دبیر علمی همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار، تاکید کرد: انسان به صورت فطری می داند وفای به عهد خوب و دروغ بد است و به هر حال به همین دلایل است که گفته شده حسن و قبح موضوعات اخلاقی، عقلی و ذاتی بوده و فراتر از ادیان مختلف است البته ادیان همیشه سردمدار اصلی مباحث اخلاقی بوده اند.
علیخانی با اشاره به اینکه جنبه بازداری اخلاق باعث شده که موضوع اخلاق مورد بی توجهی واقع شود، تصریح کرد: انسان ها معمولا ترجیح می دهند آزاد و رها باشند و بیشتر جهت منافع خودشان قدم بردارند و به این دلیل است که اخلاق با وجودی که از مسائل بنیادین جامعه ما محسوب می شود، مهجور مانده است.
وی تصریح کرد: اخلاق معمولا در حوزه عمومی مطرح بوده و حیطه های مختلف نیز در همان حوزه عمومی قرار می گرفتند، اما با پیچیده شدن جوامع به خصوص با ورود مدرنیته، مسائل اخلاقی نیز پیچیده شد و از آن سو، تخلفاتی نیز که بر خلاف اخلاق بود، پیچیده شد و به تبع آن علم اخلاق و آموزه های اخلاقی نیز پیچیده شدند و از اینجا بود که اخلاق در حوزه های تخصصی و اخلاق حرفه ای مطرح شد که یکی از قدیمی ترین حوزه های اخلاق حرفه ای، اخلاق پزشکی است.
دبیر علمی همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار، افزود: امروز در بیش از صد حوزه اخلاق حرفه ای مکتوب داریم که یکی از مهم ترین آنها اخلاق دانشگاهی به مفهوم عام است که خود به حوزه های مختلف تقسیم می شود.
علیخانی ضمن اعلام وصول 150 مقاله به دبیرخانه همایش دانشگاه اخلاق مدار، پذیرش 100 مقاله و چاپ چکیده 49 مقاله، برنامه های دو روزه همایش را تشریح کرد و افزود: داشتن یک جامعه اخلاق مدار به نفع همه است و موضوع اخلاق در جوامع مختلف با باورهای متفاوت نشان داده که راهی مشترک برای پیشرفت و سود جمعی در همه جوامع است.
انتهای پیام/