سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاریخچه کوتاهی از خطای صفحه آبی در ویندوز +تصاویر

صفحه آبی مرگ یکی از شایع‌ترین و بدترین خطاهای ویندوز به شمار می‌رود. اما این روزها کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که با این ارور مواجه شده باشد، البته کاربران جوان‌تر رایانه هیچ نظری درباره این صفحه ندارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ Blue Screen of Death یا صفحه آبی مرگ یکی از شایع‌ترین و بدترین خطاهای ویندوز به شمار می‌رود. اما این روزها کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که با این ارور مواجه شده باشد، البته کاربران جوان‌تر رایانه هیچ نظری درباره نمایش این صفحه الهام‌بخش و ترسناک ندارند.

در یک زمان، وقتی شما مشغول کار با سیستم خود بودید، کامپیوتر شما با خطا مواجه شده و نیاز به راه‌اندازی مجدد داشت، پس از آن اگر برنامه‌های در حال اجرا قادر به ذخیره کردن داده‌ها نبودند، تمامی اطلاعات آن‌ها از بین می‌رفت. فراموش کردن این لحظه برای کسانی که تمام اطلاعات حیاتی خود را از دست داده‌اند کار سختی است.

در این مطلب تارخچه این صفحه در نسخه‌های مختلف ویندوز را مرور می‌کنیم.

ویندوز 3.1: Ctrl+Alt+Delete Screen

کاربران ویندوز 3.1 صفحه آبی مرگ را تجربه نکردند. هنگامی‌که به اصطلاح ویندوز کرش می‌کرد (قادر به ادامه روند فعالیت خود نبود)، آن‌ها با یک صفحه سیاه‌رنگ مواجه می‌شدند.

اگر شما خوش‌شانس بودید با صفحه سیاه‌رنگی که در واقع صفحه اعلان سیستم‌عامل داس بود مواجه می شدید و می‌توانستید مجددا ویندوز خود را راه‌اندازی کنید، اگر نه مجبور به تنظیم مجدد ویندوز بودید.

با این حال، صفحه آبی با فشردن کلیدهای Ctrl + Alt + Delete راه اندازی می‌شد که الهام‌بخش طراحی صفحه آبی مرگ در آینده بود.

ویندوز 95 و 98: نسخه اورجینال صفحه آبی مرگ

مردم واقعا از ویژگی‌های جدید در دسکتاپ خود هیجان‌زده بودند. با این حال، در این دو نسخه از ویندوز، زمانی صفحه آبی مرگ به کاربر نمایش داده می‌شد که یک برنامه و یا یک درایو به‌طور کامل کرش کرده بود. پس از این اتفاق، اطلاعاتی مرموز درمورد اینکه چه عواملی موجب بروز این مشکل شده‌اند و نیز مشاوره‌های نسبتا قابل فهم، در خصوص نحوه ادامه کار و اقداماتی که کاربر باید انجام می‌داد، ارائه می‌شد.

در حالت تئوری، فشار دادن هر کلید به این برنامه خاتمه می‌داد و شما را به دسکتاپ ویندوز خود می برد، اما این روش به‌ندرت کار می‌کرد.

ویندوز 2000: اسکن سیستم برای وجود ویروس‌های احتمالی

تا زمانی‌که ویندوز 2000 بیرون آمد، مایکروسافت مشاوره‌های خود را در خصوص صفحه آبی مرگ گسترش داد. همه نکات ذکر شده به‌صورت بالقوه به دسکتاپ ختم می‌شد و راه‌حل ارائه شده مشترک به کاربران، خاموش کردن سیستم به‌طور کامل بود.

پس از آن اگر این مشکل ادامه داشت، فهرستی از ایده‌های مختلف جهت عیب‌یابی به کاربر ارائه می‌شد. این فهرست شامل اسکن سیستم برای وجود احتمالی ویروس‌ها، چک کردن هارد دیسک و موارد مشابه دیگر بود.

ویندوز XP، ویستا و 7: مشاوره بیشتر

ویندوز XP روند افزودن مشاوره بیشتر برای به صفحه آبی را ادامه داد. اطلاعات ارائه شده در خصوص اینکه کدام برنامه موجب بروز این مشکل شده است کماکان مرموز است و بقیه صفحه نمایش شما از مشاوره‌های گوناگون پر شده است، اما حداقل کدهایی را به شما ارائه می‌دهد تا با جستجو در گوگل بتوانید مشکل خود را برطرف کنید.

در این نسخه، هنوز هم مانند گذشته به کاربران گفته می‌شد تا سیستم خود را خاموش کنند اما در ادامه، علاوه‌بر ارائه دسته‌های مختلف از ایده‌های عیب‌یابی به کاربران، پیشنهاد می‌شد تا کاربران نرم‌افزارهای خود را مجددا بررسی کنند و ببینند کدام‌یک از آن‌ها به‌درستی نصب نشده‌ است.

صفحه آبی برای ویندوز ویستا تغییر چندانی نکرد، هرچند که نمایش آن نسبت به گذشته بیشتر شد. در مورد ویندوز 7 نیز، نمایش این صفحه به کاربران بسیار کاهش یافت.

ویندوز 8: چهره غم‌انگیز و بدون جزئیات

ویندوز 8 به‌طور کامل صفحه Blue Screen of Death را تغییر داد. نمایش متن‌ حذف شد و جای خود را به فونت‌های سیستمی مدرن داد، همچنین یک چهره غمگین به این صفحه اضافه شد. مهم‌تر از همه این‌ها ارائه تمام اطلاعاتی بود که موجب کرش کردن ویندوز و از بین رفتن داده‌ها شده بود. همچنین مانند گذشته راهکارهای بالقوه‌ای برای حل این مشکل به کاربر ارائه شده بود.

در واقع این همان چیزی نیست که قبلا به کاربران ارائه می‌شد، چراکه صفحه آبی تقریبا شبیه همان روزهای گذشته نیست. شما می‌توانید با چک کردن گزارش عملکردهای ثبت شده و یا استفاده از نرم‌افزارهای شخص ثالث که توانایی گردآوری اطلاعات را دارند، متوجه علت کرش کردن ویندوز خود شوید.

ویندوز 10: استفاده از راهکارهای موجود

در خصوص جدیدترین نسخه ویندوز که همان ویندوز 10 است باید گفت این ویندوز همچنان راهکارهای بالا را حفظ می‌کند.

در پایان باید گفت که بالاخره مایکروسافت به این مشکل خاتمه می‌دهد، اما تا به امروز صفحه آبی مرگ همچنان یک نماد برای ویندوز محسوب می‌شود.

منبع:آی تی رسان

انتهای پیام/

تاریخچه‌ای کوتاه درباره صفحه آبی مرگ در ویندوز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.