نور گفت که چند ماه پیش از طرف حزب جمعیت اسلامی افغانستان با ارگ وارد مذاکره شده بود و ورق استعفا را به منظوری به محمداشرف غنی سپرده بود که در صورت برآورده شدن خواستههایش، بتواند قبول کند.
به گفته آقای نور، وی استعفاء نامهاش را به خاطری روی میز محمداشرف غنی گذاشت که آقای غنی گفته بود وی بالای او اعتماد ندارد و مطمئن نیست که پس از برآوردن خواستهایش از مقام ولایت بلخ کنار خواهد رفت یا نه.
والی بلخ تصریح نمود: "ملاقات و مذاکرات ما از آدرس یک تیم با رییس جمهور جریان داشت. جانب ارگ تقاضا کرد که ما اعتماد نداریم و میترسیم که پس از مذاکرات تو «نور» شاید استعفاء ندهی. برای همین من گفتم اینه استعفاء".
استاد تاکید کرد که مساله استعفایش مشروط به عملی شدن تعهدات محمداشرف غنی بود و با عملی نشدن تعهدات آقای غنی استعفای وی غیرقانونی بوده و آن را قبول ندارد.
والی بلخ افزود:" از همینجا می گوییم که برطرفی من یا ظاهراً به معنای استعفای من منتفی است، قابل قبول نیست و آن را رد می کنم و تصامیم بعدی را در مشوره با جمعیت اسلامی و ائتلاف ملی می گیریم".
استاد عطامحمد نور از تمامی هواداران خود خواست تا حرکت های شان مدنی بوده و به تاسیسات عامه المنفعه آسیبی نرسانند.
آقای نور تصریح نمود:"حرکتهای تان برای فعلاً فقط مدنی می باشد. در صورتی که این ظلمی که بر سر ما می شود، این ظلم و تهدید بیشتر شود و از قوه قهریه استفاده شود، آن وقت از هر گزینه دیگر استفاده کرده می توانیم".
گفتنی است که روز گذشته، ارگ ریاست جمهوری در تصمیم یک جانبه اعلام کرد که محمداشرف غنی، استعفای آقای نور را پذیرفته است.
این تصمیم یک جانبه ارگ با موجی گسترده از واکنش ها و اعتراض ها روبرو شده است.
شورای رهبری حزب جمعیت اسلامی افغانستان با نشر اعلامیه ای گفته است که تصمیم ارگ درباره برکناری والی بلخ، یک اقدام عجولانه، غیر مسوولانه، مخالف ثبات و امنیت افغانستان و منافی اصول موافقتنامه حکومت وحدت ملی میباشد.
در همین حال شماری زیادی از سیاسیون کشور نیز تصمیم ارگ درباره برکناری والی بلخ را محکوم کرده و تاکید کرده اند که برکناری استاد عطا به بی ثباتی در کشور ختم خواهد شد.
انتهای پیام/