سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سالانه ۱۰۰ هزار نفر به بیماران سرطانی کشور افزوده می‌شود

معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت گفت: در کشور نزدیک به ۳۵۰ هزار بیمار سرطانی داریم و سالانه ۱۰۰ هزار بیمار اضافه می‌شود، موضوعی که نگران‌کننده بوده و سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان محمدهادی ایازی معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت ، صبح امروز در مراسم افتتاحیه سومین سمپوزیوم بین‌المللی سرطان نسترن اظهار داشت: توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه سلامت در دستور کار قرار گرفته و هم‌اکنون ۶۲۰ مرکز فعال داریم که ۷۲ مرکز آن با موضوع سرطان است.

وی افزود: در کشور نزدیک به ۳۵۰ هزار بیمار سرطانی داریم و سالانه ۱۰۰ هزار بیمار اضافه می‌شود، موضوعی که نگران‌کننده بوده و سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور است.

وی افزود: برای مبارزه با مرگ و مقابله با سرطان راهی جز اجتماعی کردن حوزه سلامت نداریم و اولین اقدام در افزایش سواد سلامت بوده است، مسئله‌ای که موضوعی پیچ‌پا افتاده بوده، اما بسیار حائز اهمیت است.

معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه باید در کل کشور و در سطح محلات کانون‌های سلامت ایجاد کنیم تا آگاهی‌های جامعه افزایش یابد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این کار در سه استان کشور به‌صورت پایلوت اجرایی شده است و راه‌اندازی دیگر پایگاه‌ها در دستور کار شورای سلامت کشور قرار گرفته است؛ گام دوم توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه سلامت است و هم‌اکنون ۶۲۰ مرکز فعال داریم که ۷۲ مرکز آن با موضوع سرطان است و گام سوم مشارکت در توسعه زیرساخت‌های حوزه سلامت داریم و هم‌اکنون ۸۷۷ مرکز فعال در این رابطه در سطح کشور داریم که ۵۰ مرکز آن در خراسان رضوی است.

ایازی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت‌های مجموعه‌های مختلف در حوزه سلامت به‌خوبی استفاده شود و مشارکت‌های بین بخشی افزایش یابد، تصریح کرد: تحقق این مهم این مستلزم آن است که تمامی دستگاه‌ها نقش و وظیفه خود را به‌خوبی ایفا کنند تا کمبود‌ها و نقیصه‌های موجود برطرف شود.

وی تاکید کرد: در شهر اهواز به‌دلیل شرایط نامساعد آب‌وهوایی در یک روز ۱۷ هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند و اگر مجموعه‌های مرتبطی همچون محیط زیست به درستی وظیفه خود را انجام دهند، این نگرانی‌ها در حوزه سلامت کاهش می‌یابد.

معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه با دستور رئیس جمهور جلسات سالانه مجمع ملی سلامت از سال گذشته آغاز شده است، بیان کرد: استانداران به عنوان نماینده عالی دولت در این مجمع حضور پیدا می‌کنند و مصوبات آن در سطح استان و شهرستان‌های خود در قالب برنامه‌های مجمع استانی و شهرستانی سلامت پیگیری می‌کنند.

ایازی گفت: رئیس جمهور در حوزه سلامت در دو موضوع پیشگیری و آموزش تاکید ویژه‌ای داشت، موضوعی که در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت دوازدهم قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در حوزه کودکان به دلایل نامساعد محیطی آمار بیماران مبتلا به سرطان رو به افزایش است، افزود: بیشترین سرطان این گروه سنی سرطان خون و سپس پوست بوده و خوشبختانه شانس درمان آن‌ها بالا است و امیدواریم با آموزش‌های لازم میزان فعلی مرگ و میر کودکان سرطانی را کاهش دهیم؛ تقسیم‌بندی کودکان از دوره نوزادی بوده و اگر مادران حامله در معرض دود قرار دارند جنین دچار بیماری می‌شود و پدران و مادران سرطانی هم قبل از هرگونه اقدامی در جهت فرزندآوری باید مشکل بیماری خود را حل کنند.

سیدعلی موسوی؛ دبیر اجرایی سومین سمپوزیوم بین‌المللی سرطان نسترن نیز اظهار داشت: بیش از ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه سومین سمپوزیوم بین‌المللی سرطان ارسال شده است.

موسوی افزود: سمپوزیوم نسترن رویدادی علمی، فرهنگی است و در جهت گسترش پیام نسترن برگزار می‌شود و در همین رابطه ۴۷۰ مقاله دریافتی از سراسر کشور داشتیم که بیش از ۴۰۰ مقاله پذیرفته شد که ۵ مقاله به صورت سخنرانی و ۴۲۵ به صورت پوستر ارائه می‌شوند.

وی بیان کرد: ۸ سخنران خارجی در سه روز برگزاری همایش از مراکز بین‌المللی همچون آمریکا، سوئد، استرالیا، چین و فرانسه در مباحث تحقیقات بین رشته‌ای سرطان، تشخیص زودهنگام سرطان و پیشگیری سخنرانی خواهند داشت و در کنار آن‌ها هم ۲۰ محقق و استاد داخلی حضور دارند.

دبیر اجرایی سومین سمپوزیوم بین المللی سرطان نسترن با بیان اینکه در کنار مطالب علمی، برنامه جمعی دیگر نیز داریم و فراخوان نهیه نقشه مفهومی در زمینه پیشگیری و تشخیص زودهنگام ارائه شده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه از سراسر کشور با استقبال خوبی همراه بود و ۲۰۰ پوستر به دبیرخانه ارسال شد و از این میان ۷۰ پوستر پدیرفته شده است.

موسوی تصریح کرد: همچنین میزگرد‌های علمی و دانشجویی به‌صورت موازی در روز‌های سمپوزیوم با حضور اساتید ایرانی و خارجی و به صورت پرسش و پاسخ دانشجویی در زمینه سرطان برگزار می‌شود و کارگاه آشنایی با سبک زندگی سالم برای بانوان نیز خواهیم داشت که در آن سعی می‌شود خانواده‌ها با روش‌های پیشگیری از سرطان همچون تغذیه سالم، کاهش استرس، ورزش و خودآزمایی سرطان سینه و ... آشنا شوند.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته سابقه وجود سازمان‌های مردم‌نهاد در زمینه پیشگیری از سرطان بسیار کم بود، تاکید کرد: بیشتر این سازمان‌ها در جهت درمان سرطان فعالیت می‌کردند، اما انجمن نسترن تصمیم گرفت با گردهمایی علمی و حضور اساتید به تدریج به جمع‌بندی و خطوط راهنما برسد تا بتوانیم اهداف ۵ تا ۱۰ سال آینده خود را ترسیم کنیم.

دبیر اجرایی سومین سمپوزیوم بین المللی سرطان نسترن با بیان اینکه خوشبختانه در طول برگزاری سمپوزیوم‌های اول و دوم هم اندیشی صورت گرفت و خطوط کلی ترسیم شد، گفت: نتیجه نهایی این بود که بر دو شاخه کلی حرکت کنیم، نخست در بحث فرهنگ‌سازی در زمینه این بیماری و تشخیص زودهنگام و دیگری ایجاد آزمایشگاه تشخیص زودهنگام که در این مورد با دانشگاه‌های بزرگ دنیا رایزنی‌های خوبی صورت گرفته، بخشی از تکنولوژی ایجاد شده و باقی مراحل در حال آماده‌سازی است.

انتهای پیام/ف


افزایش سالانه ۱۰۰ هزار نفر به بیماران سرطانی کشور

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.