سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

بیمه تکمیلی فرهنگیان؛ خدمات درمانی که خود درد است

بیمه درمانی فرهنگیان چالشی است که این روز‌ها خود به دردی مزمن برای جامعه هدف تبدیل شده و پاسخگویی نیاز آنها نیست.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از مهم‌ترین و پر چالش‌ترین اخبار در حوزه فرهنگیان مربوط به ارائه خدماتی درمانی است؛ خدماتی که تغییر وزرا هم برای آن چاره ساز نبوده و همچنان حال وخیمی دارد؛ تعهدات بیمه‌ای در اشکال و عناوین مختلف نه تنها درمانی بر درد فرهنگیان نبوده‌ بلکه خود تبدیل به دردی برای فرهنگیان شده‌است.

"بیمه طلایی" عنوانی که عملکردش چندان سنخیتی با نامش نداشت و از زمان حمیدرضا حاجی بابایی وزیر وقت آموزش و پرورش اجرای آن به جریان افتاد طرحی که در ابتدا تصور می‌شد انقلابی در ارائه خدمات بیمه‌ای به فرهنگیان داشته باشد اما این بیمه به‌دلیل محدودیت در نوع پوشش و مغفول ماندن بازنشستگان فرهنگی با مشکل مواجه شد و حتی پس از آن تغییر مجری از بیمه ایران به آتیه‌سازان که در مجوز فعالیت آن شبهات زیادی وجود داشت با نارضایتی‌هایی از سوی فرهنگیان مواجه شد.

علی‌اصغر فانی بعد از سکانداری وزارت آموزش و پرورش خبر از بهبود شرایط و تغییر در ارائه خدمات داد که هدف آن کاستن از مشکلات بیمه‌ای و جلب رضایت بیشتر فرهنگیان بود؛ در این راستا چهار بسته بیمه‌ای طراحی شد که در هریک از این بسته‌ها، خدمات درمانی متفاوتی ارائه شد و در نهایت یکی از این بسته‌ها برای خدمات بیمه‌ای معرفی شد. 

تعرفه جدید بیمه مشکل‌گشا خواهد بود؟

تمدید قرارداد بیمه تکمیلی فرهنگیان با شرکت بیمه آتیه سازان حافظ تداوم داشت و مجددا از ابتدای آبان ماه سال ۹۶ تا پایان مهر ۹۷ این تعهدات برقرار خواهد بود و نرخ سرانه ماهانه برای هر نفر از کارکنان رسمی، پیمانی و افراد تحت تکفل مبلغ ۵۴۰ هزار ریال اعلام شد که ۲۷۰ هزار ریال این رقم توسط کارکنان و مبلغ ۲۷۰ هزار ریال دیگر آن از محل اعتبارات رفاهی وزارتخانه تأمین شد که هر ماه به حساب بیمه شدگان واریز می‌شود.

گودرز کریمی‌فر مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرورش در مورد تعهدات این قرارداد در قیاس با سال گذشته تاکید دارد که در روش جدید در مواردی نظیر بیماری‌های صعب‌العلاج و پر هزینه، زایمان، عینک و لیزیک افزایش یافته است.

ناگفته‌های فرهنگیان از تعهدات بیمه‌ای که رضایت بخش نیست

مشکلات بیمه‌ای و ارائه خدمات آن چند سالی است که اعتراض فرهنگیان را در پی دارد و هنوز هم با وجود تغییر و تحولات در فرآیند کار، کلاف سر درگم آن باز نمی‌شود، در این مورد تعدادی از معلمان مطالبات خود در مورد بیمه را اینگونه مطرح کردند؛ این معلمان در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ می‌گویند از سال ۸۸ تاکنون تعرفه‌های بیمه‌ای مثل عینک و زایمان تغییری نکرده و فقط امسال به مبلغ عینک ۲۰ هزار تومان و زایمان ۲۰۰ هزارتومان اضافه کردند که با این مبلغ زایمان هیچ فرهنگی جرات نمی‌کند به بیمارستان خصوصی مراجعه کند، چون الان مبلغ زایمان تا حدود چهار میلیون برآورد می‌شود.

این معلمان در مطالبه‌ دیگری به این موضوع اشاره داشتند که امسال مبلغ بیمه از ۳۷ هزارتومان درماه به ازای هرنفر به ۵۴ هزارتومان تغییر دادند درحالی که فرانشیز از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد رسیده یعنی هر فرهنگی باید سی درصد ازجیبش هزینه کند.

علاوه بر این مساله براساس اظهارات مسئولان آموزش و پرورش سال گذشته ۱۶۰۰۰۰۰ نفربیمه بودند که اگر این عدد در ۳۷ هزارتومان ضرب کنید و از مبلغ پرداخت خسارتی در نظر گرفته شده که یک میلیاردوچهارصد میلیون در روز به طورمتوسط است، کم کنیم سالی درحدود دویست وهفتادوچهارمیلیارد نصیب وزارتخانه شده که با این مبلغ می‌توان حداقل یک بیمارستان ساخت.

این معلمان همچنین می‌گویند کاغذبازی در موقع استفاده از بیمه هم مشکلات بسیاری به همراه داشته و در حالی که با بهره گیری از کارت هوشمندی این مشکلات برطرف شود اما اکنون نزدیک دوسال است که با مراکزی که در مراجعه به آن ویزیت نمی‌دادیم لغو شده و باید بعد از پرداخت بیمه بابت مدارک پزشکی هزینه را دریافت کنیم که بسیار زمان بر است.

آموزش و پرورش گوش شنوایی برای فرهنگیان است؟

رسیدگی به وضع درمانی و سلامتی همچنان درگیر و دار مشکلات مالی ابتر بوده و موج نارضایتی فرهنگیان همچنان ادامه دارد و با وجود اعلام تعهدات بیمه‌ای در عمل نسخه‌ای برای آن پیچیده نشده است.

علی رغم پیگیری‌های چند هفته‌ای و مستمر باشگاه خبرنگاران جوان از معاونت توسعه و پیشتیبانی وزارت آموزش و پرورش و انتظار برای گره‌گشایی از مشکلات فرهنگیان یا حداقل پاسخی بر شبهات مطرح شده از سوی معلمان، اما همچنان مسئولان به عناوین مختلف و با تعویق انداختن چند باره قرار مصاحبه  از پاسخگویی طفره رفته و سکوت را بر پاسخگویی به جامعه آینده ساز جامعه ترجیح دادند.

همچنان در انتظار هستیم تا نقاط کور و پشت پرده بیمه به اصطلاح تکمیلی فرهنگیان با پاسخ‌های مسئولان روشن شود؛ هرچندگویی مسیر پر پیچ‌ و خم اعتبارات و اقدامات مربوطه اجازه تمرکز بر پاسخی کوتاه به فرهنگیان را نداده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۹ آذر ۱۳۹۶
خدا کمک کنه
داداش
۱۶:۵۳ ۲۷ آذر ۱۳۹۶
فقط از فرهنگیان حق بیمه کم میشه و هیچ مزایایی نداره نه دندان نه چشم درست و حسابی و... خواهشن با آتیه سازان قرارداد رو لغو کنید بیمه قبلی ایران بهتر بود
داداش
۱۰:۲۸ ۲۷ آذر ۱۳۹۶
فقط از فرهنگیان حق بیمه کم میشه و هیچ مزایایی نداره نه دندان نه چشم درست و حسابی و... خواهشن با آتیه سازان قرارداد رو لغو کنید بیه قبلی ایران بهتر بود
ناشناس
۰۸:۱۲ ۲۷ آذر ۱۳۹۶
باسلام

تعهدات بیمه‌ای در اشکال و عناوین مختلف نه تنها درمانی بر درد فرهنگیان نبوده‌ بلکه خود تبدیل به دردی برای فرهنگیان شده‌است.که در شهرشان هیچ مرکزی درمانی با بیمه طرف قرارداد ، قرارداد ندارد ؟