سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رشوه نجومی سعودی‌ها به نمایندگان پارلمان انگلیس لو رفت

برخی از نمایندگان پارلمان انگلیس حدود ۱۰۰ هزار پوند از عربستان سعودی دریافت کرده‌اند که موجب نگرانی درباره استفاده از نمایندگان انگلیسی برای تطهیر وجهه سعودی شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ میدل ایست آی نوشت: برخی از نمایندگان محافظه‌کار پارلمان انگلیس حدود ۱۰۰ هزار پوند (۱۳۳ هزار و ۳۰۰ دلار) در قالب اقامت در هتل‌های گران‌قیمت، پروازهای بیزنس کلاس و مهمان‌نوازی‌های دیگر از عربستان دریافت کرده‌اند که منجر به شکایت از نهاد نظارتی پارلمان انگلیس به دلیل نقض مقررات مربوط به اعلام بهره‌های مالی و موجب نگرانی‌هایی درباره استفاده از نمایندگان پارلمان انگلیس برای تطهیر وجهه دولت عربستان شده است.

پایگاه اینترنتی میدل ایست آی در گزارشی به قلم جیمی مریل نوشت: تازه‌ترین آمار «دفتر ثبت مزایای اعضاء» (مجلس عوام انگلیس) نشان می‌دهد ۱۳ نماینده محافظه‌کار پارلمان، از جمله لئو دوکرتی، رئیس بانفوذ سابق «شورای محافظه‌کار خاورمیانه»، امسال، بالغ بر ۸۷ هزار و ۴۶۷ پوند (۱۱۶ هزار و ۶۰۰ دلار) در قالب مهمان‌نوازی دولت عربستان دریافت کردند که موجب نگرانی‌هایی درباره استفاده از نمایندگان پارلمان انگلیس برای تطهیر وجهه دولت عربستان شد.

یکی از نمایندگان حزب کارگر در پارلمان انگلیس به نام لیام برن نیز هدیه‌ای به ارزش شش هزار و ۷۲۲ پوند (هشت هزار و ۹۶۴ دلار) دریافت کرد که با احتساب آن، مجموع وجوهی که عربستان امسال برای لابی در میان نمایندگان احزاب مختلف پارلمان انگلیس هزینه کرده است، به ۹۴ هزار و ۱۸۹ پوند (۱۲۶ هزار و ۹۳۹ هزار دلار) رسیده است. این مهمان‌نوازی‌ها شامل پروازهای بیزنس کلاس، اقامت در هتل‌های گران‌قیمت، ضیافت‌های شام و دیدار با ملک سلمان و مقامات بلندپایه عربستان بود. آمار «دفتر ثبت مزایای اعضاء» (مجلس عوام انگلیس) نشان می‌دهد این رقم تقریباً سه برابر وجوهی است که دولت عربستان از سال ۲۰۱۶ برای مهمان‌نوازی از نمایندگان پارلمان انگلیس هزینه کرده است.

چند هفته پس از سفر گروهی از این نمایندگان به عربستان، دوکرتی و دیگر نمایندگان رده پائین پارلمان انگلیس با ارائه سؤالاتی به دولت ترزا می، نخست‌وزیر، درباره همکاری دفاعی با عربستان، خواستار فروش جنگندهای‌های یوروفایتر تایفون شرکت بی ای ای سیستمز انگلیس به عربستان شدند. این درخواست باعث شد فعالان، نمایندگان مزبور را به دریافت «مزایا برای طرح این موضوعات» متهم کنند.

تلاش‌های عربستان سعودی برای لابی (در میان نمایندگان انگلیسی) در حالی افزایش یافته است که روابط این کشور با انگلیس در پارلمان، بیش از پیش زیر ذره‌بین قرار گرفته است و این بررسی‌های دقیق پس از آن صورت می‌گیرد که اندرو میچل، از وزیران محافظه‌کار سابق، این هفته انگلیس را به «دست داشتن خطرناک» در سیاست عربستان در یمن متهم کرد؛ سیاستی که «موجب قحطی و گرسنگی و مجازات جمعی کل جمعیت این کشور شده است.»

تشدید لابی

بنا بر اعلام «دفتر ثبت مزایای اعضاء» پارلمان انگلیس، عربستان سعودی تلاش‌های لابی گرانه خود را از زمان شروع جنگ یمن در اوایل سال ۲۰۱۵ افزایش داده است و نمایندگان حزب محافظه‌کار انگلیس بیش از ۱۳۰ هزار پوند (۱۷۳ هزار و ۳۰۰ دلار) به عنوان مهمان‌نوازی (سعودی‌ها) از شروع این درگیری دریافت کرده‌اند؛ درگیری که تاکنون بیش از ده هزار کشته بر جا گذاشته است.

دوکرتی ماه سپتامبر در رأس هیئتی متشکل از چهار نماینده رده پائین (مجلس عوام انگلیس) برای دیدار با ملک سلمان در کاخ السلام به عربستان سفر کردند که شش روز طول کشید. بنا بر اعلام «دفتر ثبت مزایای اعضاء»، هر یک از این نمایندگان از مهمان‌نوازی هایی به ارزش هفت هزار و ۸۰۰ پوند (ده هزار و ۴۰۰ دلار)، همچون پروازهای بیزنس کلاس، اقامت در هتل‌های گران‌قیمت و … در سفر خود به عربستان، از وزارت خارجه این کشور برخوردار شدند.

بر اساس آئین‌نامه مجلس نمایندگان انگلیس، نمایندگان باید هرگونه بهره یا مزایای مالی را که به طور مستقیم یا غیرمستقیم دریافت کرده‌اند، هنگام صحبت درباره بحث‌های مرتبط در مجلس نمایندگان یا ارائه سؤالات خود، اعلام کنند.
اما تحقیقات میدل ایست آی آشکار کرده است که دوکرتی -سروان سابق ارتش انگلیس که در عراق و افغانستان خدمت کرده است- یک ماه بعد از سفرش به عربستان، هنگام ارائه دو سؤال مکتوب خود درباره صادرات سلاح به عربستان و در دفاع از حمایت وزارت دفاع از رابطه نزدیک با عربستان، سفر خود به این کشور را اعلام نکرد.

قصور دوکرتی در اعلام اینکه به عربستان سفر کرده بود، تام بریک، نماینده لیبرال دموکرات را واداشت تا با ارائه شکایت رسمی به «کمیسر پارلمانی استانداردها»، خواستار تحقیق درباره این نماینده محافظه‌کار رده پائین شود. وی در نامه خطاب به کاترین هادسون، کمیسر پارلمانی استاندارد‌ها در مجلس نمایندگان انگلیس نوشت: «آقای دوکرتی هنگام طرح سؤالات خود، در مورد اعلام سفر خود به عربستان و بهره‌ها و مزایایی که باید به «دفتر ثبت بهره‌های اعضاء» گزارش شود، قصور کرد؛ بنابراین من نگرانم که وی آئین‌نامه مجلس را نقض کرده باشد.»

دوکرتی و نمایندگان دیگری که به همراه وی به عربستان سفر کرده بودند، در این سفر با اعضای شورای عربستان -نهادی غیر منتخب که پادشاه منصوب می‌کند-دیدار کردند.

همچنین بنا بر اعلام عفو بین‌الملل، شکنجه و مجازات مرگ در این کشور همچنان معمول است، مقامات محدودیت شدیدی در مورد حق آزادی بیان و تشکیل انجمن‌ها اعمال می‌کنند و اغلب منتقدان صلح‌آمیز را زندانی می‌کنند.

بریک به میدل ایست آی گفت: «دیدن قصور مستمر دولت (انگلیس) در محکوم کردن سابقه وحشتناک حقوق بشر در عربستان به اندازه کافی بد هست، اما ما اکنون شاهد افزایش شمار نمایندگان محافظه‌کاری هستیم که به صورت رایگان به عربستان سفر می‌کند که به نوعی هدیه رژیم این کشور به آن‌ها است.» وی افزود: «وظیفه یک نماینده پارلمان این است که دولت و رابطه آن با رژیم‌های خارجی را به دقت بررسی کند. بعید است تبدیل شدن (نمایندگان) به بهترین دوست این رژیم‌ها منجر به بررسی دقیق اقدامات دولت انگلیس شود.»

درخواست‌ها برای توقف فروش سلاح

سفرهای اخیر نمایندگان پارلمان انگلیس به عربستان در حالی انجام شد که انگلیس با درخواست‌ها برای توقف صادرات سلاح به عربستان و فشار بر این کشور برای لغو محاصره یمن روبه‌روست؛ یمنی که عربستان، متهم به ارتکاب جنایات جنگی در آن است.
هفته پیش، گروه «کودکان را نجات دهید» هشدار داد پیش‌بینی می‌شود بیش از ۵۰ هزار کودک تا پایان سال بر اثر بیماری و قحطی ناشی از این درگیری جان خود را از دست بدهند.

اندرو اسمیت، سخنگوی «کمپین علیه تجارت اسلحه» به میدل ایست آی گفت: به نظر می‌رسد رژیم سعودی مشغول مهمان‌نوازی و اعطای مزایا در ازای سؤالات (نمایندگان) و کسب نفوذ است. این خطر وجود دارد که نمایندگان با پذیرفتن این هدایا و آن مزایا، پیام حمایت از رژیم عربستان و مشروعیت بخشیدن به نقض شدید حقوق بشر در این کشور را القاء کنند. وی افزود: «این نمایندگان باید از جایگاه خود برای محکوم کردن همدستی انگلیس در ویرانی و تخریب کنونی یمن و درخواست برای تغییر واقعی و راهگشا استفاده کنند، نه اینکه از یکی از خشن‌ترین دیکتاتوری‌های جهان هدیه قبول کنند.

سه نمایندگان محافظه‌کار دیگر به نام‌های سایمون هور، مارک منزیس و الکس برگرت در ریاض و جده به دوکرتی ملحق شدند. منزیس در بیانیه‌ای خطاب به میدل ایست آی، از این سفر به عنوان سفری برای «ایجاد روابط و حقیقت‌یابی» دفاع کرد که همزمان با آن صورت گرفت که ملک سلمان «ادعا کرد به زنان اجازه رانندگی در این کشور را خواهد داد.» هور و برگرت به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ ندادند، اما یک منبع نزدیک به یکی از نمایندگانی که در آن سفر حضور داشت، گفت: «هیچ‌وقت» از این سیاستمداران خواسته نشد که سؤالی را درباره عربستان به پارلمان ارائه کنند.

چند روز پس از سفر نمایندگان انگلیسی به این کشور، مقامات سعودی یک نفر را اعدام کردند که مجموع اعدام شدگان از آغاز سال ۲۰۱۷ تاکنون به ۱۰۰ نفر رسید. اوایل امسال، میدل ایست آی اعلام کرد هلن واتلی و سایمون هور، نمایندگان محافظه‌کار پارلمان انگلیس پس از آن وادار به صدور بیانیه‌هایی به پارلمان شدند که در ابتدا فاش نکرده بودند پس از صحبت در دفاع از عربستان در بحث پارلمان، هر یک، هزاران پوند از دولت سعودی دریافت کردند.

دانکن هیمز، «مدیر سیاست برای شفافیت بین‌الملل انگلیس» گفت: «اعلامیه‌های رسمی نشان می‌دهد که هدف قرار دادن نمایندگان پارلمان از سوی دولت‌های خارجی تا چه حد رایج شده است. جلب حمایت نمایندگان انگلیسی به عنوان ابزاری برای شکل دادن به وجهه دولت‌های خارجی موجب تردید در این باره می‌شود که آیا این نمایندگان هنوز در جهت منافع دولت انگلیس خدمت می‌کنند و اینکه آیا منافع انگلیس برای آن‌ها در اولویت قرار دارد.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

انتهای پیام/

رشوه سعودی‌ها به نمایندگان پارلمان انگلیس برای تطهیر وجهه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.