نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور عراق اظهار داشت: در مورد نابودی داعش باید بگویم که همه باید در این امر با یکدیگر همراهی کنند و این اقدامات ادامه پیدا کند تا داعش دوباره ظهور نکند. ولی برقراری ثبات در عراق نیاز به تلاش دارد و من با مقامات عراقی هماهنگیهایی را در این خصوص انجام داده ام.
هنیس پلاسخارت افزود: اگر از من سوال شود که آیا عراق در مرحله پسامنازعات قرار دارد و یا هنوز درگیر مسائل داخلی است، باید بگویم که اوضاع در این کشور هنوز متغیر است و دادن پاسخ قطعی به این سوال مشکل است.
وی اضافه کرد: مشکلاتی در عراق وجود دارد که نیازمند مساعدت برای حل آن هستیم که مهمترین آن، ایجاد ثبات در این کشور است و دومین مورد اینکه برای پیگیری امور در هنگام وقوع حوادث در این کشور سازمانهای واکنش سریع تشکیل شود.
نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور عراق با اشاره به نقش ایران در برقراری ثبات در عراق، اظهار داشت: مرز ۱۴۰۰ کیلومتری بین دو کشور ایران و عراق ایجاب میکند دو کشور بهترین روابط را با یکدیگر داشته باشند و اکنون در همین شرایط به سر میبریم.
وی خاطرنشان کرد: نسبت به تفاهم نامههایی که میان دو کشور بسته شده بسیار خوشبین هستیم و میتوانیم یک منطقه امن همراه با توسعه پایدار داشته باشیم.
پلاسخارت مهمترین دغدغه سازمان ملل را برنامهریزی و عملکرد راهبردی دانست و تصریح کرد: مطمئناً دغدغه شما نیز تلاشهایی است که در منطقه برای صلح انجام میشود، ولی در برخی مواقع ممکن است به شکست بیانجامد؛ اما ضروری است همچنان به تلاشهای خود برای برقراری صلح و امنیت ادامه دهیم.
** ملتهایی که قهرمانان مشترک داشته باشند در تقابل با یکدیگر قرار نمیگیرند
همچنین در این دیدار، «حشمت الله فلاحت پیشه» اظهار داشت: ایران و عراق به دلیل شیطنتهای برخی از کشورها در حمایت از رژیم بعثی، ۸ سال با هم جنگیدند، ولی اکنون آنقدر به هم نزدیک شده اند که شاید باورش برای سایر کشورها کمی مشکل باشد.
وی با بیان این که این دو کشور به این مرحله رسیده اند که یار و پشتیبان هم باشند، خاطرنشان کرد: ملتهایی که قهرمانان مشترک داشته باشند در تقابل با یکدیگر قرار نمیگیرند و در کنار هم خواهند ماند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: غربیها و آمریکا روی این موضوع حساب نکردند که حکومتها و سیاستمداران و دولتهای منطقه به این پختگی رسیده اند که بتوانند بدون حمایت آمریکا بر داعش غلبه کنند. ما از آمریکا چیزی نمیخواهیم فقط این درخواست را داریم که چالش جدیدی در منطقه ایجاد نکند.
فلاحت پیشه درخصوص تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با داعش گفت: اگر مبارزات ما نبود تروریستها حتی به مرزهای اروپا هم وارد میشدند. تاکنون حتی یک سرباز آمریکایی توسط یک ایرانی کشته نشده و در جنگ افغانستان و عراق، بارها سربازان آمریکایی در پناه همین سپاهیها از مهلکه نجات یافتند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: داعش تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی بود و سربازان و پاسداران ایرانی همزمان در سوریه و عراق با داعش جنگیدند و سه سال پس از این مبارزات بود که روسیه از طریق هوایی به کمک آمد.
نماینده مردم اسلام اباد غرب در مجلس افزود: در این مورد و درخصوص خطر تهدید ظهور دوباره داعش توسط آمریکا یک نامه به دبیرکل سازمان ملل نوشته ام، ولی هنوز پاسخی دریافت نکردم و امیدوارم که به زودی پاسخ نامه را دریافت کنم.
وی بیان کرد: متاسفانه سازمان ملل تبعی از تبعات قدرت در دنیای امروز است؛ شما باید گزارشات واقعی و میدانی را به سازمان ملل بدهید. گزارشهای شما در جهت گیری سازمان ملل خیلی تاثیر دارد و باید بنیان واقع گرایانه داشته باشد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مهمترین وظیفه سازمان ملل متحد در شرایط کنونی جلوگیری از عملکرد افراطی آمریکا در منطقه آسیای غربی است.
فلاحت پیشه اظهار داشت: وقتی آمریکا نام سپاه را در لیست سازمانهای تروریستی قرار داد از این نگران شدیم که توطئهای تازه در راه است. باید بپذیریم که اگر سپاه نبود اکنون داعش یک تروریست مستقر بود.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: سازمان ملل اگر به دنبال صلح است باید مسیر خودش را از مسیر قدرت طلبانه آمریکا جدا کند و در قبال مربع خطرناک ترامپ، نتانیاهو، پمپئو و بولتون مراقب باشد. این مربع بزرگترین تهدید صلح و امنیت در دنیای امروز است که میتواند دستاوردهای گذشته را ویران کند، البته ما مقتضیات دفاعی خود را داریم و آماده هر نوع مقابله هستیم.
«جنین هینس پلاسخارت» نماینده جدید دبیر کل سازمان ملل در امور عراق امروز - دوشنبه - با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت وگو کرد.
جنین هینس پلاسخارت وزیر دفاع اسبق هلند اواسط آذرماه گذشته به جای یان کوبیچ اهل اسلاوکی منصوب و بعنوان هفتمین رئیس یونامی مشغول به کار شد.
انتهای پیام/