سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد:

رونق زمین‌های کشاورزی مازندران با کاشت درختان خرمالو

زمین‌های کشاورزی مازندران بخصوص در مناطق شیب دار و کم بازده با کاشت درختان خرمالو اقتصادی شدند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  فرصت‌های اقتصادی از دست رفته در روستا‌های مازندران با سرمایه گذاری زودبازده در قالب احداث باغ‌های سیاه ریشه و کاشت خرمالو در اراضی شیبدار، زندگی را دوباره به روستا‌های کوهستانی ودشت کم آب استان برگردانده است.

یکی از باغداران خرمالو در شهرستان عباس آباد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می‌گوید: ۳ هکتار از زمین‌های شیبدار را خرمالو کاشته است و امسال حدود دو تا سه تن برداشت داشته است.

وی می گوید:درخت خرمالو در فصل بهار به آب کمتری نیاز دارد و در فصل تابستان با گرم شدن هوا نیاز به آب بیشتری دارد.

یکی از کشاورزان منطقه سوادکوه شمالی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می‌گوید: از هنگامی که زمین‌های کشاورزی کم بازده خود را تبدیل به باغ خرمالو کرده ام درامدم افزایش یافته است.

وی می‌گوید: رسیدگی به درخت خرمالو نسبت به درختان سیاه ریشه و مرکبات کمتر است و از سموم کمتری هم استفاده می‌شود و نیاز به کودهای دامی فراوان دارد.

یکی از بانوان روستای میاندورود ساری نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می‌گوید:گیاه خرمالو آفتاب دوست است و در مناطق محصور و در مناطقی که دارای آب و هوای خنک و معتدل با آفتاب کافی است دارای رشد و عملکرد مطلوبی است.

وی می گوید: هنگامی که خرمالو رسید، زنان و مردان روستایی جمع می‌شوند و از آن ترشی، مربا، شور و دشو درست می‌کنند.

افزایش کاشت درختان خرمالو در زمین‌های شیبدار 

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  قاسم حکمت شعار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه شمالی گفت: یکی از راه‌های موثر برای جلوگیری از فرسایش خاک در زمین‌های شیب‌دار، احداث باغ‌های میوه بوده که علاوه بر جلوگیری از فرسایش، سبب تثبیت خاک، استفاده بهینه از منابع طبیعی، تبدیل زمین‌های کم‌بازده به باغ‌های اقتصادی، افزایش تولید محصولات باغی با توسعه سطح زیرکشت، ایجاد اشتغال و افزایش درآمد کشاورزان می‌شود.

وی با بیان اینکه کاشت گونه‌های انار، خرمالو، گوجه سبز، گلابی و ازگیل در زمین‌های شیبدار این منطقه مناسب است افزود: نهال‌های یارانه‌ای قابل توزیع باید دارای شناسه از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و نیز دارای گواهی سلامت از مدیریت حفظ نبات یا از سازمان حفظ نباتات بوده و نهال‌هایی که در داخل این استان تولید و توزیع می‌شوند نیز باید دارای گواهی سلامت باشند.

برداشت خرمالو در روستا‌های مازندران

سازمان جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد برداشت خرمالو در باغ‌های عباس آباد، تنکابن و رامسر آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، ابوالحسنی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان عباس آباد بیان اینکه ۴۰ هکتار از این باغ‌ها پراکنده و بقیه متمرکز است، افزود: سالانه بیش هزار و ۲۰۰ تن خرمالو از باغ‌های عباس آباد برداشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان عباس آباد گفت: از دو رقم پهن و تخم مرغی خرمالو که در این شهرستان تولید می‌شود، نوع پهن آن بازار پسند‌تر است.

ابوالحسنی افزود: هزار تن خرمالو پارسال در باغ‌های کلارآباد، سلمانشهر و عباس آباد تولید شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  عقیل استادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تنکابن نیز با بیان اینکه ۵۰ هکتار زمین‌های شیبدار در سوادکوه شمالی با نهال یارانه‌ای تبدیل به باغ شد. گفت: این شهرستان دارای ۸۳ هکتار باغ خرمالو است که همچنان در این شهرستان در حال برداشت است.

وی با اشاره به زمان مناسب برداشت میوه خرمالو برای عرضه به بازار، پیش بینی کرد: امسال ۱۳۰۰ تن میوه خرمالو از باغات این شهرستان برداشت شود که در مقایسه با سال قبل حدود ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  فرزاد نوائیان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رامسر از آغازبرداشت میوه خرمالو در ۱۰۰ هکتار از باغات این شهرستان خبر داد.

وی گفت: شهرستان رامسر دارای ۱۰۰ هکتار سطح زیر کشت خرمالو با تولید ۲۸۰۰ تن در سال است که به عنوان یکی از قطب‌های تولید این محصول درسطح استان و کشور مطرح است.

برداشت و انبارداری محصول خرمالو

خرمالو بومی آسیا و کشور چین است و سپس به سایر نواحی آسیای شرقی برده شد. در اوایل قرن نوزدهم میلادی به اروپا و آمریکا برده شد و کاشت و پرورش یافت. 

مناسب‌ترین روش برداشت خرمالو، چیدن میوه از درخت و هنگامی است که سفت، رسیده و همراه با کاسه گل است.

درجه حرارت بهینه برای نگهداری محصول خرمالو صفر درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی محل نگهداری میوه خرمالو ۹۰ تا ۹۵ درصد است.

یکی از باغداران روستای زید شهرستان میاندورد که پنج سالی است در کنار باغ مرکبات به کاشت درختان  خرمالو روی آورده است در گفتگو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می گوید: انبارداری و حمل‌ونقل آسان خرمالو از مزیت‌های این محصول است. می‌توان محصول خرمالو را بیش از سه ماه نگهداری و به بازار‌های مصرف عرضه کرد.

خواص خرمالو

خرمالو به گونه‌های متفاوت میوه‌هایی از خانواده Diospyros گفته می‌شود. این میوه پاییزی در گروه‌هایی اسمی همچون خرمالوی ژاپنی، آمریکایی، سیاه و هندی نیز طبقه‌بندی می‌شود.

تمامی این خرمالو‌ها ارزش تغذیه‌ای مشابهی دارند و می‌توانند مزایای بسیار زیادی برای سلامتی بدن داشته باشند فقط برخی از موارد همچون محتوای فیبر و ترکیبات آلی در برخی از آن‌ها متفاوت است.

اگرچه محبوبترین خرمالو بومی چین است، اما در عرض صد سال گذشته این میوه به کشور‌های دیگر نیز توسعه پیدا کرده است.

این موضوع نشان می‌دهد مردم کشور‌های مختلف جهان از سال‌ها پیش از این میوه استفاده می‌کردند.

ارزش تغذیه‌ای خرمالو:

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  این میوه سرشار از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B۶ و نیز فیبر غذایی، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. خرمالو همچنین شامل ترکیبات آلی همچون کاتچین، گالوکاتچین، بتولینیک اسید و ترکیبات کارتنوئیدی مختلف است.

۱- پیشگیری از سرطان:

این میوه کوچک و خوشمزه سرشار از عوامل ضد سرطانی، آنتی اکسیدان هاست که می‌تواند توانایی بدن برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد را تقویت کند، سلامت کلی بدن را بهبود ببخشد و در برابر بیماری‌های مختلفی از بدن محافظت کند.

رادیکال‌های ازاد محصولات فرعی متابولسیم سلولی هستند که می‌توانند سلول‌های سالم را به سلول‌های سرطانی تبدیل کنند و به اندام‌های مختلف آسیب برسانند. خرمالو سطح بالایی از ویتامین C. و A. و نیز ترکیبات فنولی همچون کاتچین و گالو کاتچین را دارد که می‌توانند از انواع محتلفی از سرطان پیشگیری کنند.

به همین خاطر اضافه کردن خرمالو به رژیم غذایی می‌تواند شما را در برابر سرطان‌های مختلف مصون دارد.

۲- تقویت ایمنی بدن:

این میوه به خاطر وجود ویتامین C، می‌تواند قدرت سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. خرمالو یکی از میوه‌هایی است که سطح ویتامین C. بالایی دارد و یک عدد از آن می‌تواند نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برآورده کند.

ویتامین C. سیستم ایمنی را تحریک می‌کند و تولید گلبول‌های سفید خون را افزایش می‌دهد. همانطور که می‌دانید گلبول‌های سفید اولین خط دفاعی در برابر عفونت‌های میکروبی، قارچی و ویروسی است.

۳- کمک به گوارش:

خرمالو نیز همانند سایر میوه‌ها منبع خوبی از فیبر است. این میوه می‌تواند ۲۰ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند. فیبر به بدن کمک می‌کند مواد غذایی را به شیوه موثرتری پردازش کند.

فیبر اینکار را از طریق تحریک حرکات روده برای انتقال غذا ار سیستم گوارش، تحریک ترشح صفرا و مایع گوارشی و تسکین نشانه‌های اسهال و یبوست انجام می‌دهد.

به طور کلی میوه‌های غنی از فیبر همچون خرمالو می‌توانند سلامت سیستم گوارش را افزایش دهند و از بدن در برابر بیماری‌هایی همچون سرطان روده و سایر بیماری‌ها محافظت کنند.

همچنین این ماده می‌تواند به کاهش وزن افراد کمک کند.

۴- پیشگیری از توسعه تومورها:

به همراه خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در این میوه که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، می‌توانید خطر توسعه تومور‌ها را نیز کاهش دهید.

خرمالو حاوی بتولینیک اسید است که ترکیب ضد توموری محسوب می‌شود. همین امر می‌تواند جلوی توسعه تومور‌ها را در بدن بگیرد.

۵ - پیشگیری از پیری زودرس:

خرمالو غنی از ویتامین‌های مختلفی است که از جمله آن‌ها می‌توان به ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپن و کریپتوزانتین اشاره کرد. این ویتامین‌ها به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می‌کنند و می‌توانند استرس اکسیداتیو را کاهش دهند و از بروز نشانه‌های پیری زودرس همچون چین و چروک، لکه‌های مرتبط با افزایش سن، بیماری آلزایمر، خستگی، از دست دادن بینایی، ضعف عضلانی و سایر شرایط جلوگیری کنند.

۶- بهبود بینایی:

ترکیباتی که در خرمالو یافت می‌شود مزایای تایید شده‌ای برای سلامت چشم‌ها دارند. زآگزانتین (عضوی از ویتامین ب. کمپلکس) که در خرمالو یافت می‌شود می‌تواند به خاطر رفتار آنتی اکسیدانی خود، سلامت چشم را بهبود ببخشد.

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد این ترکیب قادر است دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد، آب مروارید را کمتر نماید و جلوی کوری شبانه را بگیرد.

۷- کنترل فشار خون:

پتاسیم ماده معدنی دیگری است که در خرمالو یافت می‌شود. این ماده به عنوان وازودیلاتور عمل می‌کند و فشار خون را پایین می‌آورد. همین امر موجب می‌شود جریان خون به سایر قسمت‌های بدن افزایش پیدا کند.

فشار خون پایین باعث کاهش فشار بر روی سیستم قلبی عروقی می‌شود و جلوی بیماری‌های قلبی مختلفی را می‌گیرد.

خرمالو حاوی ترکیبات این چنینی است و می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد.

۸- تنظیم جریان خون:

پتاسیم علاوه بر اینکه فشار خون را پایین‌تر می‌آورد می‌تواند منبع خوبی برای مس باشد که عنصر ضروری در ایجاد گلبول‌های قرمز جدید است. بدون مس، شما نمی‌توانید مواد ضروری برای ایجاد هموگلوبین بیشتر را کنترل کنید.

جریان افزایش یافته گلبول‌های قرمز سالم، عملکرد شناختی، تن عضلانی، متابولیسم و سطح انرژی را بهبود می‌بخشد و ترمیم زخم را اسانتر می‌سازد.

۹- بهبود فعالیت متابولیک:

خرمالو حاوی عناصر ویتامین ب. کمپلکس همچون فولیک اسید و تیامین است که همه آن‌ها برای فرایند‌های آنزیمی و عملکرد متابولیم ضروری هستند.

این عناصر شما را مطمئن می‌سازد که عملکرد سیستم بدن به درستی انجام می‌شود و متابولیسم افزایش پیدا می‌کند. خرمالو می‌تواند سطح انرژی را افزایش دهد، تن عضلانی را بیشتر کند و گوارش را بهبود ببخشد.

هشدار درباره عوارض خرمالو:

خرمالو می‌تواند فشار خون را به طور قابل توجهی کاهش دهد. اگر دچار کم فشاری خون هستید از خوردن آن اجتناب کنید.

پژوهشگران طب سنتی معتقدندخرمالو باعث بهبود و تسریع گردش خون می‌شود، مصرف خرمالو از طریق بسط رگ‌های خونی منجر به تنظیم فشار خون بدن و آرامش ماهیچه‌ها می‌شود.

ماده موجود فلاوونوئید‌ها در برگ درخت خرمالو از بروز کاهش یا افزایش فشار خون و بیماری‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

 

کمک به اقتصاد خانوارهای روستایی با توسعه باغ های  خرمالو در کنار باغ های مرکبات 

 با توجه به اینکه اکثر باغات خرمالو در مازندران بصورت کشت مخلوط با مرکبات است و این محصول زودتر از مرکبات به بازار عرضه می‌شود، کمک زیادی در اقتصاد خانوار روستایی قبل از برداشت مرکبات دارد.

 با توسعه صنایع تبدیلی در بخش  خرمالو  می‌توان رونق خوبی به اقتصاد کشاورزان مازندران بخشید.

گزارش از سکینه رستمی آله خیلی 

انتهای پیام/آ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.