سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر جهاد کشاورزی سابق در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

اجرای عملیات بیابان زدایی در سطح 220 هزار هکتار/ ریزگردها علل مختلفی دارند

جلالی گفت: امسال، 220 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در سطح کشور، توسط سازمان جنگل ها انجام خواهد شد.

خداکرم جلالی رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری سابق در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین اقدامات در جهت مقابله با پدیده ریزگرد ها اظهار کرد: ایران، به دلیل قرار گرفتن در کمربند خشک کره زمین و کاهش نزولات جوی در سال های اخیر، با پدیده تغییر اقلیم و فرسایش بادی روبرو بود که این امر چالش ها و مشکلاتی نظیر پدیده ریز گردها و طوفان های شنی را به همراه داشت.

وی افزود: تا کنون هشت میلیون هکتار از کانون های بحرانی تولید گردوغبار و طوفان های شن زا توسط  سازمان جنگل ها با اقدامات بیابان زدایی مهار شده است.

جلالی با اشاره به اینکه هفت میلیون هکتار کانون بحرانی بیابانی دیگر در کشور وجود دارد، تصریح کرد: سه میلیون هکتار از این میزان جز کانون های بحرانی درجه یک است که تا پایان برنامه ششم توسعه عملیات مقابله با بیابان زدایی در این سطح، هدف گذاری شده است.

به گفته این مقام مسوول،امسال 220 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در سطح کشور انجام خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی سابق، با اشاره به اینکه منشا بخشی از کانون های ریزگرد،خشک شدن تالاب و هورهای کشور است، بیان کرد: در سال های اخیر، عواملی نظیر کاهش بارندگی و ساخت سد ها  و درنهایت نرسیدن آب به سدها و تالاب ها،پدیده گرد و غبار را به همراه داشت.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه استان خوزستان به شدت تحت تاثیر پدیده ریزگردها است، اذعان کرد: از حدود 350 هزار هکتار کانون بحرانی تولید گرد و غبار استان، بیش از 200 هزار هکتار آن تالاب ها و هورها را شامل می شود که به غیر از رساندن آب، اقدام دیگری جهت مقابله با این کانون ها نمی توان انجام داد.

وی ادامه داد: سازمان جنگل ها برای مقابله با عملیات بیابان زدایی در سایر مناطق و کانون های بحران زا اقداماتی نظیر مالچ پاشی، و کاشت جنگل های بیابانی مقاوم به خشکی و شوری را انجام خواهند داد.

جلالی، دریاچه ارومیه را یکی از کانون های بحرانی در سال های اخیر دانست و گفت: براین اساس در سطحی معادل یک میلیون هکتار بحث نهال کاری و مدیریت چرای دام صورت گرفته که این امر می تواند که در کنترل ریز گردها و نمک تاثیر بسزایی داشته باشد.

80 درصد منشا ریزگردها خارجی هستند

 معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه 80 درصد منشا ریزگردها خارجی و مابقی داخلی هستند، تصریح کرد: طبق ارزیابی سازمان هواشناسی و جنگل ها و مراتع حدود 80 درصد منشا ریزگردها  ناشی از  کشورهای عراق و عربستان است که به همین امر این موضوع توسط وزارت امور خارجه،سازمان حفاظت محیط زیست و سایر مسوولان در حال پیگیری است.

جلالی، ادامه داد: براساس ارزیابی کنوانسیون بیابان زدایی، ایران جز 10 کشور موفق جهان در کنترل بیابان زایی است که امکان انتقال این تجربیات به دیگر کشورها میسر است.

وی از آغاز همکاری مشترک سازمان محیط زیست و عراق در سطحی معادل 200 هکتار در این کشور خبر داد و یادآورشد: مهار آب های دجله و فرات که بخشی مربوط به ترکیه  است،  تاثیر بسزایی در کنترل بخش عظیمی از هورالعظیم دارد در حالیکه در صورت عدم رعایت سهم آب دجله و فرات با خشک شدن سهم بیشتری از هورالعظیم مواجه خواهیم بود.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از منطقه عربستان، ایران را تحت تاثیر پدیده ریز گردها قرار می دهد، افزود: این خطرات و زیان های ناشی از پدیده گرد و غبار توسط سازمان های بین المللی است که باید مورد بررسی قرار گیرد چرا که تا زمانیکه الزامی مبنی بر کنترل پدیده ریز گردها نباشد، کشورها تمایلی به سرمایه گذاری ندارند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.