میرحسینی افزود: نظرات متعددی در خصوص تشدید زلزله اخیر مطرح میشود، اما میبینیم ساختمانهایی که با مشاوره یک مهندس ساخته شده آسیبپذیری متفاوتی را داشته که نشان میدهد باید به پدیدههای ژئوتکنیکی برگردیم و با نگاه تخصصی موضوعات را بررسی کنیم.
وی افزود: ضعفهای سازهای از موضوعاتی بود که مشکلات ساختاری گوناگونی ایجاد کرد و در این منطقه وسیع با لغزشهای شدید شاهد زمین لرزه و ناپایداری شدید بودیم، در این مسائل عالمانه به این نتیجه میرسیم که نگاه به مسائل ژئوتکنیکی توسعه پایدار را سبب میشود.
میرحسینی گفت: فارغ از مسائل ژئوتکنیکی در زلزله کرمانشاه شاهد توسعه ناپایدار و اثرات مخرب بعد از زلزله بودیم که این موضوع نشان میدهد طراحی سازهها باید منطبق با مسائل ژئوتکنیکی باشد.
وی اظهار کرد: پرداختن به پدیدههای ساختگاهی باید امری اجباری باشد و تعامل مهندسان ژئوتکنیک و سازه و توجه ویژه به زیرساختها باید مدنظر متولیان قرار گیرد تا شاهد کاهش آمار مرگ و میر و صدمات جبرانناپذیر مالی باشیم.
میرحسینی در پایان گفت: در مسائل ساخت و ساز باید با نگاهی تخصصی و عالمانه ورود کرد و محدودنگری را کنار بگذاریم، زیرا برخی از مهندسان و افراد زلزله و حوادث را امری دور و بعید میبینند اما با دیدگاه بلند مدت، ایجاد سازهای ایمن و توسعه پایدار میتوان شاهد سلامت جان بیشتری از افراد در کاهش عوارض ناشی از زلزله بود.
انتهای پیام/