سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد:

واردات برنج منتفی است/ ممنوعیت واردات برنج تا کی ادامه دارد؟

با توجه به رکورد شکنی تولید و واردات بیش از یک میلیون تن برنج در هفت ماهه نخست سال، واردات این محصول منتفی است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به رکورد شکنی تولید و واردات بیش از یک میلیون تن برنج در هفت ماهه نخست سال، واردات محصول منتفی است.

برخی مسئولان بر این باورند که در سال های نه چندان دور، افزایش واردات بی رویه برخی محصولات کشاورزی از جمله برنج، مشکلاتی برای تولیدکنندگان داخل به وجود آورد که به نظر می رسد وزارت جهاد کشاورزی با اعمال ممنوعیت ثبت سفارش تنها می خواهد از واردات برنج با اعداد و ارقام نجومی جلوگیری کند.

البته ناگفته نماند که معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که ممنوعیت ثبت سفارش به معنای وارد نشدن برنج تا پایان سال نیست، بلکه تا زمان بررسی های لازم و تامین و تنظیم بازار ادامه دارد.

وزیرجهاد کشاورزی مصرف برنج کل کشور را 3 میلیون و 200 هزارتن اعلام کرد و افزود: با توجه به تولید 2 میلیون و 200 هزارتن برنج در داخل، نیاز سالانه ما به واردات 800 تا یک میلیون تن است ، در حالیکه واردات در چهار ماه نخست سال به گونه ای بوده که تولید داخل روی دست کشاورزان باقی مانده است، از این رو تا زمانیکه بازار به تعادل و منطق خود برسد، واردات و تولید داخل باید مدیریت شود.

دبیرانجمن واردکنندگان برنج می‌گوید: میزان واردات نسبت به سال گذشته تفاوتی نداشته و طبق گفته معاون وزیر جهادکشاورزی کنترل قاچاق دلیل اصلی افزایش واردات برنج در هفت ماه نخست سال است.

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  با انتقاد از ممنوعیت ثبت سفارش برنج اظهار کرد: بنابر آمار هشت ماهه گمرک، یک میلیون تن برنج وارد کشور شده که با توجه به نیاز داخل ممنوعیت ثبت سفارش به سبب واردات بی رویه برنج امری نادرست است.

وی با اشاره به اینکه میزان واردات برنج با سال های قبل تفاوتی نداشته است، افزود: در هفته های اخیر معاون امور بازرگانی وزارت جهاد افزایش واردات برنج در هفت ماه نخست سال را ناشی از کنترل قاچاق و مدیریت تعرفه واردات دانسته است.

کشاورز ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی برحسب قانون انتزاع می تواند، بحث ممنوعیت واردات برنج را ادامه دهد در حالیکه این امر به صلاح کشور نیست.

به گفته این مقام مسئول، استمرار روند ثبت ممنوعیت سفارش به دلیل کمبود برنج  در بازار، افزایش قیمت و قاچاق برنج را به همراه خواهد داشت.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ،ممنوعیت ثبت سفارش برنج را عاملی مهم در تعطیلی  فعالیت بنکداران و خرده فروشان دانست و تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به سبب حمایت از تولید داخل نباید با اتخاذ چنین سیاستی موجب بیکاری فعالیت بسیاری از بنگاه ها می شود.

وی در خاتمه گفت: با توجه به آنکه برنج کاران محصول خود را به خریداران و دلالان فروختند، از این رو ممنوعیت ثبت سفارش تنها به معنای حمایت از این قشر است.

تولید برنج به یک میلیون و 350 هزارتن می رسد

علی اکبریان نائب رییس انجمن برنج در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی اظهار کرد: امسال تولید برنج با احتساب رتون و دوباره کشت به دو میلیون و 350 هزارتن خواهد رسید.

وی مصرف سرانه برنج به ازای هر نفر را 36 تا 37 کیلو اعلام کرد و افزود: با توجه به میزان تولید داخل، کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود و این رقم با در نظر گرفتن ذخایر استراتژیک 850 هزارتن خواهد بود که واردات در چند ماه نخست سال از این میزان تجاوز کرده است.

اکبریان با انتقاد از اظهارات واردکنندگان برنج مبنی بر بالا بودن نرخ برنج ایرانی بیان کرد: در شرایط کنونی نرخ هر کیلو برنج 5 هزار و 500 تا 11 هزار تومان است و گاهی برنج طارم با کیفیت( معروف به اغنیا ) با نرخ 15 تا 17 هزار تومان در بازار عرضه می شود که  قیمت این نوع برنج ملاک نیست، چراکه تنها قشر خاصی از جامعه توانایی مصرف آن را دارند.

وی افزایش مجدد قیمت برنج ایرانی ناشی از ممنوعیت ثبت سفارش در بازار را رد کرد و ادامه داد: با توجه به آنکه مصرف کنندگان برنج ایرانی و خارجی با هم متفاوت هستند، از این رو ممنوعیت واردات برنج خارجی ارتباطی به نرخ برنج ایرانی ندارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه کیفیت برنج ایرانی در دنیا بی نظیر است، اذعان کرد: اگر مسئولان دولتی همانند سال های قبل با خرید توافقی از برنج کاران حمایت کنند، امکان تامین غذای 200 میلیون نفر از تولید داخل وجود دارد.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه برخی افراد با مطرح کردن اظهاراتی مبنی تبدیل اراضی شالی به ویلاسازی درصدد توجیه واردات هستند، یادآور شد: با وجود آنکه تنها بخشی از اراضی شالی تبدیل به ویلا شدند، از این رو این امر تاثیر چندانی در میزان تولید برنج داخلی ندارد.

 انتهای پیام/

 

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
اخه با بستن واردات برنج کیلو یازده تومن که کسی قدرت خریدش نداره تو جیب مردم معجزه میشه یا برنج میشه کیلو پنج تومن که هر دوتاش محاله؟؟؟؟
گرجی
۱۷:۴۵ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
باسلام براساس اخرین ازمایشات روی برنج وارده بیش از 50درصد مواد سمی ولی برنج شمال کشور تنها 3درصدمشاهده کردن حالابرید برنج واردشده بخورین معلوم نیست با پلاستیک درست میکنن
محمد
۱۷:۲۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
اخه چه خبره کیلویی ۱۲ هزار تومن
ناشناس
۱۷:۲۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
همش زیر سر دلال هاس
محمد
۱۷:۲۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
خیلی گرون شده تو رو خدا بیشتر نظارت بشه
ناشناس
۱۷:۲۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
بهتر بزار رو دست این دلالها بمونه
محمد
۱۷:۲۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
اخه چه خبره کیلویی ۱۲ هزار تومن
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
چرا موقع فروش محصول توسط کشاورز واردات ازاده ولی موقع فروش واسطه واردات ممنوع میشه
ناشناس
۱۵:۲۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
کی میتونه برنج ایرانی کیلویی۱۳۰۰۰تومن بخره دوست داریم اما نمیشه دیگه همون هندیش هم احتکارمیشه وگیرمون نمیاد .
میلاد
۱۴:۱۲ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
ما خودمون کشاورزیم برنج رو دستمون مونده خریدار نیس چیه الکی میگین برنج دست دلال الکی شایعه نکنین لطفا تا واردات ازاد نشه ممنون
منصور
۱۳:۱۹ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
حالا تولید کننده پوست مردم میکنه//مثل صنعت خودرو/بیکیفیت و قیمت نجومی
ناشناس
۱۱:۱۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۶
تولید برنج بی کیفیت چه سودی به حال مردم داره؟