روز گذشته، دو پس لرزه با قدرت 2.9 و 2.6 درجه در مقیاس امواج درونی زمین -ریشتر- بخش های از مناطق نزدیک به سایت هستهای پانگی- ری کره شمالی را لرزاند. پانگی-ری سایت هسته ای کره شمالی است که اوایل ماه سپتامبر دولت پیونگ یانگ قدرتمندترین بمب هیدروژنی خود را در آنجا آزمایش کرد. این انفجار که 10 برابر قدرتمندتر از بمب هسته ای هیروشیما بود زلزله ای به بزرگی 6.8 ریشتر را به همراه داشت. این در حالی است که با گذشت نزدیک به سه ماه از این انفجار، پس لرزه های آن همچنان ادامه دارد.
یکی از کارشناسان سازمان زمین شناسی آمریکا در این باره گفت: ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی موجب حرکت پوسته زمین در این منطقه شده است. این رویه مدت زمان زیاد نیاز دارد تا به حالت قبل بازگردد. با این حال، ادامه آزمایش های هسته ای در این منطقه می تواند به جابجایی بیشتر پوسته زمین یا صفحه تکتونیک منطقه ای منجر شود.
کارشناسان همچنین درباره ادامه آزمایش های هسته ای در شمال غرب کره شمالی و نابودی پوشش کوهستانی این منطقه هشدار داده اند. پیش از این وبسایت «38 کره شمالی» در گزارشی نوشت: پیونگ یانگ ممکن است به واسطه آزمایش بمب هیدروژنی، با شرایط زمین شناسی نامساعدی موسوم به «سندورم کوه خسته» مواجه باشد. با وجود این، کمتر تصور می شود، از ادامه آزمایش های خود صرف نظر کند.
کوه «مانتاپ» از سال 2006 به سایت اصلی آزمایشهای کره شمالی تبدیل شده است. تا کنون ۶ آزمایش هستهای در دل این کوه 2194 متری انجام شده است. دانشمندان اعلام کردند به واسطه انفجارهای هستهای در عمق، شکل ظاهری این کوه به تاثیر از پدیده «سندروم کوه خسته» تغییر کرده است و احتمال نشت پرتوهای رادیواکتیو به خارج وجود دارد.
انتهای پیام/