وی ادامه داد: بدون حل مسئله رابطه دین و علوم، نمیتوان رابطه حوزه و دانشگاه را تبیین کرد، در کتبی که در غرب در رابطه با علم و دین نوشته می شود منظور از دین، کلام مسیحیت است لذا دست غرب از قرآن و حدیث کوتاه است.
رئیس سابق دانشگاه شهید بهشتی افزود: تمدن علمی قرن 8 تا 13 میلادی، در سرزمین های اسلامی با اهتمام ویژه امام باقر، امام صادق و امام رضا (ع) به وجود آمد، علمی که اکنون وجود دارد، براساس نگاه نو و جدیدی است که در رنسانس به وجود آمده است.
تهرانچی بیان کرد: در ترجمه کتب در حوزه رابطه علم و دین، دچار آسیب ترجمه گرایی شدهایم و غرب به این نتیجه رسیده که مسیر نفی دین اشتباه بوده لذا خود غرب برای حل این مسئله و شنیدن حرف های نو جایزه تعیین کرده است.
وی اظهار داشت: در بررسی وضعیت موجود در حوزه و دانشگاه، می بینیم که در برخی علوم انسانی و اجتماعی تعارض موج میزند، در علوم پایه و مهندسی و پزشکی استقلال حاکم است و در حوزه علوم انسانی فضای گفت و گو وجود دارد؛ بنابراین راه زیادی داریم تا به وحدت برسیم.
رئیس سابق دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: مدل تربیت علمی ما، اقتباس از غرب است و متاسفانه مطابق با قرآن نیست.
تهرانچی اضافه کرد: حوزه دانشگاهی باید ریلی را طراحی کند که امامان معصوم و نبی اکرم در رسیدن به تمدن از قرن 2 تا 7 طراحی کردند و علاوه بر اینکه از دین تعریف انسان مطلوب را می خواهیم، تعریف محیط مطلوب، جامعه مطلوب و فناوری مطلوب را نیز می خواهیم تا بتوانیم به تمدن اسلامی برسیم.
انتهای پیام/