نیویورکر به نقل از چندی از مقامات آمریکایی و اروپایی ادامه داد دولت دونالد ترامپ یا هر دولت دیگری که در انتخابات سال 2020 آمریکا انتخاب شود، باید حکومت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را تا دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال 2021 بپذیرد. چنین موضعی با سیاست های واشنگتن که حمایت از معارضین سوری بود، در تناقض است ولی آمریکا باید در راستای حل بحران سوریه، حکومت بشار اسد را بپذیرد. از سوی دیگر، در روند مذاکرات صلح در سوریه، آمریکا از سوی روسیه، ایران و ترکیه به حاشیه رانده شده و به این ترتیب، واشنگتن مجبور به تغییر مسیر و رفتار سیاسی خود در قبال سوریه شده است.
با توجه به واقعیت های سیاسی و نظامی، کاخ سفید تصمیم گرفته است انتقال قدرت سیاسی در سوریه را به انتخابات این کشور تحت نظارت سازمان ملل متحد واگذار کند. هر چند به عقیده مقامات آمریکایی، برگزاری انتخابات در سوریه می تواند به چالشی میان دولت و معارضان تبدیل شود.
سوریه از سال 2011 به مقابله با گروه های تروریستی اهتمام داشته است. جامعه بین المللی اقدامات متعددی برای حل بحران انجام داده است که در این زمینه میتوان به مذاکرات داخل سوریه در ژنو و مذاکرات صلح در آستانه اشاره کرد.
دور هشتم مذاکرات روز گذشته در ژنو از سرگرفته شد. نمایندگان دولت سوریه که پیش از این اعلام کرده بودند در اعتراض به بیانیه پایانی اجلاس ریاض، در این نشست شرکت نخواهند کرد، در مذاکرات حاضر شدند. معارضان سوری در نشست اخیر ریاض تنها پیش شرط شرکت در مذاکرات صلح ژنو را کناره گیری بشار اسد از قدرت عنوان کرده بودند.
انتهای پیام/