به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ بسیاری از مردم ترجیح میدهند که تخم مرغ رنگی مصرف کنند؛ برخی بر این باورند که تخم مرغ قهوهای سالم یا طبیعیتر است و برخی دیگر احساس میکنند که تخم مرغ سفید، پاکتر و یا خوش طعمتر است.
عاطفه کهنسال کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: تخم مرغ میتواند در رنگهای مختلف باشد و به طور معمول به دو رنگ قهوهای و سفید در سوپرمارکتها پیدا میشود و رنگ آن بستگی به نژاد مرغ دارد.
وی ادامه داد: رنگهای مختلف پوسته تخم مرغ از رنگدانه مرغ تولید شده است؛ رنگدانه اصلی در پوست تخم مرغ قهوهای پروتوپرفیرین IX نامیده میشود که از «هم» Heme ساخته شده و ترکیبی است که به خون، رنگ قرمز میدهد.
کهنسال افزود: ژنتیک عامل اصلی است که رنگ تخم مرغ را مشخص میکند و عوامل دیگر میتواند تاثیر داشته باشد؛ محیط، رژیم غذایی و سطح استرس مرغ ممکن است رنگ پوسته را تا حدی تحت تاثیر قرار دهد، اما اصلیترین عامل تعیین کننده رنگ، نژاد است.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: همه تخم مرغ ها، صرف نظر از اندازه، درجه یا رنگ، مواد مغذی بسیار مشابه دارند و هر دو تخم مرغ قهوهای و سفید غذاهای سالم و دارای مقدار زیادی از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین با کیفیت بالا هستند.
کهنسال اضافه کرد: محیط زیست مرغ میتواند بر روی ترکیبات تخم مرغ و مواد مغذی آن تاثیر زیادی داشته باشد؛ تخم مرغ از مرغی که مجاز به پرسه زدن در آفتاب باشد دارای سه تا چهار برابر مقدار ویتامین D. بیشتر نسبت به تخم مرغ از مرغ معمولی است؛ نوع خوراک مرغ همچنین میتواند روی محتوای مواد مغذی تخم مرغ تاثیر داشته باشد.
وی تصریح کرد: در گذشته هزینه تولید مرغ قهوهای تخمگذار نسبت به مرغ سفید تخمگذار بیشتر بود، بنابراین تخم مرغ قهوهای نیاز به فروش با قیمت بالاتری برای جبران هزینههای اضافی داشت؛ امروزه، هزینههای تولید مرغ قهوهای تخمگذار نزدیک به مرغ سفید تخمگذار است با این وجود، تخم مرغ قهوهای هنوز هم برچسب قیمت بالاتر دارد.
انتهای پیام/ن