به گزارش
براین اساسکشت فراسرزمینی، به عنوان یکی از روش های تامین محصولات مورد نیاز و جلوگیری از واردات، مورد توجه دولتمردان قرار گرفت.
اگرچه کلانتری، وزیر اسبق کشاورزی کشت فراسرزمینی را به جای عمل، بیشتر در حرف موفق می داند اما چندی پیش وزیر جهاد کشاورزی برای تولید محصولات آب بر به خارج از مرزها و توسعه طرح کشت فراسرزمینی، از خرید و اجاره زمین خبر داد.
همچنین یکی از محورهای اصلی مذاکرات وزیر جهاد در سفر اخیر خود به غنا به سبب وجود منابع آبی فراوان با مسوولان این کشور، کشت فراسرزمینی بوده است.
مسعود اسدی رییس تشکل های بخش کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به آخرین وضعیت کشت فراسرزمینی اظهار کرد: کشت فراسرزمینی، روشی است که از سوی کشورهای دارای محدودیت منابع آبی و خاکی ، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به غنا افزود: با توجه به آنکه کشورهای آفریقایی دارای منابع آب و خاک مناسب هستند از این رو محور اصلی مذاکرات وزیر جهاد در سفر اخیر خود با مسوولان غنا، کشت فراسرزمینی بود.
اسدی با اشاره به ضرورت توجه به میزان سرمایه بری کشت فراسرزمینی گفت: اگر کشت فراسرزمینی به سرمایه گذاری عظیمی نیاز داشته باشد، به جای آن می توان با سرمایه گذاری و افزایش تکنولوژی در کشور بهره وری را افزایش داد.
محمد صادقی مسوول کمیته کشت فراسرزمینی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گفت: با توجه به آنکه کشور غنا روی محصولاتی نظیر کاکائو و ذرت کار می کنند اما به لحاظ عدم مشتری کشت کاکائو درکشور، تنها کشت ذرت مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به ضرورت توجه به کشت فراسرزمینی افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی، کشت فراسرزمینی به منظور امنیت غذایی کشور مورد توجه مسوولان وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
به گفته صادقی، با توجه به بحران شدید منابع آبی و آب بر بودن محصولاتی نظیر برنج، کلزا و ذرت باید سرمایه گذاری در کشورهای که منابع آبی فراوانی دارند، صورت گیرد.
این مقام مسوول، با اشاره به اینکه خودکفایی محصولات آب بر معنا ندارد، بیان کرد: برای ورود به wto باید جنبه اقتصادی بودن محصولات و رقابت با سایر رقبا مورد توجه قرار گیرد، همانگونه که اسپانیا با توجه به آب بر بودن گندم، کشت انار را جایگزین این محصول کرده و هم اکنون بزرگترین رقیب ایران در تولید انار شده است.
انتهای پیام/