وی افزود: لازم میدانم نسبت به برگزاری این کنگره به معلمان تبریک بگویم و از اقدامات این تشکل در ایجاد انسجام در جریان اصلاحات تقدیر به عمل آورم.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری با بیان اینکه راهبرد اصلی ما در گفتمان اصلاحات که آن را گفتمانی برآمده از انقلاب و خط امام(ره) میدانیم حضور در صحنه است، تصریح کرد: در این راستا از منافع فردی به خاطر منافع حزبی و از منافع حزبی به خاطر منافع جریانی و از منافع جریانی نیز به خاطر منافع ملی عبور میکنیم.
عارف بیان کرد: دغدغه ما اجرایی شدن اسناد بالادستی است و در بحث آسیبهای اجتماعی با بحرانهایی اساسی مواجهیم. بالا رفتن نرخ طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، روند صعودی آمار اعتیاد، از بین رفتن قبح فساد و مسائلی از این دست نیازمند توجهی جدی است و باید با فکری عاجل با این آسیبها برخورد کنیم، چرا که اگر فکر عاجلی برای حل آسیبهای اجتماعی نکنیم، نظام در آینده با چالش جدی روبهرو خواهد شد.
وی ریشه بسیاری از ناهنجاریهای جامعه را در تربیت نسل نوجوان و جوان کشور دانست و خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم با این معضلات برخورد کنیم باید توجه خودمان را به معلمان معطوف کنیم.
وی ادامه داد: معلمان در تمام حوزهها تاثیرگذار هستند و قطعا مهمترین شاخصه در برنامههای توسعه، منابع انسانی ما هستند. مزیت ما منابع زیرزمینی نبوده، بلکه مزیت ما نیروی انسانی است و رفتار و شیوه تربیت معلم، این سرمایه را بارورتر میکند.
عارف تأکید کرد: اجرایی شدن این اسناد در گروی فعالیت معلم است و سوال اینکه چه اقدامی برای فعال شدن معلمان در راستای اجرای این اسناد انجام دادیم.
وی گفت: آیا امروز معلم ما امنیت شغلی دارد؟ آیا معلمان میتوانند نقشی را از آنها انتظار داریم، محقق کنند؟ حدود دو سال پیش در جمعی عرض کردم که اگر به جایی رسیدیم که اولویت شغلی اول همه فرزندانمان در خانوادهها معلم شدن باشد.
عضو فراکسیون امید گفت: وقتی معلمان برای پیگیری مطالبات و احقاق حقشان مجبور است تا درب کمیسیون و مجلس بیاید، یعنی یک مشکلی هست. چرا باید پیگیری مطالبات صنفی از سوی معلمان با برچسب ضدامنیتی و ضد انقلاب روبهرو شود؟ پیگیری مطالبات صنفی حق طبیعی معلمان است.
عارف بیان اینکه اگر زندگی برجستهترین دانشمندان کشورمان را مطالعه کنید، بیشک یکی از نقاط عطف را تأثیر یک معلم مییابیم، تصریح کرد: من کسی نیستم، یک معلم کوچکم اما وقتی زندگی خود را مرور میکنم متوجه میشوم آنچه امروز هستم، مدیون دو معلم و یک مدیر مدرسه است.
وی با اشاره به لزوم توجه بر مطالبات معلمان تأکید کرد: برای اینکه ببینیم آیا وظایفمان را در قبال معلمان به خوبی انجام دادهایم باید ببینیم اولا فرزندانمان معلمی را به عنوان شغل خود انتخاب میکنند و نیز باید ببینیم که آیا مطالبات معلمان را مورد توجه میدهیم و ببینیم وضعیت معیشتی معلمان در وضعیت مناسب است یا نه.
انتهای پیام/