نصیر احمد نور سفیر کبیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران در مراسم افتتاحیه نمایشگاه گروهی عکس نکورویان فرخار در سخنانی اظهار داشت :امروز شاهد افتتاح نمایشگاهی هستیم که با همت خانم فاطمه حسینی و همکاری موسسه فرهنگی اکو و آقای شفیق شرق رایزن فرهنگی سفارت افغانستان برگزار شده است.
وی افزود : در این نمایشگاه شاهد ۷۵ اثر از ۱۶ عکاس از کشورهای مختلف هستیم. همه می دانند که افغانستان از اواخر دهه ۷۰ میلادی قرن گذشته تا همین اکنون درگیر تجاوزها و جنگهای تحمیلی ست و در طول این مدت دنیا بیشتر با نام جنگ و ویرانی از افغانستان یاد می کنند اما افغانستان چهره دیگری هم دارد . افغانستان تاریخ و تمدن درخشانی دارد. افغانستان کشور تنوع در جغرافیای طبیعی, بشری و آثار باستانی است که امروز شاهد این تنوع در نمایشگاه نکورویان فرخار هستیم.
دکتر نور گفت :افغانستان همزمان که درگیر پیکارهای خستگی ناپذیر در دور جدید جنگهای تحمیلی با گروههای تروریستی چند ملیتی است همزمان در راه بازسازی, آموزش و پرورش و ارتقاء آزادی ها و برخوردی شهروندان از حقوق بشر مشغول است و تسلیم گروههای تروریستی نشده است.
وی با اشاره به زیبایی های افغانستان گفت : اگر شما در فصل بهار به افغانستان سفر کنید نمونه ای از جنت را در آنجا ببینید. تا چشم کار می کند سبزه هایی پوشیده از گل لاله می بینید و انواع پرندگان و هوایی گوارا در افغانستان خواهید دید.
رئیس موسسه فرهنگی اکو دکتر مظاهری نیز در افتتاحیه نمایشگاه گروهی عکس نکورویان فرخار گفت: هنر صرفا تمایل فطری انسان ها به زیبایی پدید نمی آید کما اینکه تقریبا زیبایی جویی در همه کس کم و بیش خفته یا بیدار وجود دارد اما همه هنرمند نیستند. معلوم میشود ایجاد هنر تنها ناشی از تمایل فطری انسان به زیبایی نیست.بلکه علاوه برآن منبعث از احساس نیاز انسان به یک روش بیان موثر برای انتقال احساسات عام خود به دیگران بعد از درک حقایق هستی است.
وی افزود :عکس یکی از قوی ترین رسانه ها در شرح تاریخ و نمایش واقعیت هاست. عکاسی باعث میشود ما خاطراتمان را بگونه ای دیگر بیاد آوریم در واقع امروزه ما به عکسها بعنوان تاییدی بر خاطرات مان نگاه می کنیم.
رئیس موسسه فرهنگی اکو خاطرنشان کرد : ثبت یک رویداد فرهنگی یک زاویه پنهان از یک فرهنگ بومی مردم ناشناخته, طبیعت بکر, اماکن تاریخی,افراد و شخصیت ها , به تصویر کشیدن تمایزات و تضادهای فرهنگی جوامع مختلف همه ی اینها زمینه ساز پژوهشهای ژرف جامعه شناسانه از زندگی بشر و هنر یک عکاس است.
وی تصریح کرد : هرچه عکاس در برانگیختن عواطف بیننده و نحوه تلقی او از نشانه های تصویری در ذهن مخاطب موفق تر عمل کند میزان اثربخشی و قدرت عکس هم بیشتر می شود. تاریخ می گوید قهرمان سازی ها به شهرت رساندن اشخاص و یا برعکس برجسته کردن یک رویداد اجتماعی, سیاسی, اجتماعی و یا فرهنگی همه و همه به نوعی از عکس و عکاسی شروع می شود.
مظاهری گفت : در نمایشگاه عکس نکورویان فرخار ما شاهد عکسهایی از هنرمندان عکاس افغانستان و دیگر کشورها هستیم که به نوعی به جنبه های زندگی مردم در کنار جنگ, ناآرامی و خشونت را به تصویر کشیده است.
این عکسها می گویند با وجو ناآرامی های سیاسی,امنیتی و نظامی زندگی مردم همچنان جریان دارد.
وی گفت :نگاه جامعه شناسان عکاسان این نمایشگاه بیانگر این واقعیت است که مردم خسته از جنگ ناامنی و افراط گرایی تصمیم گرفته اند به جنبه های مثبت زندگی هم نگاه کنند.
براساس این گزارش بیش از ۶۰ اثر از ۱۶ عکاس معاصر افغانستان و عکاسانی از آمریکا, اروپا, استرالیا و ایران در نکورویان فرخار گردآوری شده اند تا با نگاهی دور از جنگ زیبایی های افغانستان را به نمایش بگذارند.
انتهای پیام/