سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت حمایت دولت از بخش خصوصی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: برای بالقوه کردن ظرفیت‌های کردستان حمایت‌های دولت ضروری است.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،کمال حسینی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس امروز در سنندج برگزار شد، گفت: فقر عریان، بیکاری گسترده جوانان و مصیبت‌های کولبری، فقدان زیرساخت‌های حمل و نقل، آمار بالای تصادفات و مرگ و میر جاده ای، خام فروشی معادن، نفس‌های به شماره افتاده واحد‌های کم تعداد تولیدی، مشکلات بازارچه‌های مرزی و صادرات کم و وابسته به تولیدات برون استانی تنها بخشی از مشکلات استان کردستان هستند.

وی افزود: کشاورزی اغلب سنتی و متکی به نزولات آسمانی، مشکلات مضاعف و دست و پاگیر بانکی، مالیاتی و بیمه ای، غیاب انگیزه و مشوق‌های لازم برای سرمایه گذاری، بحران‌های اجتماعی منبعث از مشکلات اقتصادی و... نیز بخشی دیگر از مشکلات استان هستند.

وی به تعدادی از آمار این شاخص‌ها اشاره و ادامه داد: بالا بودن تراکم جمعیت و نرخ بیکاری، سهم بسیار پایین صنعت در اشتغال، سهم بالای اراضی دیم به کل اراضی با وجود پتانسیل‌های عظیم آبی، سهم پایین اشتغال معدنی علیرغم پتانسیل بالای معادن، سهم نیم درصدی از کارگاه‌های صنعتی ۱۰ نفره و ۱۰۰ نفره کشور، سهم ۳۹ دهم درصدی اشتغال صنعتی از کل کشور و سهم ۲ دهم درصدی ارزش افزوده صنعتی استان از کشور از جمله آمار‌های شاخص‌های پایین استان است.

حسینی تصریح کرد: سهم کمتر از نصف میانگین کشوری از بزرگراه‌ها و سهم صفر درصدی از آزاد راه‌های کشور، رتبه دوم نرخ بیسوادی در میان استان‌های کشور، درآمد سرانه کمتر از نصف میانگین و رتبه ۲۸ کشوری، رتبه ۲۹ صنعت ساخت از تولید ناخالص داخلی استان، رتبه ششم کشوری در بخش خدمات نشان از دلالی بودن و غیر مولد بودن اقتصاد استان دارد.

رئیس اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به اینکه برای بالقوه کردن ظرفیت‌های کردستان حمایت‌های دولت ضروری است، ادامه داد: بی تردید یکی از اصلی‌ترین موانع و مشکلات، بکر ماندن و هدر رفتن این منابع و ظرفیت ها، فقدان اعتبارات و بودجه‌های دولتی و غیاب بستر‌های لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

وی افزود: کمبود زمین جهت احداث و توسعه شهرک‌های صنعتی و نبو تسهیلات کافی برای تامین زیرساخت ها، علاقمندان به بخش تولید را درمانده کرده است.

حسینی با اعلام اینکه سرانه زمین جهت احداث شهرک‌های صنعتی کمتر از یک دوم میانگین کشور است، تصریح کرد: به دلیل ضعف واحد‌های تولیدی و غیاب صنایع تبدیلی، صادرات کردستان ماهیتی اغلب ترانزینی یافته و همچنین بیش از ۸۰ درصد از صادرات استان به صدور محصولات سایر استان‌ها اختصاص دارد.

رئیس اتاق بازرگانی سنندج در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: فرمایشات و اشارات صریح و مستقیم رهبر معظم انقلاب در ارتباط با برابری همه آحاد ملت ایران و جلوگیری از هرگونه تبعیض و نابرابری، می‌تواند زمینه ساز یک رویکرد جدید به استان‌های محرومی، چون کردستان باشد.

وی ادامه داد: باید دغدغه‌های مقام معظم رهبری در زمینه رسیدگی به مناطق محروم و ایجاد توازن منطقه‌ای در بهبود آمار‌ها و شاخص‌های اقتصادی متجلی شده و عینیت بیابد.

وی در پایان با اشاره به اهمیت مشوق‌های صادراتی خاطرنشان کرد: در شرایط مساوی سرمایه گذار حاضر نخواهد بود بدون ایجاد انگیزه‌های حمایتی و مشوق‌های مناسب استان‌های مرکزی نزدیک به پایتخت با امکانات لازم را به خاطر مناطق محروم رها نمی‌کنند.

انتهای پیام/ی

ضرورت توجه به مشوق‌های صادراتی در مناطق محروم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.