وی با تاکید بر اینکه ترکبیات این ماده مخدر صنعتی محرک است، افزود: اثرات این ماده مخدر جدید از مواد و محرکهای قدیمی مانند آمفتامین و متافتامین بیشتر و تخریب پذیری آن نیز بالاتر است.
افشار با بیان اینکه ساختار ماده مخدر جدید دستمال شبیه ماری جوانا است، گفت: طبق بررسی های انجام شده این مواد از دسته کانابینوئیدهای صنعتی است و مانند ماری جوانا، حشیش، گل و علف کاشتنی نیست و در آزمایشگاه سنتز می شود و اثرات توهم زایی و تخریب این ماده از حشیش بیشتر است.
وی ادامه داد: این ماده مخدر جدید به اندازه حشیش فراگیری ندارد.
سخنگوی سازمان مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تغییر الگوی مصرف موادمخدر در دنیا اظهار کرد: الگوی مصرف موادمخدر بیشتر به سمت مواد روانگردان می رود و مردم باید آگاه باشند که این مواد بیشتر در قالب قرص، اسپری و همچنین دستمال عرضه می شوند.
وی ادامه داد: مواد صنعتی و NPSها در دنیا جای مشخصی ندارند و مختص یک منطقه نیستند، بلکه می توانند در هر منطقه ای از دنیا شایع باشند مانند آسیای جنوب شرقی و یا اروپای غربی. اما چون این مواد صنعتی هستند بیشتر در کشورهای آسیایی تولید می شوند.
افشاربا بیان اینکه 700 نوع از NPSها در دنیا شناسایی شده اند، گفت: این مواد بیشتر در قالب قرص، شربت و یا مواد گیاهی دیده می شوند و ممکن است هر روز به یک شکل در بیایند.
وی با اشاره به اینکه مواد صنعتی و NPSها بسیار خطرناک هستند، افزود: افراد ممکن است حتی با یکبار مصرف این مواد معتاد شوند و این مواد بیشتر به صورت تزریقی و مصرفی هستند، اما ماده جدید به نام دستمال با سیگار مصرف می شود.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره اثرات مادهمخدر جدید دستمال گفت: معمولا اثرات این مواد توهم زا است و هرچه قدر بیشتر مصرف شود، توهم نیز بیشتر خواهد بود و ممکن است فرد با مصرف مداوم بدبین هم شود.
افشار در رابطه با پایین بودن قیمت این مواد گفت: از قیمت این ماده صنعتی اطلاعی ندارم و تاکنون گزارشی از پلیس در این باره به دست ما نرسیده است.
انتهای پیام/
اگه ممسئولان در مبارزه با مواد مخدر واقعا پیگیر و جدی باشه
اگه ممسئولان در مبارزه با مواد مخدر واقعا پیگیر و جدی باشه