وی اظهار کرد: دانشگاه نسل سوم نیاز به محرک دارد و باید شرکتهای خاص خود را داشته باشد که خوشبختانه این قضیه محقق شده است، زیرا در گذشته ثبت شرکت و کار در شرکت دانشگاهی عمل بدی بود اما در حال حاضر ثبت شرکت در دانشگاه منعی ندارد و طبق قانون منع مداخله کارکنان دولت مشکلی در این عرصه نداریم و باید گردانندگان اصلی شرکتهای دانشگاهی دانشجویان دکترا و افراد نخبه باشند که امیدواریم فارغالتحصیلان در این عرصه گام بردارند.
وی ضمن اشاره به برخی از خصوصیات افراد کارآفرین افزود: کارآفرینان باید روحیه خطرپذیری داشته باشند، تصمیمسازی سریعی داشته باشند، زیرا میبینیم در برخی از بخشهای دولتی اخذ تصمیم ماهها طول میکشد که این روند صحیحی نیست و همچنین باید خلاقیت و نوآوری در این شرکتها نهادینه شود.
وی با توجه به تحصیل در رشته ویروسشناسی اظهار کرد: آنفلوانزای مرغی موضوعی در عرصه ویروسشناسی است و باید فارغالتحصیلان ویروسشناسی در تولید این واکسن گام بردارند اما کاری تاکنون انجام نشده است، زیرا زیرساختهای لازم را نداشتهایم.
وی افزود: هوش مصنوعی در پاتولوژی از طرحهایی است که خوشبختانه آن را عملیاتی کرده ایم و میتوانیم با عکس گرفتن از 40 هزار سلول در حالتهای مختلف با هوش مصنوعی کاری کنیم که در یک مرکز پاتولوژی ایجاد کنیم، کار غربالگری انجام دهیم و با این کار از دور افتادهترین روستاها نمونههای پاتولوژی داشته باشیم که این ترس با کمک دانشجویان شریف در تهران آغاز شده و آینده محصول در بیمارستان فیروزگر معرفی میشود.
وی از سوزاندن میلیونها تن برگ درخت نخل که موجب آلودگی و از بین رفتن طبیعت میشود خبر داد و افزود: طرح دیگر این است که فیبر درختان را به مواد غذایی تبدیل کنیم و اگر این محصول جایگزین یونجه کیلویی 1500 تومان شود به اقتصاد کشاورزی کمک شایانی میشود.
کیوانی ضمن اشاره به برخی از طرحهای پژوهشی افزود: باید فرهنگ تولید ثروت در دانشگاهها نهادینه شود و طبق فرهنگ کارآفرینی و دانشگاههای نسل سوم فارغالتحصیلان نباید بخواهند آدم اداری شوند که در کشور ما برعکس است و 80 درصد آدمها اداری میشوند و متأسفانه برخی مواقع وقتشان تلف میشود.
وی افزود: دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دلیل خلاقیت و نوآفرینی در سن و سالی هستند که گنج دانشگاهها محسوب میشوند و به فرموده مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) باید روی این گروهها سرمایهگذاری کرد.
کیوانی در ادامه اظهار کرد: در دانشگاههای علوم پزشکی بیشتر ثروت در حوزه داروسازی است که باید این ثروتها که در حوزه دانش بنیان است در راستای منافع سلامت جامعه باشد.
وی در پایان گفت: دانشگاه نسل سوم با دستورالعمل مصنوعی ایجاد نمیشود و باید با مشارکت بین بخشی در کنار خلاقیت و نوآوری به تولید ثروت در دانشگاهها توجه داشت.
انتهای پیام/