وی از تشکیل کمیته ملی حفاظت از خرس خبر داد و گفت: کمیته ملی حفاظت از خرس ها با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست در محل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی تشکیل شده و دارای سه کارگروه تخصصی در سطح ستادی و 25 کارگروه در 25 استان کشور که جزء محدوده زیستگاههای خرس ها هستند، است.
وی افزود:این کمیته سعی بر این دارد تا با استفاده از نظر تمام متخصصان و اساتید و محققان دانشگاهی نسبت به بهبود وضعیت زیستی گونههای خرس و رفع چالش های مرتبط با آنها اقدام کند.
ولیزاده با بیان اینکه در سال 96 دو فعالیت مهم جزء اولویت های کمیته ملی است، اظهار کرد: یکی از برنامه ها تعیین پراکنش دقیق خرس ها با همکاری ادارات کل، متخصصان و دانشگاهیان این حوزه خواهد بود.
وی افزود اولویت مهم دیگر پیشگیری و کنترل تعارضات این گونه در مناطق مختلف کشور خواهد بود و تصریح کرد: مناطقی که از نظر تعارضات خرس ها پرتنش هستند، شناسایی و با تمرکز بر این مناطق راهکارهای اجرایی و عملیاتی را برای پیشگیری و کنترل تعارضات ارائه خواهیم کرد.
دبیر اجرایی کمیته حفاظت از خرس ها با اشاره به اینکه مشکل اصلی و جاری خرس قهوه ای در ایران تعارضات است، گفت: از تهدیدات و چالش های پیرامون جمعیت خرس قهوه ای می توان به تصادفات جاده ای، تعارضات به وجود آمده با مردم و خسارات وارده به دام، طیور و محصولات کشاورزی و باغی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه برای تخمین جمعیت خرس های سیاه و قهوه ای نیاز به مطالعات وسیع و استفاده از فناوری های روز و متدهای جدید مورد استفاده در دنیا داریم، افزود: هم اکنون 10 استان کشور را به عنوان پایلوت برای این موضوع در نظر گرفته ایم که برای اجرای این برنامه ها نیازمند تأمین منابع مالی و نیروهای متخصصی هستیم.
ولی زاده ادامه داد فعالیت ها و برنامه های پیش بینی شده در برنامه کاری سالانه و برنامه عمل تهیه شده تنها با حمایت های مالی و پشتیبانیهای فنی و تخصصی ارگانهای دولتی و غیردولتی مرتبط از کمیته ملی حفاظت از خرس های ایران میسر خواهد شد.
دبیر اجرایی کمیته در خصوص بیمه خرس سیاه و قهوه ای در ایران اظهار کرد: مکاتبات و رایزنی های اولیه با اکثر بیمه گذاران کشور صورت گرفته است و امیدوار هستیم با توافق با یکی از این شرکت های بیمه گذار، در آینده نزدیک نسبت به بیمه خرس ها اقدام شود.
انتهای پیام/