سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان:

شرایط معافیت گمرکی شرکت های دانش بنیان اعلام شد

رئیس امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان شرایط معافیت گمرکی شرکت‌های دانش بنیان را اعلام کرد.

به گزارش حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید محمد صاحبکار رئیس امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، با اشاره به بهره مندی شرکت‌های دانش بنیان از معافیت‌ها و تسهیلات گمرکی گفت: طبق ماده ۳ قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان مصوب سال ۱۳۸۹، شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان می‌توانند از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف شوند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری در رابطه با میزان معافیت‌های گمرکی گفت: تاکنون از ۴۰۰ درخواستی که به دبیرخانه ارسال شده است، بر اساس مقررات موجود، بیش از ۲۶۰ درخواست تأیید و به گمرک جمهوری اسلامی ایران ارسال شد، که با مساعدت و همکاری خوب میان گمرک و معاونت علمی و فناوری، این درخواست‌ها مشمول معافیت‌های گمرکی شدند.

شیوه نامه اعطای معافیت حقوق گمرکی

صاحبکار افزود: در سال ۹۴، شیوه نامه اعطای معافیت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض به شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان در کارگروه «ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا» تصویب و اجرا شد.

وی این شیوه نامه را مبنای ارائه معافیت‌های گمرکی عنوان کرد و افزود: واردات کالا‌های مرتبط با فعالیت‌های دانش بنیان تنها در صورتی که به عنوان «ماشین آلات خط تولید»، و یا «به منظور ساخت محصول در حد نمونه اولیه» و «مهندسی معکوس» و یا «تجهیزات آزمایشگاهی و کنترل کیفیت» باشد، از این معافیت‌ها برخوردار خواهند شد.

دبیر کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان با بیان اینکه این معافیت‌ها تنها شامل کالا‌های غیر تجاری می‌شود، گفت: منظور از کالای تجاری، کالایی است که برای فروش وارد می‌شود، اعم از اینکه به همان شکل یا پس از انجام عملیات اعم از تولیدی، تفکیک و بسته بندی به فروش برسد. به عبارت دیگر، مواد، قطعات و کالا‌هایی که با هدف استفاده در محصول نهایی وارد شده و به فروش می‌رسند، مشمول این معافیت‌ها نیستند.

وی ادامه داد: همچنین شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند از اجازه ورود موقت برای مواد اولیه و کالا‌های مورد مصرف در تولید، تکمیل، آماده سازی و بسته بندی کالا‌های دانش بنیان صادراتی استفاده کنند.

صاحبکار افزود: به علاوه در این مدت بیش از ۱۵۰۰ مشاوره در رابطه با معافیت‌ها و فرآیند‌های گمرکی و قوانین و آیین نامه‌های مربوطه به شرکت‌های متقاضی ارائه شده است.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری گفت: معاونت علمی و فناوری رییس جمهور برای حل مشکلات شرکت‌های دانش بنیان در حوزه امور گمرکی، تلاش می‌کند و در صورتی که شرکت‌ها مشکلاتی در این حوزه دارند، می‌توانند با امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان مکاتبه نموده تا در حد امکان پیگیری شود.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.