وی افزود: بدیهی است که انتظار ما از اتحادیه عرب به عنوان تشکلی در جهت ایجاد وحدت میان اعراب و مبارزه با رژیم صهیونیستی محقق نشده و کشورهای عضو این اتحادیه هیچگاه نتوانستهاند موضع واحدی اتخاذ کرده و در جهت منافع مسلمانان قدم بردارند.
جمالی تصریح کرد: کشورهای عربی باید پیش از آن که پیشنهاد مذاکره با جمهوری اسلامی ایران را مطرح کنند، درک درستی از اوضاع منطقه به دست آورده و خود را در برابر آن مسئول بدانند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بیان کرد: فلسفه به وجود آمدن اتحادیه عرب مبارزه با رژیم صهیونیستی و نظام سلطه است اما به نظر میرسد که اتحادیه مذکور همواره در جهت تحقق اهداف اسرائیل و آمریکا گام برمیدارد.
وی با اشاره به انگیزه اتحادیه عرب برای نشستن با ایران پای میز مذاکره اذعان کرد: اکنون کشورهای عضو اتحادیه عرب قدرت ایران را به خوبی درک کردهاند و به همین دلیل موضع خود را در برابر ما تغییر دادهاند چرا که همگان به خوبی میدانند، دشمنی این اتحادیه با ایران امری بدیهی است.
جمالی گفت: البته تصمیمات این اتحادیه ثبات چندانی ندارد چرا که آنها در نهایت خود را با سیاستهای فرامنطقهای تطبیق خواهند داد لذا نباید حساب چندانی بر روی تصمیمات اتخاذ شده از طرف کشورهای عضو اتحادیه عرب باز کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان با اشاره به طرح برخی پیششرطها از سوی دبیر کل اتحادیه عرب به منظور مذاکره با ایران خاطرنشان کرد: به طور قطع طرح چنین مباحثی تکرار سیاستهای نتانیاهو است لذا جمهوری اسلامی ایران هیچ شرط و شروطی را از سوی اتحادیه عرب نخواهد پذیرفت چرا که بزرگتر از آنها نیز نتوانستهاند برای ایران خط مشی تعیین کنند.
انتهای پیام/