این روزها بسیاری از افراد هستند که احساس انزوا و تنهایی میکنند، چنین مسئلهای در ایالات متحده امریکا به عنوان " اپیدمی تنهایی " شناخته میشود.
در واقع گوشه گیری اجتماعی و تنهایی، یکی از رکنهای اساسی برای ورود به دوران افسردگی به شمار میرود، و همچنین انواع نگرانیهای پزشکی را با خود به همراه دارد.
فکر میکنید چرا؟ در بخش آغازین باید بگویم، تنهایی سبب افزایش سطح هورمونهای استرس و فشار خون میشود که میتواند تاثیر شگرفی بر هر یک از ارگانهای حیاتی فرد داشته باشد مانند، قلب.
احساس انزوا و تنهایی کردن برای مدتی کوتاه و موقت مسئلهای غیر عادی نمیباشد و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد، اما به محض اینکه این مسئله برای مدت زمان طولانی باشد میتواند برای فرد منزوی، عواقب جدی را برای سلامتی جسمی و روانی وی به همراه داشته باشد.
آیا این عجیب نیست که در حال حاضر در عصر دیجیتال و تکنولوژی، یک اپیدمی تنهایی به وجود آمده است. در حقیقت ارتباط با اطرافیان آن هم از طریق دنیای مجازی نمیتواند همان چیزی باشد که ما افراد را حضورا ملاقات میکنیم. امروزه، استفاده از این فناوریها نه تنها احساس تنهایی در افراد تقویت کرده است، بلکه سبب از دست رفتن مهارتهای فردی شده.
همه افراد در هر سنی ممکن است احساس انزوا و تنهایی کنند، اما این احساسات برای افراد سالخورده میتواند امری مرگبار باشد. گزارشاتی که در سال ۲۰۱۲ توسط آکادمی ملی علوم بیان شده بود نشان میداد که تنهایی و انزوا اجتماعی در مردان و زنان مسن با افزایش مرگ و میر ارتباطی نزدیک دارد. حال با صرف نظر کردن از سن شما، احتمالا شما نیز برای لحظاتی احساس تنهایی را تجربه کرده اید، اما خبر خوبی که در راه است، از درمانهای طبیعی برای کنترل این مسئله میگویند که میتوانید به خود کمک کنید تا احساس خوبی داشته باشید.
نورمن کازینز، نویسنده کتاب پر فروش " آناتومی یک بیماری " یکبار گفت:، " تلاش ابدی انسان، تنهایی را از بین میبرد ". این تنها یکی از نقل قولهای او در رابطه با انزوا و تنهایی است. همانطور که میدانید تعجب آور نیست که، اشعار فراوانی وجود دارند که در باب تنهایی سروده شده اند، زیرا انسان در هر سنی ممکن است این حس نا خوشایند را تجربه کند.
تعریف دقیق انزوا چیست؟ انزوا، حالتی از احساس تنهایی است. در حقیقت انزوا به چندین طریق معنا شده است و دارای ویژگیهای از جمله، دوری از روابط اجتماعی، اضطراب و نگرانی مداوم، اعتماد به نفس پایین، عدم بروز احساسات، ترس از تمسخر و نادیده گرفتن حقوق میباشد.
اگر فکر میکنید که این احساس تنهایی به صورت موقت است و پس از مدتی از بین میرود، پس مطمئنا جای نگرانی وجود نیست. یکی از روانشناسهای دانشگاه شیکاگو میگوید، " تنهایی در واقع سازگاری تکاملی است که افراد را مجبور میکند تا به اجتماع باز گردند. " حال اجازه دهید به بهترین روشهای طبیعی برای مقابله با احساس تنهایی بپردازیم و زندگی شادتری را تجربه کنیم.
۱ – استفاده از رسانههای اجتماعی را کاهش دهید.
ممکن است شما در استفاده از رسانههای اجتماعی آن هم در زمانهای مختلف لذت ببرید، و حتی از اینترنت برای جستجوی مطلبی خاص، استفاده کنید. البته ممکن است در اینترنت جستجو کرده باشید که: آیا من برای چک کردن فیس بوک وسواس دارم؟ فناوریها و رسانههای اجتماعی همگی میتوانند کاملا اعتیاد آور و وقت گیر باشند. در حالت مثبت، شما قادر به بر قراری ارتباط هستید و حتی ممکن است با افراد گوناگونی در سراسر جهان ارتباط بر قرار کنید. در حالت منفی قضیه، ممکن است فکر کنید که در خارج از منزل زمان زیادی را صرف ارتباطات شخصی با افراد به صورت حضوری کرده اید و این در حالی است که این ارتباطات حضوری مداوم میتواند به کاهش احساس تنهایی و انزوا کمک فراوانی کنند.
یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۷ در مجله پزشکی امریکایی نشان میداد که استفاده بیش از حد از رسانههای اجتماعی، از جمله فیس بوک، اسنپ چت، تلگرام و اینستاگرام با حس انزوای اجتماعی افراد ارتباط دارد. این مطالعه که بر روی ۱. ۷۸۷ بزرگسال بین ۱۹ و ۳۲ سال امریکایی انجام شده بود، بیان میکرد افرادی که در روز تمایل دارند بیشتر از دو ساعت از رسانههای اجتماعی استفاده کنند، خطر ابتلا به افسردگی و احساس تنهایی در آنها دو برابر بیشتر است.
زمانی که صحبت از از انزوا و تنهایی میشود، مهم است که تاثیر رسانههای اجتماعی و استفاده از فناوریها را بر روی کودکان در نظر بگیریم. یک مطالعه که توسط انجمن سلطتنی بهداشت عمومی بریتانیا منتشر کرده بود از تاثیر منفی شبکههای اجتماعی – که در صدر آنها اینستاگرام بود – در بهداشت روانی جوانان پرداخته بود. در این گزارش آمده است که کاربران نوجوان اینستاگرام به صورت ناخواسته به مقایسه زندگی عادی خودشان با بدنهای بی نقص مدلها، سفرهای رویایی و تصاویر غیر واقعی روتوش شده میپردازند که این به خودی خود سبب میشود تا آنها دچار افسردگی، انزوا، تشویش و اضطراب شوند. در مرحله دوم، اسنپ چت و سپس فیس بوک، توئیتر و یوتیوب قرار داشتند.
این مسئله کاملا مربوط به شما میشود که به فرزندانتان اجازه دهید تا در کدام شبکههای اجتماعی شرکت داشته باشند و یا کدام یک از آنها را انتخاب کنند، اما کاهش زمان استفاده از تکنولوژیها به طور کلی میتواند تاثیر فراوانی در زندگی شما داشته باشد و در واقع به کاهش احساس تنهایی کمک کند. یکی از بهترین شیوهها برای کاستن این ارتباطات، قطع کردن اتصال اینترنت است، به ویژه در زمان هایی که شما در کنار عزیزانتان هستید و یا در حال انجام کاری لذت بخش میباشید. بهتر است در برخی مواقع گوشیهای خود را خاموش کنید و زمانهای کمی را به بررسی ایمیلها و پیامهای دریافتی اختصاص دهید، این مسئله را همیشه به خاطر داشته باشید که شما هرگز نمیتوانید لحظات گران قیمتی که از دست رفته اند را به عقب بر گردانید تا دوباره آنها را تکرار کنید و لذت ببرید.
۲ – زمان بیشتری را در خارج از خانه بگذرانید.
هنگامی که شما به دنبال پیدا کردن راه حلی برای غلبه به تنهای خود هستید، خارج شدن از خانه و گذراندن زمان در فضای بدون استرس میتواند ایدهای عالی باشد. همچنین شما میتوانید فضایی را انتخاب کنید که در آن تعامل با دیگران امکان پذیر باشد، مانند پارکها. اگر هم اکنون امکان ملاقات دوستی عزیز وجود ندارد و به دنبال رفع احساس تنهایی هستید، رفتن به طبیعت گزینهای فوق العاده است.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید، هوای تازه و طبیعت از نظر علمی برای افزایش سطح سروتونین بسیار مناسب است. سروتونین چیست؟ سروتونین مادهای شیمیایی شناخته شده در مغز است که به بهبود حالاتی مانند افسردگی، دلهره کمک فراوانی میکند. محققان دریافته اند، هنگامی سطح سروتونین افزایش مییابد مردم تمایل دارند خوشحالتر باشند و این " احساس مثبت و سازگاری باعث ایجاد روابط دوستانه با دیگران میشود. " داشتن روابط دوستانه با دیگر افراد میتواند به کاهش احساس انزوا و تنهایی کمک بسیاری کند.
هوای تازه، سبب افزایش مصرف اکسیژن میشود که به نوبه خود میتواند به بهبود خلق و خو و انرژی کمک کند. زندگی در مناطق کوهستانی با میزان کمی از اکسیژن میتواند سبب افزایش میزان افسردگی و خودکشی در افراد آن منطقه شود. هوای تازه، قطعا یکی از سادهترین و حیاتیترین راهها برای داشتن زندگی سالم است.
۳ – با یک دوست و یا اعضای خانوادگی (به شیوه غیر دیجیتالی) تماس بگیرید.
گاهی اوقات هنگامی که شما احساس تنهایی میکنید زمانی است از روزمرگی و ساعتهای شغلی زیاد رنج میبرید، ممکن است فکر کنید بهترین کاری که باید انجام دهید این است که تنها باشید، اما بهتر است دوباره فکر کنید. تنهایی در بعضی شرایط خوب است، اما به شرط اینکه این تنهایی سبب انزوا فردی نشود. به یاد داشته باشید که تنهایی دو حالت مثبت و منفی دارد. در زمان هایی که احساس میکنید، تنها و افسرده شده اید سعی کنید با افرادی تماس بگیرید که به آنها اعتماد دارید و از احساساتتان صحبت کنید؛ و یا حضورا آنها را ملاقات کنید و به معاشرت بپردازید.
۴ – فضای زندگی خود را به اشتراک گذارید.
در زمانهای که افراد احساس تنهایی میکنند، کنترل میزان استرس میتواند امری دشوار باشد. مشاهده شده است در افرادی که تنها زندگی میکنند خطر خودکشی، افزایش مییابد. اگر شما نیز در حال مبارزه با تنهایی هستید و تنها زندگی میکنید، شاید بهتر باشد که یک هم خانه برای خود در نظر بگیرید.
۵ – بیش از حد کار نکنید.
با توجه به مقالهای که در سال ۲۰۱۷ در بازیابی کسب و کار هاروارد انجام شده بود از ارتباط نزدیک بین خستگی کار و احساس تنهایی گفته شده بود. بدین صورت که هرچه زمان کار بیشتر، خستگی نیز به همان میزان افزایش مییابد و احساس تنهایی نیز در فرد پر رنگتر میشود و این امر میتواند زندگی بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
این به معنی است که وقتی ما خسته هستیم، احتمال کمتری وجود دارد که از لحاظ جسمی و روحی احساس خوشایندی داشته باشیم، بنابر این انرژی کمتری برای مشارکتهای اجتماعی و حفظ روابط داریم. شغل هر فرد در زندگی، امری ضروری است، اما کاری که باید انجام دهید، این است که در روال روزمره خود تغییراتی را ایجاد کنیم.
۶ – از تماشای تلویزیون اجتناب کنید.
احتمالا شما نیز در تلویزیون تبلیغات داروهای درمانی برای افسردگی را مشاهده کرده اید. تنهایی و انزوا میتواند منجر به افسردگی شوند. تماشای یک برنامه مورد علاقه در روز برای مدتی کوتاه میتواند مفید و سر گرم کننده باشد، اما تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵ انجام شده بود، بیان میکرد که بین تماشای تلویزیون و احساس تنهایی ارتباطاتی وجود دارد.
بنا براین تماشای یک قسمت از سریال و یا فیلم مورد علاقه در روز میتواند سرگرم کننده باشد، اما تماشای چند قسمت از یک برنامه در یک روز و یا شب میتواند در نهایت منجر به انزوا و تنهایی فرد شود.
بیشتر بخوانید: اپیدمی تنهایی و خطر مرگ زودرس
منبع: فرادید
انتهای پیام/