رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه ابعاد گسترده شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه هنوز برای بسیاری آشکار نشده است، افزود: از آنچه که در گزارش های صاحب نظران مسائل منطقه ای منعکس شده است در می یابیم که ابعاد شکست آمریکا و پیشرفت جبهه مقاومت، از الطاف خفیه الهی بوده است، زیرا دولت آمریکا طی سالهای اخیر بیش از 2000 میلیارد دلار در منطقه هزینه کرده و این عدد افزون بر کمک هایی است که از جانب برخی کشورهای منطقه نظیر عربستان، امارات و غیره صورت گرفته است.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: آنها چنین هزینه گزافی را پرداخت کردند تا با خلق داعش و اقدامات دیگر به مقابله با جبهه مقاومت بپردازند، در جهان اسلام تنش ایجاد کنند و چهره اسلام را مشوش سازند، اما امروز می بینند که همه این هزینه ها بی فایده بوده و دستشان خالی است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه آمریکا، رژیم صهیونیستی و اذناب منطقه ای آنها در تلاش بودند که جمهوری اسلامی را محدود کنند، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با دعوت برخی کشورها از جمله عراق، سوریه و لبنان به یاری برادران خود شتافت و بر خلاف تخیل آمریکا، رژیم صهیونیستی و اذناب منطقه ای آنها که می خواستند تا پشت مرزهای جمهوری اسلامی پیشروی کنند، امروز جمهوری اسلامی پشت مرزهای رژیم صهیونیستی ایستاده است و البته طبیعی است که این برایشان قابل تحمل نیست.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به قدرت نیروهای مسلح برخی کشورهای منطقه از جمله سوریه و عراق در قالب ارتش منظم و نیروهای مردمی، این امر را نعمت و فرصتی بزرگ برای این کشورها دانست و خاطرنشان کرد: با مقایسه دوران اولیه حضور داعش در منطقه و تاخت و تاز این گروه تروریستی ـ تکفیری با زمان حاضر مشاهده می کنیم که اقتدار جبهه مقاومت بسیار افزایش یافته است و آمریکا و رژیم صهیونیستی نمی توانند تحمل کنند که با صرف آن هزینه های کلان و تلفاتی که نیروهای نظامی شان متحمل شدند، امروز جمهوری اسلامی مقتدرتر از هر زمان دیگر در منطقه حضور دارد از این رو باید این شکست ها و ناکامی ها را به نحوی بپوشانند که اقدام اخیر ترامپ و همچنین افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی بخشی از تلاش آنها برای سرپوش گذاشتن بر این ضعف هاست.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه استیصال آمریکا و رژیم صهیونیستی در این ماجرا به وضوح قابل مشاهده است، بر لزوم تلاش برای حفظ اقتدار جبهه مقاومت در منطقه تأکید کرد و گفت: یکی دیگر از نکاتی که در اقدام اخیر آمریکا نهفته است، همان ویژگی دولتمردان این کشور است که بارها تکرار شده و آن عدم پایبندی به مذاکرات، توافقات و قطعنامه های بین المللی است. این موضوع بار دیگر نشان داد که آمریکایی ها در هیچ جبهه ای قابل اعتماد نیستند و به قطعنامه های سازمان ملل تا زمانی پایبندند که به نفعشان باشد، اما اگر این قطعنامه ها به ضرر آنها یا در حمایت از کشورهایی باشد که با رژیم صهیونیستی مقابله می کنند، به هیچ عنوان به آنها پایبند نخواهند بود.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به نکته ای دیگر از اقدام اخیر آمریکا در به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: طی ماهها و سالهای اخیر، آمریکا و رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را به کار گرفتند که مسئله فلسطین را برای جهان اسلام از اولویت ساقط کنند که خلق داعش نیز در راستای همین پروژه بود، در حالی که این موضوع، مسئله اساسی جهان اسلام است زیرا بخشی از سرزمین های اسلامی توسط یک رژیم فاسد، غصب شده است و مسلمانان نمی توانند از این موضوع چشم پوشی کنند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: علاوه بر این، قدس قبله اول مسلمانان بوده و برای همه جهان اسلام دارای تقدس است. بر همین اساس اشغال فلسطین و توهین به شعائر دینی مسلمان ها همواره مسئله اول جهان اسلام بوده است، اما آمریکا و رژیم صهیونیستی بارها تلاش کرده اند که این موضوع را به عقب برانند تا در اولویت نباشد. امروز به یُمن اقدام نابخردانه ترامپ، بار دیگر مسئله فلسطین به عنوان مسئله اول جهان اسلام مطرح شد و مسلمانان و حتی حکومت هایی که بعضاً در برخی مسائل با آمریکا همراه بوده اند، نفرت و انزجار خود را از این اقدام اعلام کرده اند.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به خیزش خودجوش مردم برخی کشورهای اسلامی و همچنین ساکنان سرزمین های اشغالی افزود: جهان اسلام هرگز اجازه نخواهد داد که این آب به راحتی از گلوی ترامپ و هم پیمانان صهیونیستی او پایین برود. مسلمانان در مقابل این اقدام مقاومت خواهند کرد و بار دیگر با نشان دادن یکپارچگی خود، آمریکا را هرچه بیشتر منزوی خواهند ساخت.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به زمزمه های چند هفته اخیر برخی کشورهای منطقه مبنی بر برقراری روابط آشکار با رژیم صهیونیستی نیز تصریح کرد: شرایط امروز منطقه با توجه به اقدام اخیر آمریکا عرصه بسیار مناسبی برای بروز و شناسایی رفتار برخی کشورهای منطقه است و امروز همه ملت های مسلمان رفتارهای حکام این کشورها را به دقت رصد می کنند تا ببینند در مقابل حرکت بسیار زشت، غیراخلاقی و غیرمنطقی آمریکا که قبله اول مسلمانان را تهدید و تحقیر کرده است چه واکنشی از خود نشان می دهند.
آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: ما معتقدیم که این اقدام و جریانات اخیر قطعاً به ضرر آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد بود زیرا موجب اتحاد هرچه بیشتر مسلمانان می شود و امیدواریم که با همصدایی ملت های مسلمان، این توطئه شوم خنثی و پاسخ دندان شکنی به سیاستهای سلطه طلبانه آمریکا و رژیم صهیونیستی داده شود.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد دستگاه قضایی به ویژه در حوزه زندان ها، به تشریح جایگاه قانونی الحاق سازمان زندانها به قوه قضاییه پرداخت و لزوم انتزاع این سازمان از دستگاه قضایی را نامربوط و فاقد مبنای قانونی دانست و با اشاره به سابقه تقنینی مربوط به سازمان زندان ها بار دیگر خاطرنشان کرد: علاوه بر قانونی که در سال 64 به تصویب رسید و به موجب آن سازمان زندان ها ذیل شورای عالی قضایی تشکیل شد، استفساریه ای نیز در همان سال های اولیه تشکیل مجلس شورای اسلامی از شورای نگهبان صورت گرفت که درباره سازمان ثبت ، سازمان زندان ها و سایر زیرمجموعه های شورای عالی قضایی سوال شده بود. شورای نگهبان در پاسخ به این استفساریه تصریح کرد که این سازمان ها مربوط به شورای عالی قضایی است.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: یکی از نکات مهم درباره سازمان زندان ها و ارتباطش با دستگاه قضایی این است که زندان ها مسئولیت اجرای حکم را دارند. اجرای حکم قضایی باید توسط قاضی صورت گیرد و نمی توان آن را به نهاد یا شخص دیگری سپرد. با توجه به این نکات می توان گفت که سازمان زندان ها چه به لحاظ فقهی و چه به لحاظ قانونی نمی تواند خارج از مجموعه دستگاه قضایی باشد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به برخی خدمات سازمان زندان ها با وجود مسئولیت سنگین این سازمان و محدودیت های بودجه ای و اعتباری، اظهار کرد: سازمان زندان ها در طول سالیان گذشته ناچار بوده که هر لحظه خدمات ارائه کند و با هرگونه محدودیت ها نیز بسازد، زیرا کار این سازمان تعطیل بردار نیست و هر لحظه باید اقدامات تأمینی و تربیتی ارائه دهد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به گزارش های رئیس سازمان زندان ها راجع به کاهش ورودی زندانیان در کشور تصریح کرد: بحمدالله با ابلاغ و اجرای دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، به میزان 100هزار نفر از آمار ورودی افراد به زندان ها کاسته شده و موجودی زندانها نیز به 217 هزار نفر کاهش یافته است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به حمایت سازمان زندان ها از خانواده های زندانیان با وجود عدم تکلیف این سازمان، خاطرنشان کرد: 22هزار و 500 خانوار تحت پوشش حمایتی سازمان زندان ها قرار دارند که بسیاری از مشکلات آنها از قبیل اعتیاد، طلاق و برخی آسیب های دیگر توسط سازمان زندانها مورد بررسی قرار گرفته واقدامات صیانتی در مورد آنها انجام شده است. علاوه براین برای این خانواده ها کلاس های آموزشی برگزار می شود که با شرایط خود به خوبی مواجه شوند و بتوانند مشکلات خود را به شکل صحیحی برطرف کنند.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به حمایت سازمان زندان ها از 8031 خانواده زندانی دارای شرایط ویژه نظیر دارا بودن فرزند معلول، داشتن بیمار صعب العلاج ، زندانی بودن پدر و مادر، دارا بودن بیمار مبتلا به اختلال روانی، داشتن سرپرست معتاد و غیره تصریح کرد: علاوه بر این موارد، 642 نفر از فرزندان زندانیان ترک تحصیل کرده بودند که با تلاش سازمان زندانها به تحصیل بازگشتند. همچنین برای 66000 خانواده افراد زندانی، انواع خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین مساعدت های نقدی و غیرنقدی به همراه ارائه خدمات مشاوره ای و تهیه جهیزیه صورت گرفته است که جای قدردانی و تشکر دارد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به یکی دیگر از اقدامات مهم سازمان زندان ها گفت: این سازمان برای گروه قابل توجهی از افراد دارای محکومیت که به طور ثابت در زندان هستند، ایجاد اشتغال کرده است که بخشی از درآمد آن در اختیار خانواده این زندانیان قرار می گیرد. همچنین کارهای فرهنگی بسیار ارزشمندی در حوزه های قرآنی، کتابخوانی و تحصیل در حال انجام است که امیدواریم با مساعدت دولت و تخصیص اعتبارات مناسب، وضعیت زندان ها چه به لحاظ فضای فیزیکی و خدمات بهداشتی و چه از نظر انجام امور فرهنگی، اجتماعی، اشتغالزایی و حمایتی ارتقا یابد، زیرا معتقدیم یکی از اهداف اصلی مجازات حبس، بهبود شرایط محکوم و آماده ساختن او برای یک زندگی سالم است.
آیت الله آملی لاریجانی با قدردانی از تلاش های رئیس سازمان زندان ها و همچنین سایر زیرمجموعه های دستگاه قضایی بر ضرورت اطلاع رسانی دقیق و مناسب از اقدامات صورت گرفته تأکید کرد و اظهار داشت: من از مسئولان سازمان ها و مراکز تابعه قوه قضاییه، دادگستری ها و سایر مجموعه ها نظیر دیوان عدالت اداری، دیوان عالی کشور و غیره می خواهم که در غیر از هفته قوه قضاییه نیز با مردم صحبت کنند و آنها را در جریان خدمات و اقدامات صورت گرفته در این بخشها قرار دهند، زیرا گاهی اوقات سیاه نمایی هایی برخلاف واقع و به دور از انصاف صورت می گیرد که سبب ناامیدی های بلاوجه می شود.
براساس این گزارش، بحث و بررسی ها پیرامون اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و قانون اخیر التصویب مبارزه با مواد مخدر در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی پایان یافته و به تأیید رئیس قوه قضاییه رسید.
انتهای پیام/