وی با اشاره به اینکه شفافیت در نظام بانکی مهمتر از سایر بخشهاست، گفت: با توجه به اینکه دولت، منابع لازم برای سرمایهگذاری و امور عمرانی در اختیار ندارد، بار اصلی این بخش برعهده سیستم بانکی است و این موضوع میتواند بانکها را به نقطه تمرکز فساد تبدیل کند.
وی تصریح کرد: نحوه پرداخت تسهیلات، ضمانتها و بازپرداخت آنها باید بهصورت شفاف اطلاعرسانی شود؛ چراکه بدهکاران بزرگ بانکی نتیجه همین عدم شفافیت است.
خدابخش با بیان اینکه نظام بانکی به نظارت بیشتری نیاز دارد، افزود: خوشبختانه مدیران بانکی استان، افرادی پاکدست هستند و باید بهنحوی مدیریت کنند که امکان بروز فساد در نظام بانکی ایجاد نشود.
وی به برخی از عوامل شکلگیری فساد در نظام اداری اشاره کرد و گفت: پایه اول فساد، غلبه هوای نفس بر انسانهاست و براین اساس، گام اول پیشگیری از فساد نیز باید تقویت روحیه پرهیزکاری و تقوا در کارکنان و مدیران نظام باشد.
وی در بیان دومین عامل مفاسد اداری، گفت: متأسفانه ساختار اداری کشور نیز به گونهای است که زمینه شکلگیری فساد را فراهم میکند؛ ما امروز شرکتهای دولتی را برونسپاری میکنیم اما میخواهیم به روش دولتی آنها را اداره کنیم که این کار قطعاً جوابگو نیست.
خدابخش افزود: تا زمانی که این ساختار اصلاح نشود و اقتضائات خاص شرکتهای بزرگ و بنگاههای اقتصادی در نظر گرفته نشود به نتیجه مطلوب در زمینه مبارزه با فساد نخواهیم رسید.
وی، تصمیمات غیرکارشناسی مسئولان را از دیگر عوامل بروز فساد در نظام اداری عنوان کرد و گفت: هرکدام از بانکهای کشور براساس یک تخصص شکل گرفتهاند، اما یکباره اعلام شد که همه بانکها باید همه خدمات را ارائه کنند؛ وقتی به تخصص بانک یا هر دستگاه دیگری توجه نشود نتیجه طبیعی آن فساد خواهد بود.
استاندار آذربایجان شرقی سلامت نظام اداری را یکی از اولویتهای اصلی مدیریت استان ذکر کرد و گفت: مهمترین کار برای تحقق این امر، شفافیت در امور است و امروز به کمک فناوریهای پیشرفته میتوان از بسیاری از مفاسد پیشگیری کرد.
انتهای پیام/خ