به گزارش حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گزیدهای از اشعار دلنشین حضرت مولانا به سبکی متفاوت در خط شکسته نستعلیق توسط استاد ذبیح الله لولویی مهر نگارش شده و نمایشگاه این آثار همراه با رونمایی از کتاب مرنجان و مرنج با حضور استاد یدالله کابلی، محمد حیدری، دکتر حمیدرضا قیلچ خانی و سایر هنرمندان خوشنویس در گالری نگاه گشایش یافت.
ذبیح الله لولویی مهر متولد 1361 شهر رشت و دارای مدرک استادی از انجمن خوشنویسان ایران است.
وی در سال 1377 با ورود به انجمن خوشنویسان از محضر اساتیدی همچون امیراحمد فلسفی، محمد حیدری، حمیدرضا قلیچ خانی، ایرج فلاح و خلیل حبیب زاده در فراگیری خطوط نستعلیق و شکسته نستعیلق بهره جست.
برگزاری نمایشگاه های انفرادی و گروهی متعدد در داخل و خارج از کشور، کسب مقام در جشنواره های ملی و چاپ آثار در کتاب های مختلف، انگیزه این هنرمند جوان را برای تداوم حضور و فعالیت در عرصه هنر دوچندان کرد.
وی در خصوص وظایف هنرمند و ارتباط هنر با جامعه می گوید: هنر باید پیام داشته باشد. هر رویداد هنری که رقم میخورد می بایست دارای پیامی عمیق بوده و طیف گسترده ای از انسانها را تحت تاثیر قرار دهد. دلیل انتخاب عنوان مرنجان و مرنج برای نمایشگاه و کتاب اخیر هم همین بود. بخشی از اشعار مولانا با موضوع مهرورزی و محبت به همنوعان را انتخاب و در مدت دوسال با سبکی جدید در خط شکسته نستعلیق تحریر کردم.
لولویی مهر معتقد است، فرهنگ و تمدن هر کشور به وسیله هنر رایج در آن کشور مشخص می شود. با توجه به اینکه خوشنویسی یک هنر سنتی است خوشبختانه به خوبی مورد استقبال قرار می گیرد و افزایش تعداد شعبه های انجمن خوشنویسان ایران و ظهور هنرمندان جوان و مستعد نشان از گرایش و علاقه مردم به این هنر زیبا و دوست داشتنی است.
وی، آسیب های وارد بر خوشنویسی را نیز بیان کرده و می گوید: در سال های گذشته وزارت آموزش و پرورش اهمیت بیشتری برای خوش خط نوشتن دانش آموزان قائل بود و خط کتاب ها نیز نستعیلق بود. اما چند سالی است که این روند تغییر یافته و خطوط کتاب ها فونت است. همچنین خوشنویسی می تواند در حوزه زیباسازی شهر ها نقش موثری داشته باشد. کم کاری مسئولین در به کارگیری خوشنویسی تا حدودی به کاربرد و پیشبرد آن در جامعه لطمه زده است.
استاد دانشگاه جامع علمی کاربردی شهر تهران، مسئله درآمدزایی و اقتصاد هنر را نیز حائز اهمیت دانسته و بر این باور است که اگر مسئولین سازمان و نهادهای دولتی و غیردولتی برای هدایای مورد نیاز در مراسم ها از هنرمندان اثر خریداری کنند، هم به نوعی فرهنگ و هنر کشور را غنی کرده و هم از دغدغه هنرمندان در بخش مالی کاسته می شود و بهتر است که اثر مستقیما از خود هنرمند خریداری و دست دلالان هنری از این عرصه کوتاه شود.
لازم به ذکر است؛ نمایشگاه آثار این هنرمند فرهیخته تا روز چهارشنبه 29 آذرماه دایر است.
انتهای پیام/