لاسجردی ادامه داد: به نظر میرسد این رفتارهای پر فراز و نشیب و بعضا متضاد نشان دهنده این است که اتحادیه عرب یا به مناسبات بینالملل آشنا نیست یا اینکه طرف گفتگوی خود را به درستی نمیشناسد. آنچه که مسلم است با توجه به اینکه اتحادیه عرب ما را دعوت به گفتگو کرده، نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی ایران است.
لاسجردی در ادامه گفت: وقتی مجموعهای از کشورهای عربی در کنار هم قرار میگیرند و به مناسبتهای مختلف بیانیه ضد ایرانی منتشر کرده و یا از ادبیات تند استفاده میکنند، در این بین استفاده از الفاظ همکاری جویانه با توجه به بحث دعوت به مذاکره نشان دهنده این است که آنها هم به نوعی به قدرت جمهوری اسلامی ایران پی بردهاند و در یک عقبنشینی آشکار به دنبال این هستند که راه جدیدی را با ایران شروع کنند و آن راه مذاکره است.
وی ادامه داد: اگرچه جمهوری اسلامی ایران نشان داد که اگر طرف مقابل اهل منطق، گفتگو و پیدا کردن راهحلهای منطقی باشد آماده است، در مجموع پیشنهاد اتحادیه عرب از منظر آنها عقب نشینی و تغییر در گفتمان مواجهه با ایران تلقی می شود و از طرف دیگر جمهوری اسلامی ایران هم این حضور را قدرت و نفوذ کلام ایران در تحولات منطقهای ارزیابی میکند.
لاسجردی با اشاره به خواست قطع برخی اقدامات از سوی ایران بیان کرد: وقتی ما در مذاکره شرط و شروط می گذاریم این نشان دهنده آن است که از قبل این مذاکره را هدف دار درخواست کردیم و معمولا مذاکرات هدفدار اگر با نگاه به حل موضوعات و به نوعی عدم جانبداری باشد، موثر است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه خاطر نشان کرد: طرح پیش شرط برای مذاکره از سوی اتحادیه عرب نشان دهنده این است که این طرح از قبل شکست خورده زیرا با اهداف نامشخص و غیرقابل پیش بینی است، لذا اگر اتحادیه عرب بخواهد رفتار متین و منطقی داشته باشد حتما باید مذاکره بدون پیش شرط را مطرح کند. اگر پیشنهاد مذاکره همراه با اما و اگر و شرط و شروط باشد به این معناست که آنها نمیخواهند یک مذاکره مستقل و مناسب شکل بگیرد.
انتهای پیام/