محبی ادامه داد: از این پس نگاههای جهانی به این روستا معطوف میشود که این موضوع مسیر توسعه و رشد همه جانبه آن را تسریع خواهد کرد.
وی با اشاره به ظرفیتها و توانمندیهای فراوان روستاهای سیستان و بلوچستان در بخشهای گردشگری گفت: تمرکز بر توانمندسازی روستاها در حوزه گردشگری مهمترین عامل توسعه روستاها و پیشگیری از مهاجرت روستاییان است.
غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی نیز در این دیدار از ثبت جهانی روستای کلپورگان ابراز خوشحالی کرد و گفت: سیستان و بلوچستان دیار ناشناخته با صدها جاذبه گردشگری منحصر به فرد است.
لوح ثبت جهانی سفال کلپورگان از سوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی به فرماندار سراوان به نمایندگی از مردم این منطقه اهدا شد.
نمایندگان شورای جهانی صنایع دستی از چند روز قبل برای شرکت در جشن ثبت جهانی سفال کلپورگان و اهدای لوح ثبتی آن به مردم و مسئولان این روستا وارد سیستان و بلوچستان شدند.
زنان هنرمند بلوچ روستای کلپورگان سراوان در طول هزاران سال گذشته نسل به نسل از خاک و گل آثاری منحصر به فرد خلق میکنند که امروز با ثبت جهانی به عنوان نخستین روستای صنایع دستی جهان مایه افتخار ایران و ایرانی شده است.
سفالینههای تاریخی و منحصر به فرد این روستا در جنوب شرق سیستان و بلوچستان شاهکار اندیشه، ذوق، فرهنگ و هنر زنان بلوچ در سرزمین نخل و خورشید است که با گذشت زمان نه تنها از اصالت آن کم نکرده بلکه بیش از پیش بر ارزشهای هنری آن افزوده است.
شهرستان سراوان با داشتن ۱۳ هزار و ۹۰۵ کیلومتر مربع وسعت در فاصله ۳۳۰ کیلومتری زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
انتهای پیام/ع