر سرمایه گذاری برای صادرات هستیم.
قصد کردیم با توجه به گفتههای مدیر طیور جهاد کشاورزی استان در خصوص میزان تولید به یکی از واحدهای صنعتی که سهم بسزایی در صادرات پای مرغ دارد سری بزنیم و از نزدیک مراحل آماده سازی پاهای مرغ صادراتی را شاهد باشیم.
کشتار گاه طیور گلستان واحدی صنعتی است که برای صحت گفته مدیران به سراغش رفتیم و با مدیر عامل این واحد به قسمتهای مختلف سرزدیم که اولین مکان بازدید ما در این واحد صنعتی مرغهای زندهای بود که وارد شده و بعد از یک شوک الکتریکی با حضور کارشناسان مذهبی آنها را ذبح میکردند و درنهایت هر قسمت مرغ به واحدهای ویژه ارسال میشد.
آنچه برای ما مهم بوده است واحد پوست کنی، شست و شو، برش، پنجه زنی، جداسازی و درنهایت بسته بندی در پکیجهای ۴ کیلویی پای مرغ بوده است.
صادرات ۸۰ تن پای مرغ در ماه و ارزآوری این محصول
مبصری مدیر عامل کشتارگاه طیور گلستان در گفتگو با
خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: در این واحد صنعتی ماهیانه نزدیک به ۸۰ تن صادرات پای مرغ داریم که در مجموع ۸ ماهه گذشته حدودا ۶۵۰ تن صادرات داشته ایم که توانستیم ۲۰ درصد از سهم صادرات پای مرغ گلستان را به خود اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: بیش از ۴ سال است که دراین واحد پای مرغ به کشورهایی مانند: چین، تایوان، ویتنام و کشورهای همسایه صادر میشود.
مبصری گفت: ارزش پای مرغ در کشورهای آسیای شرقی بین ۲۲۰۰ تا ۲۹۰۰ تومان است که البته به از جداسازی ساق پا از پنجه قیمت آن تغییر میکند، ولی در مجموع چیزی حدود ۵۶ یا ۵۷ دلار ارز آوری دارد که به ارزش پول ایران معادل ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلیون تومان ارزش صادرات این محصول جانبی است.
مدیر عامل این واحد فرآوری گفت: یکی از دلایل استقبال کشورهای آسیای شرقی از پای مرغ این استان سایز و نژاد گوشتی آنها است.
در خصوص ارسال بار از گلستان به بندرعباس برای صادرات با رانندگان کانتینرها هم مصاحبه شد که این افراد گفتند: ابتدا پای مرغهای بسته بندی شده وارد بندرعباس میشوند و در کشتیها بارگیری میشود و بعد راهی کشورهای مقصد خواهند شد.
وی ادامه داد: البته برای کسانی که قصد دارند وارد بازار بین المللی شوند و صادرات داشته باشند باید به طور زنجیر واردر حوزه خود فعالیت کنند تا با بیشترین تولید کمترین هزینه را صرف کنند.
کاربرد پای مرغ
دکتر زرافشان متخصص آزمایشگاه این واحد صنعتی در گفتگو با
خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ گفت: پس از تحقیقات و آزمایشهای انجام شده به نتایج مثبتی در خصوص ارزش غذایی پای مرغ به اثبات رسید؛ بنابراین به دلیل ارزش غذایی پای مرغ و کاربردآن در صنایع مختلفی مانند
صنایع آرایش و بهداشتی، دارویی مورد استقبال برخی کشورهاست.
وی ادامه داد: البته فرهنگ غذایی کشورهای آسیای شرقی و تقاضای آنها برای استقبال از پای مرغ بی تاثیر نیست.
ایجاد اشتغال و تحقق اهداف اقتصادی مقاومتی
بعد از مشخص شدن میزان تولید با چند نفر از کارگران این مجموعه صحبت شد که به نکته جالبی اشاره کردند: اینکه با کارکردن در این واحد به امنیت خاطر شغلی رسیدند و اینکه پای مرغ چرخ زندگی آنها را میچرخاند.
از دیگر افراد این مجموعه که در طراحی و ساخت برخی از وسایل مورد نیاز این واحد سهیم بود گفت: بچههای بومی همین منطقه براساس نیاز برخی دستگاهها مانند سبدکش، پوست گیرو برخی وسایل دیگر را طراحی کرده و میسازیم که خود از نظر اقتصادی به صرفه است و با کمترین امکانات بهترین استفاده را باید کرد.
محصولات جانبی دیگر پای مرغ و صادرات آن
مدیرعامل این واحد صنعتی در پایان به برنامههای آینده خود در این واحد صنعتی اشاره کرد و گفت: ما همچنان به محصولات جانبی دیگر توجه داریم مانند کیسه صفرا و تاج و ریش مرغ که به دلیل داشتن هیالورونیک اسید و کاربرد آن در صنایع آرایش و بهداشتی مانند انواع کرم، لوسیون و شامپو و در صنایع دارویی در برخی کرمها برای بهبود زخمها در آیندهای نه چندان دور شاهد صادرات آن خواهیم بود.
استان گلستان با داشتن ظرفیت و پتانسیل بالا دربرخی حوزهها مانند تولید گوشت مرغ است که میتوان از این فرصتها برای سرمایه گذاری و افزایش سهم صادرات در بازار بین المللی استفاده شود.
گزارش از گنجا محمودی
انتهای پیام /گ