به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ابراهیم میرزاپور دروازه بان سابق تیم ملی فوتبال کشورمان که سابقه حضور در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان را هم دارد معتقد است انتظارات از تیم ملی باید واقع بینانه باشد. او همچنین برگ برنده تیم کی روش را قدرت دفاعی آن میداند و اعتقاد دارد که تیم ملی در صورت حفظ روند فعلی در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه میتواند به صعود از گروهش امیدوار باشد.
تیم ملی فوتبال ایران نشان داده به بلوغ تاکتیکی رسیده و حتی میتواند مقابل تیمهای خوب اروپایی هم نمایش دلچسبی داشته باشد. بازی با روسیه جدا از بحث فنی، روحیه شاگردان کارلوس کیروش را هم چندبرابر کرد و بدون شک این روحیه باید تا جام جهانی حفظ شود. امیدوارم بتوانیم از گروهمان در این رقابتها صعود کنیم. رمز موفقیت ایران قدرت تدافعی خوب است.
علی نشان داده دروازهبان قابل اطمینانی است. دوران افت، دیر یا زود سراغ هر دروازهبانی میآید، اما او نشان داده دروازهبان موفق و خوبی است و این موضوع درباره دروازهبانان دیگری که در اردوی تیم ملی حضور دارند هم صدق میکند. زمانیکه دروازه ایران باز میشود، درست مثل وقتی تیم به گل میرسد، اتفاقی گروهی افتاده و این تیم است که گل میزند یا دروازهاش گشوده میشود؛ البته گاهی اشتباهات دروازهبانان کار دست تیم میدهد که بحث آن جداست به هرحال علی در بازیهای ملی شایستگیهای خود را نشان داده است.
یکی از دلایل صعود مقتدرانه تیم ملی و ثبت چند کلینشیت پیش از بازی با سوریه، آرایش خوب دفاعی تیم ایران بود که باعث شد بازیکنان حریف به ندرت با دروازهبان ما تک به تک شوند. فکر میکنم یکی از رموز موفقیت کیروش و برگهای برندهاش، همین قدرت تدافعی خوب تیم ایران است.
وقتی که تمرکز شما روی خط دفاعی است، در حمله با مشکل مواجه میشوید. بنای تفکر تاکتیکی در تیم ملی ایران روی دفاع بنیان شده و هدف اول تیم کشورمان گل نخوردن است تا در زمانی مقتضی با بازیکنان خلاق و تکنیکی خود و استفاده از ضربات ایستگاهی به گل برسد. تاکتیک ایران ضدحمله است و در اجرای آن هم موفق بود.
خب این تفکر اشتباه بود. متأسفانه پیش از حضور ما در آلمان انتظار افکار عمومی را از تیم ملی بالا بردند.
نه صبر کنید! اینطور که حساب میکنید نبود. وقتی از بالابردن انتظار افکار عمومی حرف میزنم، دقیقا منظورم همین اعتقادی است که شما دارید. سال ۲۰۰۶ مکزیک در ردهبندی فیفا، چهارمین تیم برتر دنیا بود و با یکی از بهترین تیمهایش به آلمان آمده بود. درباره پرتغال هم خودتان میدانید با نسلی از ستارههای جوانش مانند کریستیانو رونالدو، دکو و با تجربههایی مانند لوییز فیگو در جام جهانی شرکت کرده بود. در گروه ما تنها تیم آنگولا ناشناخته و کمآوازه بود.
درباره این موضوع که حرفهای زیادی مطرح شد. خب من هم قبول دارم تیم ما از نظر روانی آمادگی حضور در رویداد بزرگی مانند جام جهانی را نداشت. حواشی تیم ملی هم روی کار ما اثر گذاشت و اختلافاتی در فدراسیون وقت هم شکل گرفت تا تیم ما در جام جهانی ۲۰۰۶ حذف شود. ضمن اینکه ما چند مصدوم هم داشتیم. بازیکنانی مانند وحید هاشمیان، مهدی مهدویکیا، فریدون زندی و حتی علی کریمی در دیدارهای باشگاهی آسیب دیدند. همه اینها دست به دست هم داد تا نتوانیم با همه قدرت در جام جهانی آن سال ظاهر شویم.
بله، برخی بازیکنان حتی به برانکو سلام هم نمیکردند!
راستش را بخواهید من چیزی درباره آن اتفاقات نمیدانم، اما گویا در آلمان محمد دادکان، رئیس وقت فدراسیون فوتبال ایران با برانکو جلسهای برگزار کرد و او از سرمربیگری تیم ملی برکنار شد.
صد درصد با شما موافقم. برانکو بازیکنان و فوتبال ایران را میشناخت و خیلی برای ما مفید بود. بعد از برکناری او مدتی امیر قلعهنویی و زمانی هم علی دایی و پس از او افشین قطبی سرمربی تیم ملی شدند. نداشتن ثبات روی نیمکت تیم ملی به ما ضربه زد، اما حالا خوشبختانه فدراسیون در همه امور با کیروش همکاری میکند.
نه آن بازی سیاسی نبود. کسی به ما نگفت ببازیم. ما یک هفته زودتر به بحرین رفته بودیم و البته بحرین هم تیم خوبی داشت. ما همه تلاشمان را کردیم، اما گلی که اوایل بازی خوردیم شیرازه ما را به هم زد.
(باخنده) من همیشه مقصر بودم. برخی دوست نداشتند من در تیم ملی باشم و این حرفها را میزدند، اما من همیشه معتقدم بازی با پرتغال یکی از بهترین روزهای حرفهایام بود.
همینطور است. حتی پیش از پنالتی، جواد نکونام آمد کنارم ایستاد و در گوشم نجوا کرد: «ابراهیم این پنالتی را بگیری آیندهات عوض میشود.»، اما خب تقدیر من این نبود.
منبع: ویژه نامه جام
انتهای پیام/