وی ادامه داد: تشکیل کارگروه و انجام دستورالعملهای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی در ۱۹۰ ایستگاه به رفع مشکل آفات میوه به ویژه آفت مگس زیتون منجر شده است .
معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی در مورد اهمیت پیش آگاهی، تدوین و ساماندهی محصولات کشاورزی گفت: سال گذشته ۲۰ استان به لحاظ آفات کشاورزی در وضعیت قرمز و بقیه در وضعیت زرد قرار داشتند اما امسال با اقدامات صورت گرفته بیش از ۲۰ استان در وضعیت سبز و بقیه در وضعیت زرد قرار دارند .
وی در مورد ساماندهی فروشگاه های سموم نیز بیان کرد: بیش از سه هزار و ۵۰۰ فروشگاه غیرمجاز سموم در کشور وجود داشتند که به ۴۰۰ فروشگاه غیرمجاز کاهش یافتهاند و در سال آینده هیچ فروشگاه غیرمجازی نخواهیم داشت .
طهماسبی در مورد وضعیت کاربرد سموم هم گفت: استفاده از سموم بیکیفیت و ارزان قیمت برخلاف تصور برخی از کشاورزان هر چند منجر به رفع خسارت آفات میشود ولی تاثیرات منفی بر محصولات میگذارد و مانع فروش و صادرات این قبیل محصولات میشود.
وی تصریح کرد: اسفاده از سموم بیکیفیت و ارزان قیمت در سال گذشته منجر به خسارت برخی باغهای انگور و از صادرات کشمش و انگور آنها خودداری شد .
معاون امور باغبانی جهادکشاورزی با اشاره به ثبت ۵۰ نوع سم با کیفیت در کشور، گفت: حدود ۲۵ درصد از سموم استفاده شده از کیفیت کافی برخوردار نیستند لذا در سال جاری از تولید آنها ممانعت و این سموم از چرخه تولید و استفاده حذف شدهاند .
وی با اشاره به فرارسیدن فصل جابجایی نهال، تصریح کرد: نهال باید از نظر آلودگی به بیماریها در کشور کنترل شود تا از این طریق سلامت باغهای کشور برای آینده و بازگشت سرمایههای مردم تضمین شود.
طهماسبی ادامه داد: ۳۹ میلیون اصله نهال نیز با توجه به همین امر از سوی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر، مجوز جابجایی گرفتهاند .
وی با تاکید بر استفاده از روشهای غیرشیمیایی دفع آفات در حوزه کشاورزی، گفت: در سال گذشته 26 رقم محصول با استفاده از روشهای غیرشیمیایی در قریب ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تولید شده است که از جمله دستاوردهای مهم حوزه کشاورزی است .
معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد اهمیت سلامت محصولات نیز اظهار کرد: سلامت محصول باید در زنجیره تولید محصول مدنظر قرار گیرد که در این رابطه سازمان حفظ نباتات باید پیگیر آن در زنجیره تولید محصول باشد.
طهماسبی در پایان با اشاره به اهمیت نظارت بر گلخانهها، گفت: اخیراً با دستور وزیر جهادکشاورزی ایجاد گلخانههای کوچک مقیاس در دستور کار قرار گرفته که محصولات آنها باید توسط سازمان حفظ نباتات کنترل شود زیرا بیتوجهی به آنها میتواند در بازار فروش محصولات تاثیرگذار باشد.
انتهای پیام/