وی افزود: در زمستان و پاییز به دلیل وارونگی هوا آلودگی بیشتر، افراد مسن و آنهایی که بیماری ریوی و قلبی دارند باید کمتر در شهر تردد کنند. در بررسی دو سالهای که در کنفدراسیون فوتبال آسیا داشتیم و در تحقیقات دو ساله مان، ثابت نشده که ورزشکار یا فوتبالیستی که فردی سالم هم هست در صورت انجام مسابقه در هوای آلوده، با توجه به اینکه حجم هوای بیشتری وارد ریه میشود، تاثیری منفی بر عملکردش میگذارد. به همین خاطر شرایط سخت بود که شاخص آلودگی هوا را تعیین کنیم.
هراتیان تصریح کرد: موضوع دیگری هم که وجود دارد با توجه به اینکه شاخص آلودگی هوا در هر منطقه فرق میکند و با توجه به برنامه ریزی لیگ و مسابقات، تصمیم گرفته شده شاخص آلودگی هوا ۲۰۰ باشد آن هم در خود آن منطقه نه میانگین کل شهر.
وی افزود: با توجه به شرایط جوی داور، ناظر و پزشکی که در آن حضور دارند تصمیم میگیرند که اگر شرایط خیلی بد شد، بازی برگزار نشود که معمولا وقتی میانگین بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ باشد این اتفاق رخ میدهد. بر این اساس سازمان لیگ برنامه ریزی مناسبی انجام میدهد که البته کار خیلی سختی است.
مدیر مرکز پزشکی سازمان لیگ (ایفمارک) تصریح کرد: تنها کاری که می توانیم بکنیم توصیههایی است که فیفا انجام میدهد مثل اینکه بازیکنان واکسن آنفولانزا بزنند، مایعات زیاد بنوشند. اگر مشکل آسم یا آسم ورزشی دارند باید توسط پزشک تیم شناسایی شوند و مشکل شان برطرف شده باشد. ارگان برگزار کننده که هیات فوتبال است، تمهیداتی را برای هم برای بازیکنان و هم برای هواداران پیش بینی کنند. هواداران مسن و هواداران بیماران قلبی، ریوی و کودکان از طریق تلویزیون مسابقه را تماشا کنند و به وزشگاه نیایند تا با تمهیداتی که داریم هم از آسیب دیدن هواداران پیش گیری کنیم و هم برنامه ریزی مسابقات برهم نریزد. این مشکل فقط مشکل ایران نیست و مشکل همه شهرهای آلوده در تمام دنیاست و این تمهیدات را آنها هم انجام میدهند.
وی افزود: ایفمارک هم با هماهنگی سازمان لیگ و هیئت فوتبال، تمهیدات لازم را در نظر میگیرند و اطلاع رسانی هم از طریق سایت سازمان لیگ و همچنین کانال ایفمارک انجام میشود، تا مسابقات حتی در هوای آلوده و بدون کمترین آسیب به شهروندان برگزار شود.
انتهای پیام/