سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس سازمان بسیج اساتید کشور

عضویت 35 هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها در کانون های بسیج اساتید

رییس سازمان بسیج اساتید کشور از عضویت 35 هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها در کانون های بسیج اساتید کشور خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مجتبی زارعی در جمع اصحاب رسانه اصفهان با بیان این مطلب گفت : سازمان بسیج اساتید یکی از اقشار چندگانه بسیج مستضعفین است و شبکه گسترده ای در دانشگاه ها وجود دارد که نزدیک به 35 هزار نفر از اساتید دانشگاه ها در700 کانون بسیج اساتید در سراسر کشور سازمان دهی شده اند.

وی با بیان اینکه کار این اندیشکده ها تحقیقات بنیادی نیست تصریح کرد: با این‌همه حجم کار پژوهشی گره زیادی از کار مردم باز نشده است؛ به همین خاطر باید پاسخ داده شود چطور می‌توان شکاف میان نظر و عمل را برداشت؟ در این راستا اندیشکده‌های راهبردی کانون بسیح اساتید که برای حل مشکلات قرار است به وجود آیند که به دوشاخه تقسیم می‌شوند.

مسئول سازمان بسیج اساتید کشور گفت: یک شاخه از این اندیشکده اقلیم محور است؛ به این معنا که هر استان متناسب با اقلیم و مزیت‌های نسبی آن استان لازم است فکر کند و راه حل ارایه دهد؛ این نوع از اندیشکده با محورهای توسعه‌ای استان ارتباط برقرار می‌کنند و با بررسی های لازم و دیدن مشکلات، به کمک اساتید برجسته همان استان راه حل‌های میانبر را در خدمت کارگزاران ارشد استان می‌گذارد و مشکل را از موضع علم رصد و حل می‌کند.

زارعی بیان کرد: در تهران و برخی از دانشگاه های کشور اندیشکده راهبردی موضوع محور وجود دارد؛ این نوع از اندیشکده موضوعات مهم کشور را با مردم و دولت در حوزه صیانت از طبیعت مطرح می‌کند؛ اما سوالی که در این راستا مطرح است این است که چرا با وجود دانشی که در حوزه نانو و بایو داریم و از کشورهای نخست جهان در این زمینه هستیم، دانشجویان و نخبگان ایرانی در این حوزه از گردش مالی ۴ تا ۵ هزار دلاری در بخش‌های نانو و بایو سهمی ندارند؟

وی تشریح کرد: همانطور که اصفهان مرکز بخشی از علوم سطح بالاست، می‌توانیم این شبکه را در بسیج اساتید مطرح کنیم و اشتباهات را تکرار نکرده و ظرفیت‌های ملی اساتید را برای حل مسائل ملت و دولت به صحنه آوریم؛ در همین راستا این سازمان نگاه تحولی و حل المسائلی دارد اما تنها اندیشکده ها در این راه مفید نیستند؛ چراکه باید اندیشکده ها به حوزه هایی همچون روستا و بسیج زنان توجه کرد.

مسئول سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه حقوق بشر، روابط بین‌الملل، سیاست خارجی و کار روستا ازجمله موضوع هایی است که می‌تواند در اندیشکده موضوع محور مورد رصد قرار گیرد اظهار کرد: اولویت‌های اندیشکده‌های موضوع محور روستا است که می‌تواند در صدر کارها باشد، چراکه مطالعات میدانی چین از صنایع و جامعه آماری نشان می‌دهد آنها برای روستا توجه و اهمیت ویژه‌ای قائلند.

زارعی با طرح یک سؤال اهمیت روستا را گوشزد کرد: آیا توانسته‌ایم پس از پیروزی انقلاب آن‌گونه که باید از روستاها ارزش‌افزوده ایجاد کنیم؟ پاسخ مثبت است؛ چراکه در این زمینه بسیار کار شده و هنگامی که نظام جمهوری اسلامی را با رژیم گذشته مقایسه می‌کنیم درمیابیم که ما روستا را محل پژوهش قرار داده‌ایم اما باید پرسید به چه دلیل مهاجرت از روستا به شهر در حال افزایش است؟ آیا نباید این مهاجرت را معکوس کنیم؟

وی ادامه داد: لازم است خوشه‌های کسب‌وکار در روستاها جدی گرفته شود، چراکه به خاطر فقدان صنایع تبدیلی روستاها، محصولات روستائیان، تجاری نشده و جوانان به خاطر تحولات اجتماعی ممکن است با برخی از مشاغل پدرانشان ارتباط برقرار نکنند.

مسئول سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه جوان نیازمند شغل است پرسید چرا محصولات روستا به سوی خوشه‌های کسب‌وکار جدید که ممکن است استراتژیک باشد نمی‌رود؟

زارعی با بیان اینکه حوزه‌های زنان، خانواده، حقوق شهروندی،‌ شوراها، روابط بین‌الملل، سیاست خارجی، تعامل با کشورهای منطقه، مناسبات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، در صدر اولویت‌های سازمان بسیج اساتید در اندیشکده‌های راهبردی این سازمان هستند تأید کرد: روستا در صدر اندیشکده‌های راهبردی سازمان بسیج اساتید قرار دارد به همین خاطر از دولت می‌خواهیم به ظرفیت‌های درون روستا توجه ویژه کند.

وی دانشگاه را محل آزاداندیشی و تفکر دانست و ادامه داد: به دنبال آن هستیم که از رکود و سکونی که در حوزه‌های آزاداندیشی وجود دارد عبور کنیم؛ در همین راستا پیشنهاداتی به دانشگاه‌های مختلف داده‌ایم تا مهم‌ترین و پرچالش‌ترین موضوعات سیاسی و علمی کشور در میز دوطرفه هیئت رئیسه و بسیج اساتید دانشگاه به مرحله گفت‌وگو برسد و امیدواریم با سرعت هر چه بیشتر به مرحله عملیاتی برسد.

مسئول سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه برخی حوزه‌ها ظرفیت کارآفرینی دارند اما مغفول مانده‌اند اظهار کرد: اگر زبان علم و همکاری را فصل مشترک خدمتگذاران دولت در استان‌ها و مرکز قرار دهیم امیدواریم این ظرفیت‌ها را مهیا کنیم؛ در همین راستا گردشگری و صنعت به‌عنوان دو رویکرد اصلی توسعه استان اصفهان است و انتظار می‌رود استادان دانشگاه‌های اصفهان به‌صورت راهبردی مسئل را مورد مطالعه و تحلیل قرار دهند.

زارعی افزود: بسیج اساتید بر روی مسئله آلودگی هوا در اصفهان مطالعاتی در خصوص پرورش انواعی از گیاهان برای کاهش آلودگی هوا انجام‌ داده است؛ به همین خاطر از شهردار و استاندار اصفهان می‌خواهیم که زبان علم و فرهنگ اصفهان را برای حل مشکلات مردم به مسئله رفاه و بین الاذهانی تبدیل کنند؛ چراکه با زبان علم می‌توان به کمک حل برخی مشکلات اصفهان آمد؛ در این راستا باید پرسید آیا تداوم حوزه صنعت به منفعت اصفهان است؟

وی با بیان اینکه لازم است از ظرفیت توریستی برای انتقال فرهنگ و تمدن ایران به جهان استفاده کنیم و اجازه دهیم که توریست‌ها حامل فرهنگ ایران و اصفهان باشند، گفت: نباید بگذاریم این رویکرد به دست برخی افراد کوچک شود؛ بلکه لازم است در این زمینه شأن اصفهان نگه داشته شود و پیوست رسانه‌ای و فرهنگی، تقدیم مسئولان اجرایی استان و شهر اصفهان شود.

زارعی تصریح کرد: اندیشکده های دیگری هم داریم که آنها عموما در تهران بزرگ و برخی دانشگاه های بزرگ مانند دانشگاه اصفهان شکل می گیرند که در این اندیشکده ها موضوعاتی که مرتبط با مردم و کشور هستند، حقوق بشر و مسائل روستاها و نظیر این موضوعات بررسی می شوند

وی با بیان اینکه رویکرد جدید سازمان بسیج اساتید نگاه تحولی و حل المسائلی به پدیده های کشور است گفت: باید به عنوان بسیج اساتید برخی از اشتباهات خود را تکرار نکرده و از برخی خط کشی ها دور شویم
مسئول سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به این موضوع که کشور پهناور چین ارزش افزوده خود را از طریق روستاها به دست آورده است افزود: به نظر می رسد حوزه ها و خوشه های کسب و کار در روستاها باید جدی گرفته شود، به دلیل فقدان صنایع تبدیلی روستاها محصولاتشان تجاری نشده و به نظر می رسد سازمان بسیج اساتید می تواند در این کار به دولت کمک کند که با این ظرفیت ها آشنا و کمک بیشتری کنند

وی تاکید کرد: بسیج اساتید در حوزه های ریزفناوری، نانو، نقدینگی ای که در دست مردم وجود دارد، حوزه هایی که از آنها غفلت شده اما استعداد و ظرفیت کارآفرینی در آنها وجود دارد طرح هایی را آماده کرده و به زودی در اختیار دولتمردان قرار خواهد داد که اگر زبان علم و همکاری محور این گفت و گوها قرار بگیرد می توان این ظرفیت ها را محیا و متبلور کرد.

مسئول سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به اینکه مسئله توریسم و گردشگری جزء محور اصلی استان اصفهان است گفت: بسیج اساتید در دانشگاه اصفهان می خواهد این محورها را مورد مطالعه راهبردی قرار دهد تا هر توریستی که به اصفهان سفر می کند حامل فرهنگ غنی این شهر باشد

وی با بیان اینکه مردم اصفهان از آلودگی هوا رنج می برند اظهار داشت: سازمان سیج اساتید کشوردر همین راستا مطالعاتی روی نمونه های گیاهی مثل گل بابونه داشته که از طریق محل پرورش این گیاه با روش هایی می توان درصدی از این آلودگی را کاهش داد.

 

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.