وزیر امور خارجه در این نشست سابقه روابط بین ایرانیان و ارامنه را مربوط به قرنهای گذشته دانست که بعد از استقلال ارمنستان روابط در حوزههای گوناگونی رو به توسعه نهاده و هیچ مانعی برای بسط آن وجود ندارد.
ظریف افزود:وظیفه دولتها بستر سازی برای انجام فعالیتهای مردم و بویژه تجار و فعالان اقتصادی است که با انعقاد تفاهم نامهها و اسناد لازم مسیر تجارت را برای نهادها و فعالان عرصه یادشده هموار کنند و این وظیفه بخش خصوصی است که به عنوان موتور محرکه اقتصاد هر کشوری بهره گیری لازم را از این فرصتها بدست آورد.
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی برای همکاری بین دو کشور در زمینههای علم و فناوری، انرژی، کشاورزی و حوزههای دیگر وجود دارد افزود: ایران و ارمنستان میتوانند با ایجاد کارخانجات مشترک به تولید کالاهای گوناگون و صدور آن به بازارهای جهانی بویژه کشورهای حوزه اوراسیا و روسیه بپردازند.
«ادوارد نعلبندیان» وزیر امور خارجه ارمنستان نیز با یادآوری اینکه کشورش تنها کشور حوزه اوراسیا است که مرزهای زمینی با جمهوری اسلامی ایران دارد، گفت: با وجود تعرفه صفر درصدی برای ورد محصولات تولیدی کشورهای این حوزه، تجار و فعالان اقتصادی ایرانی میتوانند از طریق ارمنستان به کشورهای حوزه اوراسیا دسترسی داشته باشند.
وزیر امور خارجه ارمنستان با تاکید بر تصمیم دولت این کشور برای ایجاد منطقه آزاد کاری در مرزهای ایران ابراز امیدواری کرد که تجار ایرانی در این منطقه سرمایه گذاری کرده و از مزایای آن بهرهمند شوند.
وی همچنین خواهان همکاریهای بیشتر بین منطقه آزاد مغری و منطقه آزاد ارس در کشورمان جهت ایجاد کارخانجات مشترک و تولید کالا برای صادرات به حوزه اوراسیا شد.
همچنین در ادامه این نشست مسئولان اتاق بازرگانی دو کشور و بنیاد توسعه ارمنستان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
ظریف که امروز -سه شنبه- در صدر یک هیئت عالی رتبه سیاسی و اقتصادی به ارمنستان سفر کرده است با «سرژ سرکیسیان» رئیس جمهوری، «ادوارد نعلبندیان» وزیر خارجه و «کارن کاراپتیان» نخست وزیر این کشور دیدار و پیرامون مسائل دو جانبه، منطقهای و بین المللی گفت وگو کرد.
انتهای پیام/