عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه عضویت در سازمان تجارت جهانی پروسهای زمانبر است، افزود:نباید تصور کرد که پروسه الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی با سرعت پیش خواهد رفت اگرچه میانگین زمان مذاکرات کشورهای مختلف برای الحاق به سازمان جهانی تجارت حدود ۷ سال بوده است.
وی با اشاره به مخالفتهای برخی از کشورها برای ورود ایران به این سازمان ادامه داد:ساختار سازمان تجارت جهانی بدین گونه است که برای ورود عضو جدید، نیاز به اجماع در سازمان وجود دارد و مخالفتهای پیدا و پنهان آمریکا باعث عدم عضویت ایران در این سازمان اقتصادی شده است.
این عضو اتاق بازرگانی، با اشاره به اینکه، اراده ای برای حضور در بازار جهانی در میان مسولین مشاهده نمیشود، تصریح کرد:با توجه به وضعیت اقتصادی، هیچ آمادگی و رغبتی از سوی مسوولان و فعالان اقتصادی برای عضویت در سازمان تجارت جهانی وجود ندارد.
وی افزود: به دلیل عدم حضور ایران در سازمان تجارت جهانی کالاهای ایرانی برای صادرات با تعرفههای ۲۰ درصدی مواجه میشوند، این درحالی است که کشورهای عضو این سازمان، بدون وضع این تعرفهها، تجارت میکنند و کالای خود را با قیمت مناسب تری به بازارهای جهانی ارائه میکنند.
حریری در پایان، با بیان اینکه نبود ایران در سازمان تجارت جهانی صادرات کالا را تحت تاثیر قرار خواهد داد، گفت: صادرات نفت وپتروشیمی منبطق بر نرخ جهانی است و تعرفهای به آنها گذاشته نمیشود، اما برای صادرات کالای غیر نفتی، ظرف چند سال آینده با این روند، با مشکل روبه رو خواهیم شد.
انتهای پیام/