به گزارش باشگاه خبرنگاران، سازمان دانشآموزی از سال 1382 طرح اعزام دانشآموزان به عمره مفرده را اجرا کرد؛ در نخستین سال اجرا، 5 هزار دانشآموز به عمره مشرف شدند.
در سال بعد، این آمار رشد چشمگیری داشت به طوری که در سال 1383، تعداد 10 هزار دانشآموز به عمره اعزام شدند اما در سالهای بعد از آن، این رقم تنها یک تا دو هزار نفر افزایش یافت و بین 11 تا 12 هزار دانشآموز باقی ماند.
سازمان دانشآموزی در هنگام بازگشت دانشآموزان از سفر معنوی حج، برنامهها و مسابقاتی را نیز برای دانشآموزان برگزار میکرد تا این فضای معنوی حفظ شده و در بین سایر دانشآموزان نیز گسترش یابد.
از سال 1387، از سوی عربستان، نسبت به ورود دختران مجرد به این کشور سختگیریهای شدیدی شد و شرایط به سمتی رفت که دانشآموزان دختر از تشرف به خانه خدا محروم شدند.
از آن زمان، مسئولان وزارت آموزش و پرورش و سازمان دانشآموزی به دنبال راههای مختلف برای حل مشکل اعزام دانشآموزان دختر به عمره بودند که طرح اعزام این دانشآموزان با یکی از محارم، از جمله تلاشها بود اما در نهایت هیچکدام از طرحها به سرانجام نرسید.
پس از این ماجرا، مسئولان سازمان دانشآموزی به دنبال اعزام دانشآموزان دختر به سفرهای دیگری همچون کربلا و سوریه بودند تا شاید بتوانند جایگزینی برای سفر عمره برای دانشآموزان باشد اما امکان برگزاری این سفرها هم برای دانشآموزان فراهم نبود.
* سهمیه عمره دانشآموزان دختر حذف شد
* دانشآموزان دختر سفرهای زیارتی داخل کشور میروند
داوود روستایی، قائم سازمان دانشآموزی کشور گفت: برای اعزام دانشآموزان دختر به عمره رایزنیهای بسیاری کردیم اما نتیجه نداد؛ سهمیه دخترها نیز حذف شد.
وی درباره اعزام دانشآموزان دختر به کربلا و سوریه میگوید: در این خصوص رایزنی داشتیم و اجازه سازمان حج را نیز گرفتیم؛ مذاکراتی نیز در سوریه و کربلا داشتیم اما وضعیت امنیتی عراق و سوریه امکان برگزاری چنین اردویی را فراهم نمیکند.
روستایی ادامه میدهد:با توجه به اینکه نمیتوانیم دانشآموزان دختر به کربلا و سوریه هم ببریم، برای آنها سفرهای زیارتی داخل کشور مانند مشهد مقدس را پیشبینی کردیم./ز