براساس این گزارش وزارت راه وشهرسازی، مدتی است که که زمزمه های مدت زمان بازپرداخت تسهیلات را مطرح کرده اما در این بخش بانک مسکن و بانک مرکزی به عنوان پرداخت کننده تسهیلات، مقاومت بسیاری می کند.
افزایش مدت زمان پرداخت تسهیلات، نقش موثری در کاهش میزان اقساط دریافت کنندگان وام مسکن دارند و این امرمی تواند در بهبود وضعیت بازار مسکن اثر گذار باشد.
در همین راستاحسام عقبایی رییس اتحادیه املاک استان تهران در گفتگو با خبرنگار مسکن ، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، در حوزه اقتصاد مقاومتی، مبنی بر حمایت از دهک های ضعیف جامعه، اظهار کرد: باید به دور از شعارزدگی در اقتصاد مقاومتی، بخش مسکن به ویژه برای دهک های ضعیف و متوسط جامعه تقویت شود.
وی در ادامه از مشکل مدت زمان بازپرداخت تسهیلات مسکن اشاره کرد و گفت: در بیشتر کشورهای خارجی، مدت زمان بازپرداخت مسکن 40 تا 50 سال است اما در ایران بین 12 تا 20 سال است و این امر، مشکلاتی را برای خریداران مسکن ایجاد کرده است.
وی یادآورشد: باید رویکرد تجاری و توسعه ای بازپرداخت تسهیلات مسکن تغییر پیدا کند که با افزایش آن، بسیاری از دغدغه های خریداران بر طرف می شود.
عقبایی اذعان کرد: هم اکنون، به نفع بانک ها نیست که بخواهند مدت زمان باز پرداخت تسهیلات مسکن را افزایش دهند اما این موضوع در سایر تسهیلات، از جمله تسهیلات خرید کالا و ماشین دیده می شود.
رییس اتحادیه املاک استان تهران تأکید کرد: بایستی میزان تسهیلات بانکی متناسب با درآمد جامعه باشد و این روزها که دولت در حال تهیه برنامه بودجه اقتصادی کشور است باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشد.
بر اساس این گزارش، هم اکنون، وضعیت بازار مسکن نسبت به چند ماه گذشته تغییر پیدا کرده و به نظر می رسد که زمزمه های رونق در این بازار دیده می شود.اما باید برای خروج از رکود و نیز جلوگیری از جهش قیمت ها دولت هرچه سریعتر دست به کار شود و اقدامات لازم از جمله اجرای سیاست های توسعه ای مسکن را انجام دهد.
انتهای پیام /