سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرورش اسب، صنعتی پولساز و مهیج/ قدمت ۱۵ هزار ساله پرورش اسب در لرستان + تصاویر

وجود اسب‌های اصیل در لرستان و سوارکاران ماهر در این رشته ورزشی باعث شده است که ورزشکاران لرستانی در میادین ورزشی جهانی حضور داشته باشند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ وجود کوه‌های سر به فلک کشیده، مراتع و دشت‌های حاصلخیز، زمینه مناسبی برای پرورش اسب در استان لرستان فراهم کرده است به طوری که اقوامی که در استان لرستان زندگی می‌کرده اند از نخستین اقوامی بوده اند که موفق به اهلی کردن این حیوان نجیب شده اند.

ساکی کارشناس پرورش اسب در لرستان گفت: با توجه به اکتشاف‌های باستان شناسی و لوازم به دست آمده از این اکتشافات در استان لرستان، می‌توان به این موضوع پی کرد که لرستان جز اولین اقوام رام کننده اسب بوده است و قدمت تاریخ رام کردن اسب اسب در این استان به ۱۵ هزار سال قبل بر می‌گردد.


 وی افزود: قوم کاسیت در استان لرستان اولین قومی بوده است که توانسته اسب را رام و اهلی کند و این حیوان را به جهانیان معرفی کند.

یکی از پرورش دهندگان اسب در لرستان گفت: از زمانی که به دنیا آمده ام در کنار اسب‌ها بزرگ شده ام. پدر و پدربزگم همه به پرورش اسب مشغول بوده اند.

 

وی افزود: بنده این باشگاه پرورش اسب را از سال ۱۳۷۰ احداث کردم و کل گله اسبی که اینجا پرورش می‌دهم ۲۰ راسی است.

 

هر اسب برای ۳ نفر شغل ایجاد می‌کند

ساکی کارشناس پرورش اسب در لرستان در مورد اشتغالزایی پرورش اسب گفت: هر یک راس اسب به طور مستقیم ۳ شغل و به صورت غیر مستقیم ۲۵ شغل ایجاد می‌کند و می‌تواند درآمد زایی خوبی برای کسانی که این کار را شروع کنند داشته باشد. شغل‌هایی مثل مربی گری، پرورش دهنده، دامپزشک در این زمینه فعالیت دارند.

 

وی افزود: پرورش اسب برای مسابقات، نگهداری، تولید، آموزش سوارکارن مبتدی، پانسیون کردن، خرید و فروش فصلی و حراج‌های سالیانه از زیر مجموعه‌های این اشتغال به شمار می‌رود.


 

ساکی در ادامه گفت: نگهداری هر اسب به طور متوسط ۳۰ هزار تومان در طول روز برای پرورش دهنده هزینه دارد. در طول روز ۴ وعده غذایی به اسب یونجه داده می‌شود.


 

مرادی رئیس هیئت اسب سواری استان لرستان گفت:: ۲۰ مجموعه پرورش اسب و باشگاه اسب سواری در استان لرستان وجود دارد و در حال حاضر مشغول به کار هستند.

 

وی افزود: حدود ۱۷۰۰ راس اسب در کل استان لرستان سرشماری شده است. از بین این تعداد اسب ۱۸۰ راس آن‌ها در قالب اسب‌های مسابقه‌ای و حرفه‌ای هستند.


 

یکی از سوارکاران استان لرستان در مورد چگونگی شروع کار خود گفت: من از سال ۶۲ اسب سواری را شروع کردم و تا به امروز به صورت حرفه‌ای ان را دنبال می‌کنم.

 

وی افزود: بنده در این باشگاه اسب سواری به عنوان مربی به ورزشکاران آموزش می‌دهم.

 در مورد وضعیت استقبال مردم از این ورزش گفت: خدا را شکر در چند سال اخیر تعداد علاقه‌مندان به این ورزش بیشتر شده است و افراد با علاقه بیشتری به سمت این ورزش می‌آیند.

 یکی از این ورزشکاران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان که به چه دلیل این ورزش را انتخاب کرده اید گفت: من هم به اسب خیلی علاقه دارم و هم با توجه به تاکیدی که در دین اسلام به یادگیری اسب سواری شده است اینجا آمده ام که اسب سواری را به صورت حرفه‌ای یاد بگیرم.

 

وی افزود: اسب سواری سرعت و هیجان بسیار بالایی دارد و کسانی که هیجان را دوست دارند حتما سواری کاری را امتحان کنند.

 وجود اسب‌های اصیل در لرستان و سوارکاران ماهر در این رشته ورزشی موجب شده است که استان لرستان در میادین ورزشی حرفی برای گفتن داشته باشد. 

ثبت افتخارات در استان لرستان در زمینه اسب سواری

مرادی رئیس هیئت اسب سواری استان لرستان گفت: از اسب‌های اصیل استان لرستان برای مسابقات استقامت استفاده می‌کنیم. 

وی افزود: در حال حاضر ۸ سال است که قهرمان این مسابقات در کشور هستیم.

 

در مورد شرایط ورزشکاران استان لرستان گفت: از بین افراد انتخاب شده برای عضویت در تیم ملی اسب سواری کشور، از بین ۶ نفری که برای مسابقات قطر اعزام می‌شوند، ۴ نفر ار آن‌ها از استان لرستان انتخاب شده است.

 

مشکلات پرورش اسب در لرستان

با وجود این همه علاقه و استعدادی که وجود دارد پرورش دهندگان اسب با مشکلاتی مواجه هستند.

 

یکی از پرورش دهندگان اسب در مورد این مشکلات گفت: دولت با ما همکاری کند حواله جو و یونجه به ما بدهند تا بتوانیم هزینه‌های سنگین نگهداری اسب را پرداخت کنیم.

 

با حمایت از صنعت پرورش اسب، این صنعت پولساز و مهیج می‌توان موجب اشتغال زایی و احیای اسب اصیل در لرستان بود.

 

گزارش از سعیده دریکوند

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۵۳ ۰۲ دی ۱۳۹۶
عرضه جو و یونجه آزاد است. در حجم بالا برخی از نهاده های خوراک دام و طیور در بورس انجام می شود