رایجترین شکل آویشن با نام علمی Thymus vulgaris، گیاهی است که برای هزاران سال مصارف دارویی و آشپزی داشته است.این گیاه ،بومی مناطق مدیترانهای و بخشهای خاصی از آفریقا بوده و مصرف آن به دوران امپراطوری رم بر میگردد. در آشپزی، ساقهها و برگهای آن برای طعم بخشیدن به غذاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه معمولا به سوپها ، سسها ، غذاهای گوشتی و سایر موارد اضافه میشود. آویشن برای مصارف پزشکی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. از روغن این گیاه برای موارد مختلف پزشکی استفاده میشود.برگهای این گیاه را میتوان به صورت دمکرده استفاده کرد و روغن و کرم حاصل از آن بر روی پوست بدن اعمال میشود.
تیمول، مشهورترین مادهی فعالی است که در آویشن وجود دارد، این ترکیب آلی دارای اثرات بسیار زیادی بر روی بدن است. این ترکیب میتواند از عفونت های قارچی و ویروسی جلوگیری کند. بنابراین فشار بر روی سیستم ایمنی بدن کاهش پیدا میکند.
آویشن دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی بوده و برای سلامت کلی بدن بسیار مفید است. آنتی اکسیدانهای فنولی موجود در آویشن همچون لوتئین، زیگزانتین و تیمونین باعث خنثی سازی و حذف رادیکالهای آزاد در بدن میشود. رادیکالهای آزاد از محصولات جانبی خطرناک حاصل از متابولیسم سلولی است که میتواند آسیب عمدهای به سلولهای سالم بدن برساند. این آنتی اکسیدانها همچنین می تواند از استرس اکسیداتیو در همه اندامهای بدن جلوگیری کند.
یکی از کاربردهای معروف و شناخته شدهی آویشن در پزشکی ، برای سلامت و بهبود مشکلات تنفسی است. اگر شما از برونشیت، آسم،احتقان بینی ، سرماخوردگی ، آنفلونزا ،سینوس مسدود و یا آلرژی فصلی رنج میبرید ، میتوانید از آویشن استفاده کنید. آویشن خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند خلط را از بین ببرد. همین امر موجب میشود تنفس راحتتر شود. دم کردن برگهای آویشن بهترین و قدرتمندترین روش برای بهبود دستگاه تنفسی است.
غلظت بالای آهن و دیگر مواد معدنی در آویشن ، آن را به یک مادهی ایده آل برای تحریک جریان خون تبدیل کرده است. افزایش گردش جریان خون در بدن و اکسیژن رسانی به اندامها ، بسیار ضروری بوده و میتواند برای سلامت بدن بسیار مفید باشد.
ترکیب غنی از آنتی اکسیدانها ، مواد معدنی و ویتامین ها در آویشن دارای تاثیرات کوچک بی شماری بر روی سلامت قلب هستند اما پتاسیم و منگنز موجود در آن بسیار مهم است. پتاسیم یک گشادکننده عروق است.این ماده با شل کردن عروق خون و کاهش فشار خون میتواند فشار موجود بر روی سیستم قلبی عروقی را کاهش دهد. جلوگیری از تصلب شرایین و اجتناب از سکته مغزی، حملات قلبی و بیماری عروق کرونر قلب، میتواند عمر فرد را افزایش دهد.
غلظت کاروتنوئید و ویتامین A موجود در آویشن یک عامل آنتی اکسیدانی موثر برای سلامت چشم است. کاروتنوئیدمیتواند رادیکالهای آزاد در سیستم چشم را خنثی سازد و گسترش دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کند، کند.
B6 یکی از ویتامینهایی است که در آویشن یافت میشود. ویتامین B6 تاثیر بسیار خوبی بر روی انتقال دهندههای عصبی در مغز دارد و بنابراین میتواند استرس را تا حد زیادی کاهش دهد. مصرف منظم آویشن در رژیم غذایی میتواند حال شما را خوب کند و افکار استرس زا را از ذهن دور کند.
دکتر مهری تاکید کرد: افرادی که دارای معدهی ضعیف و حساس هستند ، مصرف زیاد آویشن میتواند باعث ایجاد ناراحتی گوارشی آنهاشود. ولی به طور کلی، این گیاه مادهی آلرژی زایی نبوده و میتواند در رژیم غذایی بیشتر افراد وجود داشته باشد.
انتهای پیام/ ش