رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: اولین و مهمترین مشكل و چالش در حوزه علم و فناوری و پژوهشی در مدیریت دانش است كه در سطوح مختلف قرار میگیرد بخشی از آن به مسئولان و بخش عمدهاش به خودم برمیگردد.
وی گفت: ما در سطح ملی یک الگوی مدیریت علمی و پژوهش در مراكز علمی و پژوهشی مناسب نداریم همچنین رویكرد نظاممند و سیستماتیک در تعیین و تبیین نیازمندی ها نداریم زیرا راهبردهای مشخصی تعریف نكردیم ، این الگوها را اطلاع رسانی نکردیم و نشر ندادیم.
رهبر با اشاره به اینكه سالانه در كشور هزاران مقاله دكترا و 10 ها هزار پایان نامه ارشد دفاع میشود، گفت: سوالی مطرح میشود که چند درصد از این مقالهها بر اساس نیاز تنظیم و نوشته شده است؟ متاسفانه عملکرد ما در مدیریت پژوهش ضعیف است. گلایه ما از فاصله بین پژوهش و عمل است. بسیاری از پژوهشهای ما واقع بینانه و مطابق با نیاز نیست.
وی گفت: ایران از لحاظ تولید علم در رتبه ١٦ دنیا قرار دارد اما در داخل کشور از این ظرفیت استفاده بهینهای نشد.
رهبر گفت: دائم از ضرورت ارتباط دانشگاه با صنعت صحبت میکنیم. مدیران اجرایی اعتقادی به دانش پژوهشی ندارند و از آن استفاده نمیکنند. به طور مثال سالانه وارداتی ٨٠ میلیارد دلاری داریم. به جرات میتوانم بگویم قیمت همه خریدهای خارجی ما حداقل ٢٠ درصد نسبت به قیمت های جهان بالاتر است در اینجا نیاز به یک ساختار ایجاد میشود تا مشکل را تشخیص دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: در دانشگاه و مراكز تحقیقاتی جایگاهی برای پژوهش نداریم، در اكثر دانشگاههای جهان اساتید داخل اتاقشان در انتظار معرفی دانشجو ارشد و دكترا از طریق كنكور نیستند. آنها بر اساس نیاز سنجی دانشجوهای کارآمد را انتخاب میکنند، تشکیل تیم میدهند تا آن مسئله را حل كنند. در كشور چند درصد اساتید این زمینه را فراهم كردند و ما چقدر كمكشان كردیم؟
انتهای پیام/