سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

گلایه‌ برنده جایزه دوسالانه کاریکاتور از کم‌توجهی به کاریکاتوریست‌‎ها

رافعی گفت: کاریکاتوریست‌های ایرانی جزو قویترین کاریکاتوریست‌های دنیا هستند اما با این وجود به این ارزش‌ها بها نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یازدهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران با حضور مجید ملانوروزی مدیرکل اداره هنرهای تجسمی وزارت ارشاد، سیدمحمدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت ارشاد، مسعود شجاعی طباطبایی دبیر این دوسالانه، کامبیز درم‌بخش پیشکسوت کاریکاتور، متین پکر رئیس انجمن کاریکاتوریست‌های ترکیه و جمعی از کاریکاتوریست‌های ایران و جهان در موزه هنرهای معاصر پایان یافت.

بر اساس این گزارش، نفرات اول و سوم هربخش با اهدای جوایزه ارزنده تقدیر شدند و جایزه اصلی این جشنواره به اثری از سجاد رافعی با موضوع ایمنی و امنیت که تصویر ترامپ رییس جمهور آمریکا در کاخ سفید را ترسیم کرده بود اختصاص یافت.  

سجاد رافعی متولد 1362 و فارغ التحصیل مهندسی مکانیک است. سال 1379 فعالیت خود را در عرصه هنرهای تجسمی و رشته کاریکاتور آغاز کرده و از همان سالهای نخست حضور خود در هنر، با مطبوعات و موزه های داخلی و خارجی همکاری داشته است. کسب رتبه و عناوین برگزیده در جشنواره های ملی و بین المللی و چاپ آثار در کتب جشنواره های ایرانی و خارجی در کارنامه هنری او می درخشد.

وی در گفتگو با خبرنگارحوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛اظهار داشت: 17 سال است که حضور مستمر و مداوم در هنر دارم و در این مدت در رشته های نقاشی، گرافیک و پوستر فعال بودم. 5 دوره در دوسالانه بین المللی کاریکاتور شرکت کردم و هر دوره آثارم مجوز شرکت در نمایشگاه و چاپ در کتاب تخصصی جشنواره را کسب کرده است.

رافعی افزود: جشنواره دوسالانه کاریکاتور یکی از 3 جشنواره معتبر دنیاست و اهمیت ویژه ای برای کاریکاتوریست های جهان دارد. به سبب حساسیت این جشنواره، هیات داوری متخصص و متعهد، متشکل از پیشکسوتان ایرانی و خارجی، آثار ارسالی را رصد کرده و خداوند را شاکر هستم که اثر من با حداکثر آرا رتبه ویژه یازدهمین دوره را کسب کرد.  

این هنرمند جوان تصریح کرد: کاریکاتوریست های ایرانی جزو قویترین کاریکاتوریست های دنیا هستند. همواره آثار و طرح های آنان در جشنواره های جهانی تقدیر می شود و مخاطبان خاص خود را دارند اما با این وجود به این ارزش‌ها بها نمی‌دهند و توجه خاصی ندارند. امید است مسئولین جایگاه هنر را جدی بگیرند و به کاریکاتور هم مانند سایر رشته های تجسمی نگاه کنند و تدبیر اساسی برای وضعیت بیمه، شرایط رفتن به جشنواره های خارج از کشور و ارائه تسهیلات به هنرمندان بیندیشند.

رافعی در انتقاد به جایگاه ضعیف و کمرنگ تجسمی در جامعه گفت: وقتی یک ورزشکار در یکی از مسابقه های ورزشی برنده می شود کل رسانه ها به موفقیت او می پردازند. حال آنکه کاریکاتوریست ها از بدنه مطبوعات هستند اما آنان کوچکترین توجهی به موفقیت و مقام آنان ندارند. اگر انجمنی تشکیل شود که این موارد را آسیب شناسی کنند، هنرمندان پس از پایان جشنواره ها به فراموشی سپرده نشنوند، نمایشگاه، ورکشاپ و... در خارج از کشور ترتیب داده شود و همانطور که برای بخش های سیاسی، اقتصادی و... هزینه می شود از هنرمندان نیز حمایت مادی و معنوی داشته باشند، اتفاقات چشمگیری در وضعیت فرهنگ کشور رخ خواهد داد.  

وی در پاسخ به اینکه شناخت و استقبال مردم از کاریکاتور چگونه است گفت: کاریکاتور زبان بصری جذاب و طنز گونه ای دارد و به همین دلیل کاریکاتوریست ها در جامعه از شرایط خوبی برخوردار هستند. مردم به خوبی کاریکاتور را دنبال می کنند چون میتواند به اندازه یک مقاله صحبت و در قاب کوچک تمامی مطلب آن مقاله را به مخاطب منتقل کند. استقبال مردم از این هنر رضایت بخش است اما حمایت ویژه ای از جانب دولت انجام نمی شود.

برگزیده جایزه ویژه یازدهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران در خصوص خرید و فروش آثار کاریکاتور در حراجی های هنری بیان کرد: کاریکاتور یک هنر تبلیغاتی است و با موضوعات روز کار می شود و تاریخ انقضا دارد. هرچقدر آثار به سمت و سوی شخصی بودن و حوزه نقاشی نزدیکتر شود و مربوط به تاریخ خاصی نباشند بیشتر توسط مجموعه داران خریداری می شود. مانند آثار کامبیز درم بخش که به هنر و نقاشی نزدیک تر است و همیشه در حراجی ها فروخته میشود. البته معمولا مردم هم کارهای کاریکاتوری را میخرند و این آثار در خانه هایشان دیده می شود.

سجاد رافعی در پایان از شرکت در جشنواره ورد پرس کشور پرتغال در هفته آینده خبر داد.

 

انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.