سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد:

گرانی بنزین چه بر سر اقتصاد کشور می آورد؟/ دغدغه مردم تنها به نرخ حمل و نقل خلاصه نمی شود

زمزمه‌های گرانی قیمت بنزین و گمانه زنی‌های حاکی از افزایش این محصول، از یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۷۰۰ تومان به گوش می‌رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای گذشته، اخباری از رسانه ها مبنی بر احتمال افزایش قیمت بنزین تا 1700 تومان  منتشر شد.

پیش از این هم بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ، خواستار گرانی قیمت بنزین شده و طی روزهای گذشته نیز به موضوع پیگیری دولت برای دریافت مجوز افزایش قیمت بنزین اشاراتی داشته است.

در ظاهر دولت، در تبصره 18 لایحه بودجه سال 97 ،با پیش بینی درآمد 17 هزار و 400 میلیارد تومانی از محل افزایش قیمت حامل های انرژی،کلید گرانی قیمت بنزین را زده است.

اظهارات  نوبخت در نشست خبری روز دوشنبه نیز،گمانه زنی های افزایش قیمت بنزین را در اذهان متبادر می سازد.

آنچنان که محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رییس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد؛ دولت مجوز افزایش قیمت حامل ها را طبق بودجه امسال در اختیار دارد و قادر است تا سقف 48 هزار میلیارد تومان کسب در آمد کند.

وی حتی در ادامه افزوده؛ قیمت بنزین می تواند به بیش از 1500 تومان در هر لیتر افزایش یابد.

گزارش ها در برخی رسانه ها نشان می‌دهد؛ احتمال افزایش قیمت بنزین به 1400 تا 1700 تومان غیر ممکن نخواهد بود و آنچنان که مطرح شده دولت برای این گرانی دو هدف عمده را مد نظر قرار داده است: نخست کنترل مصرف بنزین و سپس ایجاد اشتغال در سایه کسب درآمد که البته این روش برای کسب درآمد و حصول اهداف از پیش تعیین شده منتقدانی را نیز در مقابل خود می بیند.

یکی از نهادهای منتقد این تصمیم مجلس شورای اسلامی است که یکی از وظایف آن به تصویب لوایح دولت و بودجه معطوف می شود که بدون تردید در میان این تعداد از نمایندگان به هر حال موافقانی نیز وجود دارد و در نهایت طی روزها و هفته های آتی با رصد موضع گیری مجلس و فضای حاکم بر آن می توان ضریب تحقق احتمالی این تصمیم را بصورت دقیق تری مورد ارزیابی قرار داد.

رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یکی از مخالفان این طرح به شمار می رود.

رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یکی از مخالفان این طرح در گفتگو با رسانه ها عنوان داشت: مجلس با افزایش نرخ حامل های انرژی مخالف بوده و در ادامه با تعبیر افزایش قیمت بنزین، خط قرمز این نهاد است، موضع گیری خود و دیگر نمایندگان را در ارتباط با این طرح و تصمیم اعلام می‌کند.

یکی از دلایل مخالفت این نماینده مجلس، به عدم ارائه خدمات به مردم متناسب با افزایش چندین برابری قیمت بنزین در طول سنوات گذشته باز می‌گردد.

از نظر زارع، در سال های گذشته خدمات شایان و قابل توجهی در سایه افزایش قیمت بنزین و رشد آن به 1000 تومان در هر لیتر ارائه نشده که اکنون با قائل بودن به ارتقای خدمات در گذشته بتوان این تصمیم را مثبت قلمداد کرد.

حمید رضا حاجی بابایی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در اظهاراتی تندتر،معتقد است دولت با طرح تبصره 18 لایحه بودجه سال 97، به نوعی به دنبال دریافت چک سفید امضاء برای افزایش حامل های انرژی است.

البته طبق اخبار منتشر شده؛ از قول یکی از مقامات مسوول که نام و مشخصات دقیقی نیز از او اعلام نشده، در ظاهر مسوولان ذی ربط تصمیم گرفته اند در صورت افزایش قیمت بنزین،گاز رایگان به خودروهای عمومی عرضه کنند تا این ارتقا و رشد قیمتی، تاثیری بر نرخ حمل و نقل عمومی نگذارد.

دغدغه مردم تنها به نرخ حمل و نقل خلاصه نمی شود

حمید سوری،کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به نقش استراتژیک و بسیار تعیین کننده بنزین بر اقتصاد کشور اظهار کرد: اگرچه در برخی رسانه ها این‌چنین عنوان شده که احتمال عرضه گاز رایگان (در صورت افزایش نرخ بنزین) به خودروهای عمومی وجود دارد اما هم ما و هم دولت استحضار دارد که دغدغه های اقتصادی عموم مردم  تنها به حمل و نقل خلاصه نمی شود که البته حمل و نقل نیز جزئی از آن است، اما نمی توان تمامیت و کلیت مشکلات و معضلات اقتصادی فعلی جامعه را که مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند را به حمل و نقل خلاصه کرد.

وی افزود: تجربه سنوات گذشته نشان داده، پس از گرانی بنزین، میل به صعود قیمت ها در بسیاری از اقلام،کالاها و محصولات دیگر نیز افزایش می یابد و به نظر می رسد در شرایط فعلی که عموم مردم بخصوص اقشار و دهک های پایین و ضعیف جامعه با آن دست به گریبان هستند، چنین پیشنهادات و ایده‌های غیرمنطقی، جز عمیق تر شدن چالش های اقتصادی، نتیجه دیگری در پی نخواهد داشت.

سوری بیان کرد: متضرر اصلی چنین افزایش قیمتی، همان اقشار کم درآمدی هستند که کمر آنها بر زیر فشارهای اقتصادی خم شده و باز هم این تصمیم، توان آنها را برای معیشت و زندگی ضعیف تر خواهد ساخت.

کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد:البته برخی رسانه های وابسته به دولت، موضوع افزایش قیمت بنزین را کذب محض عنوان کرده اند و حصول چنین تصمیمی را مستلزم بررسی‌های هر چه بیشتر می دانند.

وی افزود: وزیر نفت اعلام کرده؛ افزایش قیمت بنزین در بودجه سال 97 دیده شده، بنابراین زمان و چگونگی افزایش قیمت محصول هنوز مشخص نیست و در ادامه این‌چنین عنوان می شود که زمان و نحوه افزایش قیمت در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

سوری گفت: امید آن می رود، مجلس با درایت و هوشمندی در برابر چنین طرحی ایستادگی کند و از تصویب و تایید آن اجتناب کند، زیرا پیش از هر فرد و گروهی این نمایندگان مجلس هستند که در مراجعات و ملاقات های مردمی حوزه انتخابیه خویش از وضعیت اقتصادی مردم آگاهند و نیک می دانند چنین افزایش قیمتی، شوک های غیرقابل پیش بینی به اقتصاد کشور وارد می‌کند و در شرایط فعلی، ظرفیت و بنیه اقتصادی بسیاری از اقشار مردم، تاب و توان تحمل آن را ندارد.

مجلس منافع مردم را در نظر می‌گیرد

در شرایط فعلی، امید مردم به تصمیم مجلس است و آنچنان که شواهد  نشان می دهد، پارلمان نشینان استقبالی از این تصمیم و طرح دولت نمی‌کنند و اگر نگوییم تمامی نمایندگان مخالف این طرح هستند، اما در کمیسیون های حساس و تعیین کننده، موضوع افزایش نرخ بنزین مخالفانی جدی دارد.

کوروش کرم پور، دبیر کمیسیون انرژی، یکی دیگر از مخالفان این طرح به شمار می رود و در گفتگو با رسانه ها گفته است: هنوز نرخ پیشنهادی به مجلس اعلام نشده، اما بیشتر نمایندگان مجلس مخالف آن هستند.

وی می افزاید: باید نظریات کارشناسی استماع شود و اگر نظرات مذکور دال بر این باشد که افزایشی انجام نپذیرد ، به طور قطع هیچ رشد قیمتی در بنزین نخواهیم داشت.

کرم پور می گوید: بر اساس منافع ملی که منافع عموم مردم است، تصمیم می گیریم و مجموع نمایندگان اکنون با چنین افزایشی مخالف هستند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی می افزاید: در صورت افزایش نرخ بنزین، باید میزان یارانه پرداختی به اقشار ضعیف و کم درآمد افزایش یابد.

افزایش قیمت بنزین خطرناک است

هدایت ا...خادمی، نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس  نیز با اشاره به وضعیت نامساعد اقتصادی، افزایش فارغ التحصیلان بیکار و تاثیرگرانی بنزین بر هزینه تمام شده کالاها و تحمیل فشار اقتصادی به مردم در سایه چنین تصمیمی می‌گوید: در چنین وضعیتی، افزایش نرخ بنزین برای جامعه خطرناک است.

وی معتقد است؛ افزایش قیمت حامل های انرژی باعث بالا رفتن قیمت عمومی کالاهاو محصولات می شود.

سعید ناظری،کارشناس مسائل اقتصادی نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، در ارتباط با ایده افزایش قیمت بنزین، اظهار کرد: در ظاهر افزایش قیمت بنزین در برنامه ششم توسعه لحاظ شده و نمایندگان مجلس  در زمان تهیه و تصویب برنامه ششم توسعه، موضوع افزایش قیمت فرآورده های نفتی را در نظر گرفته اند و به تایید شورای نگهبان نیز رسانده اند.

وی افزود: در میان نمایندگان مجلس هستند افرادی که معتقدند افزایش قیمت بنزین یک ضرورت است و باید عملیاتی شود.

ناظری بیان کرد: رشد قیمت بنزین در شرایط فعلی به مصلحت کشور نیست و باید در این خصوص، تمامی ابعاد اجتماعی، اقتصادی و...چنین تصمیمی مد نظر قرار گیرد.

به هر ترتیب، امید آن می رود با هم افزایی تصمیم نهایی در این خصوص اتخاذ شود و سخن آخر در ارتباط با ایده و پیشنهاد افزایش یارانه اقشار کم درآمد در صورت بالا رفتن قیمت بنزین معطوف می شود که بدون تردید چنین افزایشی یک ضرورت و الزام است، اما نباید این ضرورت از محل افزایش قیمت بنزین تامین شود زیرا نفس و اصل چنین تصمیمی حمایت از دهک های ضعیف جامعه است که افزایش نرخ بنزین در شرایط کنونی با آن منافات دارد.

به واقع، افزایش یارانه کم درآمدها باید با قطع یارانه اقشار ثروتمند تامین و عملیاتی شود و امید است با عزم جدی و تلاش مستمر، اشتغالزایی و کسب درآمد از طُرُق دیگری افزایش یابد و به نظر می رسد، اتخاذ چنین تصمیمی (افزایش نرخ بنزین) برای نائل شدن به هدف شتغالزایی و افزایش درآمد دولت که البته موضوع خطیر، حائز اهمیت و اجتناب ناپذیری است .

گزارش : ناصر رمضانی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۲۵ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
ایران با این وصفع نابود میشه و کشور های دشمن جشن به پا میکنن
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۵ آبان ۱۳۹۸
درکشوری که خودش منبع سوخت وانرژی راداره چرابایدبنزین گران بشه؟مردم به نون شب هم محتاج شدن چرادوباره گرانی؟بدبخت خانواده هایی باچندبچه که چندساله حسرت خوردن گوشت ومیوه دارن الان دیگه بااین وضع حتی نون خالی هم نمیتونن بخرن بچه هایی که هرشب بایدباگرسنگی بخوابن.فقط ازتامین خوراک نون شب مردم اینقدرتومضیقه باشن چیزهاواحتیاجات دیگه که بایدفاتحش راخوند
حسن عزیزی
۰۶:۰۸ ۲۴ آبان ۱۳۹۸
سلام اقای روحانی از بیگاری وگرسنگی مسافر کشی میگنیم خود دولت میدونه گرونی بنزین یعنی گرونی و تورم دوباره.بخدا خسته شدیم
ناشناس
۰۲:۵۰ ۲۴ آبان ۱۳۹۸
مملکت داره از دست میره با این گرانی
منوچهر
۰۱:۴۴ ۲۴ آبان ۱۳۹۸
خدایا خودت به داد مابرس که نان شب هم نداریم
ناشناس
۰۱:۲۲ ۲۴ آبان ۱۳۹۸
از ماست که بر ماست
ناراضی
۲۱:۵۱ ۲۱ آبان ۱۳۹۸
بنزین گران می شود چرا صود بنزین را به یارانه طبقه ۳ازافه نمی کنن تا انها هم کمی از مشکلاتشان کمی جبران شود...همه چیزهارا گران کردن وافزایش دادن به غیراز یارانه که ۱۲سالهست تکان نخورده.
ناشناس
۱۷:۱۵ ۰۲ دی ۱۳۹۶
چرا قیمت سوخت 50 درصد افزایش داده شده ؟
ali
۱۶:۵۳ ۳۰ آذر ۱۳۹۶
گرانی بنزین و دیگر حامل های انرژی با زندگی مردم ( یعنی من و شما ) چکار میکنه ، بسیاری از مردم دیگر گوشت ، تخم مرغ و برخی از میوه ها از سبد کالای غذایی شان حذف شده ، بنده به عنوان یک شهروند ایرانی که حق قانونی خود و خانواده ام برخورداری از رفاه است به شدت مخالفت خود را با هرگونه گرانی اعلام می کنم
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۹ آذر ۱۳۹۶
هیچی دیگه بیچاره میشیم میره
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۹ آذر ۱۳۹۶
پس تعداد ناوگان حمل ونقل عمومی رو افزایش بدید
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۹ آذر ۱۳۹۶
چرا قیمت مترو و اتوبوس رو گرون کردین خوب باید کمتر باشه که مردم تشویق به استفاده از حمل و نقل عمومی بشن دیگه
مهرداد
۱۴:۴۵ ۲۹ آذر ۱۳۹۶
اگه بنزبن گرون بشه گرانی مردم بیچاره میکنه تورخدا گرون نکنید قشر ضعیف بیشترین اسیب می بینند.
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۹ آذر ۱۳۹۶
بنزین باید کاهش داشته باشه
ناشناس
۰۱:۴۷ ۲۹ آذر ۱۳۹۶
خدایا خودت به فریادمون برس
ناشناس
۲۱:۳۳ ۲۸ آذر ۱۳۹۶
کرایه حمل و نقل عمومی که ماشالا پیشواز رفته چند ماه که گرون شد
محمد
۲۰:۳۵ ۲۸ آذر ۱۳۹۶
گرانی های چند وقته اخیر بیشتر از قیمت حمل و نقل بوده و به همین جا ختم نمیشه
بینام
۱۹:۵۱ ۲۸ آذر ۱۳۹۶
کشوری که سوختهای فسیلی در روند اداره کشور حرف اولو میزنه قطعا افزایش قیمت آنها در روند افزایش سطح کیفیت مردم بسیار ماثر است
بینام
۱۹:۴۵ ۲۸ آذر ۱۳۹۶
تا کنون که خبری از کاهش قیمتها واشتغالزایی و بالارفتن کیفیت مردم نبوده فقط تا یاد داریم افزایش قیمت بوده
محمد
۱۹:۴۳ ۲۸ آذر ۱۳۹۶
گرانی بنزین اقتصاد کشور رو داغون میکنه
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۲ آذر ۱۳۹۸
از همان اول هم اقتصادی نداشتیم که نابود شدن ان موجب نگرانی مسئولان شود
ناشناس
۱۶:۳۳ ۲۸ آذر ۱۳۹۶
نتیجه رای ماست
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۲ آذر ۱۳۹۸
رای شما تایید انتخاب مسئولان است و الا انتخاب مردمی درکار نیست که پشیمان باشی
ناشناس
۱۶:۳۳ ۲۸ آذر ۱۳۹۶
خدا رحم کنه
hossein
۱۴:۳۲ ۲۸ آذر ۱۳۹۶
چرا گرونی بنزین در بودجه سال 97 مطرح شده حقوق کارگر که خودم جز اونها هستم 10 در صد اعلام کردن گوشت کیلو 40 تومن بنزین 1500 تومنی چه جوری جلوی تورم گرفته شده قیمت گازوئیل 400 تومن کنی کارفرما دیگه سرویس رفت برگشت برای کارگر نمیزاره یک سرویس و یه مسیر مشخص میشه که بنده خدا باید هزینه کنه تا خودشو به سرویسش برسونه این میدونید ماهیانه چقدر براش میندازه این طور زمزمه ها در حال حاضر در شرکتی که من خودم کار میکنم هست وای به روز ما
ناشناس
۲۲:۵۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۶
بدتر از این میشه هیچی
ناشناس
۰۲:۱۵ ۲۶ آذر ۱۳۹۶
اگر بنزین گرون شه همه اقلام مصرفی گرون میشه
ناشناس
۰۱:۴۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۶
رکود مسکن با وجود این گرونی ها بیشتر میشه
داود
۲۳:۵۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
سلام.چرا بنزین گرون بشه ؟؟؟
ناشناس
۱۹:۱۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
گرانی تا کی ؟
ناشناس
۱۹:۰۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
یارانه هارو افزایش بدهید
ناشناس
۱۶:۱۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
افزایش قیمت بنزین تاثیر زیادی در زندگی مردم فقیر داره
سالار
۱۳:۴۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
خدا به داد این ملت برسه
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
خدایا به دادمون برس
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
اگر بنزین گران شه همه اقلام گران میشه ما با حقوق اندک یک میلیونی چه باید کنیم
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
اگر بنزین گران شه هم چیز گران میشه شرمنده خانواده هامون میشویم
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
خوب چرا بنزین گون میشه ؟
ناشناس
۰۹:۵۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
بنزین ارزون نیست که بخواد گرون بشه
ناشناس
۰۹:۵۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
گرونی زیاد میشه
ناشناس
۰۹:۳۸ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
قیمت بنزین این همه میره بالا از اون طرفم اجناس و کالاهای اساسی مردم گرونتر میشه...قیمت ماشین هم که دیگه هر سال میره بالا پراید رسید به زانتیا. من که ماشین ندارم باید اجناس ضروری زندگیم دو برابر بخرم ازطرفی هم از بنزین استفاده نمی کنم.
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
با این رکود و...گرانی بنزین جز باعث افزایش قیمت سایر کالاها و خدمات که به دوش 95%این مردم تحمیل می شود .نتیجه دیگری ندارد
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
درصورت گرانی بنزین وحاملهای انرژی همین قدر اشتغال وتولید هم به فنا میرود ودرمملکت روباید تخته کرد .گرانی بنزین نه تنها تولید ایجاد نمی کند باعث افزایش قیمتها وکاهش قدرت خرید وتعطیلی کارخانه ها وکارگاهها وبیکاری فزاینده خواهدشد
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
درصورت گرانی بنزین و حاملهای انرژی همین قدر اشتغال و تولید هم از بین میرود ....گرانی بنزین نه تنها تولید ایجاد نمی کند باعث افزایش قیمتها و کاهش قدرت خرید و تعطیلی کارخانه ها و کارگاهها و بیکاری فزاینده خواهد شد
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
اگر قرار بر گرانی بنزین باشد چرا اینقدر زیاد چرا 50 یا 70 درصد مگر تورم 10 درصدنیست قیمت بنزین را هم 10 درصد افزایش دهید
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
من که تازه ازدواج کردم و مستاجرم و یک پراید دارم و کلی قسط وام و بدهی دارم چطور می تونم این هزینه ها را تامین کنم
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
اگر قیمت بنزین افزایش پیدا کنه همه چیز گران میشه و ما نمی توانیم هزینه های زندگی را تامین کنیم
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
اگر بنزین گران بشه کرایه ها هم گران میشه
ناشناس
۰۹:۱۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
خدا کمک کنه
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
باید خودروهای با کیفیت و ارزون تولید شه
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
اگه بنزین گران بشه مردم بیشترازوسایل عمومی استفاده استفاده میکنند درنتیجه درپاکیزه شدن هوااثرمثبت میگذره ازآنطرف درآمد حاصل ازگرانی بنزین صرف رایانه بشه بهتره هم به نفع مردم کم درآمده هم به نفع دولت من باگران سدن بنزین موافقم
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
اگر بنزین گران شه تمام اقلام گران میشه در نتیجه بیکاری و فقر نیز بیشتر میشه
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
همه چیو گرون کردن اما یارانه ها چند ساله تغییر نکرده
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
این کار باعث تورم بیشتر توی جامعه میشه فشار زیادی به مردم وارد میکنه هیچ نظارتی به قیمت کالاهای ضروری ندارن هر روز قیمتها بالا میرود
ناشناس
۰۸:۴۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
اگر بنزین گران شود همه چیز گران میشه