به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، سید شبرموسوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود در جلسه کمیته فنی شهرستان میاندورود درخصوص راههای جلوگیری از سرمازدگی باغ های مرکبات گفت: انتخاب درست مکان احداث باغ، توقف استفاده از کودهای ازته به دلیل تحرک رشد رویشی و افزایش حساسیت به سرما در پایان تابستان و ابتدای پاییز، استفاده از کودهای کلسیم و پتاسیم به صورت کود آبیاری و یا محلول پاشی برگی در پایان دوره رشد که سبب افزایش غلظت شیره سلولی، کاهش دمای نقطه انجماد سلول گیاهی و درنتیجه افزایش تحمل به سرما میشود ازجمله راههای پیشگیری از سرمازدگی باغ های مرکبات است.
وی افزود: استفاده از ترکیبات با میزان بالای آمینواسید آزاد به ویژه آمینواسید پرولین پیش از بروز سرما، کنترل باکتری های تشکیل دهنده هسته یخ، استفاده از ترکیبات مسی مدت کوتاهی پیش از بروز سرما و یخبندان، هرس دیرهنگام و پس از سپری شدن یخبندان، ممنوعیت عملیات خاک ورزی، عملیات آبیاری پیش از یخبندان در خاکهای خشک، حذف علفهای هرز از کف باغ و پای درختان، انتخاب گونه و رقم مناسب، استفاده از بخاری های باغی، انجام آبیاری بارانی یا ایجاد مه در هنگام دمای بحرانی و حفاظت تنه درختان با انواع پوشش از دیگر راههای پیشگیری از سرمازدگی باغ های مرکبات است.
موسوی با بیان اینکه سطح باغ های مرکبات شهرستان میاندورود ۸ هزار هکتار است که ۳ هزار هکتار آن نارنگی است، گفت: تاکنون ۸۰ درصد نارنگی باغ های این شهرستان برداشت شده است.
انتهای پیام/ م