سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

زنان کارآفرین در روستای سراب داراب / اشتغال زایی برای ۶۰ نفر از بانوان روستا

زنان روستای سراب داراب با تشکیل تعاونی و انجام فعالیت‌های مختلف توانسته اند برای خود شغل ایجاد کنند و از این راه کسب درآمد کنند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ در تهیه این گزارش به سراغ روستایی رفتیم که زنان آن روستا در کنار انجام کار‌های روزمره خود، فعالیت‌های دیگری هم دارند و به واسطه‌ی ایجاد تعاونی زنان روستا توانسته اند برای خود شغل ایجاد کنند.

 

زنان این روستا پا به پای مردان خود کار می‌کنند و در اشتغالزایی و کارآفرینی پیش قدم شده اند تا برای خانواده و جامعه خود مفید باشند.

 

خانم اسماعیل پور مدیر تعاونی در روستای سراب داراب در مورد چگونگی احداث و شروع به کار این تعاونی گفت: ما سال ۱۳۹۴ با تشکیل یک صندوق زنان روستایی و به کمک جهاد کشاورزی شروع به کار کردیم.

 

وی افزود: زنان این روستا که می‌خواستند در این صندوق عضو شوند سرمایه خود را به صندوق آوردند و تعاونی با همت زنان روستا کم کم بزرگ‌تر شد.

 

وی در ادامه گفت: در ابتدا تعداد کمی از زنان روستا عضو شدند، کم کم دیگر زنان روستا هم به این صندوق اضافه شدند و باعث توسعه کار این تعاونی شدند و در حال حاضر ۲۰ میلیون تومان سرمایه داریم.

 

یکی از زنان روستا در مورد کارهایشان در این تعاونی گفت: بنده در این تعاونی عضو شدم و در حال حاضر می‌توانم برای خانواده ام درآمدی داشته باشم و از این بابت خیلی خوشحالم.

 

وی افزود: قبلا خانه دار بودم و فقط کار‌های مربوط خانه داری را انجام می‌دادم، ولی الان در کار دیگر زنان روستا برای خود شغلی ایجاد کرده ام و با کمک دیگر توانسته ایم در کارمان موفق باشیم.

 

اشتغال زایی برای ۶۰ بانوی روستایی

این تعاونی شامل ۶۰ نفر از بانوان روستای سرای داراب در شهرستان بیرانشهر، می‌باشد و برای این تعداد از بانوان فعال شغل ایجاد شده است.

 

زنان عضو این تعاونی که توانسته اند در سال ۹۵ به عنوان تعاونی برتر انتخاب بشوند، ثابت کردند که کار زن و مرد نمی‌شناسد و فقط کافی است که اراده داشته باشی.

 

خانم اسماعیل پور در مورد هدفش از ایجاد این تعاونی گفت: هدف ما از احداث این تعاونی، توانمندسازی زنان روستایی بود و خدا شکر توانستیم به هدفان برسیم.

 

وی در مورد فعالیت‌های این تعاونی گفت: فعالیت‌های که ما داریم از جمله کشت زعفران و حبوبات، بسته بندی زعفران و حبوبات، تهیه گیاهان دارویی، پرورش مرغ بومی، تولید صنایع دستی از جمله فرش دستبافت، فرشینه، تابلو فرش و دیگر صنایع دستی مخصوص استان لرستان را شامل می‌شود.

 

وی افزود: ما در این تعاونی کار‌های مختلفی انجام می‌دهیم و مواد اولیه همه محصولاتمان را خودمان تولید می‌کنیم و از صفر تا صد کارمان محصول خودمان و در روستای خودمان است. برای بافت فرش نخ و کاموا را خودمان تهیه می‌کنیم و مواد بسته بندی شده را در روستای خود کشت کرده ایم.

 

وی در ادامه گفت: در ابتدا تعدادی از زنان روستا که توانایی بافت فرش را نداشتند به آن‌ها آموزش دادیم، بعد از یادگیری این زنان توانستند خودشان فرش ببافند و آن را به فروش برسانند.

 

یکی از زنان این تعاونی گفت: ما در روستایمان دامداری و گاوداری هم داریم و در کنار کارهایمان در طول روز فعالیت‌های تعاونی را هم در کنار هم انجام می‌دهیم.

 

یکی دیگر از زنان که مسئول بسته بندی حبوبات بود گفت: در طول روز چند ساعت دور هم جمع می‌شویم و با کمک یکدیگر حبوبات را بسته بندی و وزن و برای فروش در بازار آماده می‌کنیم، هم سرگرم می‌شویم هم درآمدی به دست می‌آوریم.

 

یکی از این بانوان که به بافت فرش مشغول بود گفت: اول برای یادگاری بافت قالی عضو این تعاونی شدیم، ولی الان خودمان بافنده ایم و فرش می‌بافیم و خدا را شکر درآمدشم برای ما خوب است و فرش هایمان هم به فروش می‌رسد.

 
 

خانم اسماعیل پور در مورد نحوه فروش محصولاتشان گفت: معمولا محصواتمان را در نمایشگاه‌ها به فروش می‌رسانیم، همچین افرادی هم که از محصولات و برند ما سفارش می‌دهند، شماره تلفن ما را دارند، سفارش میدهند و ما سفارش هایشان را به آن‌ها تحویل می‌دهیم.

 

این بانوان کارآفرین امیدوارند که با کمک مسئولین برخی از مشکلاتشان را رفع کنند و بتوانند کارشان را گسترش بدهند و زنان بیشتری را در این تعاونی سهیم کنند.


 

خانم اسماعیل پور در مورد مشکلاتشان گفت: ما در قسمت بسته بندی مشکلات زیادی داریم و همه کار‌ها را به صورت دستی انجام می‌دهیم.

 

وی افزود: مسئولین ما را حمایت کنند، به صندوق تعاونی ما کمک کنند و تسهیلات در اختیار ما قرار بدهند.

 

وی افزود:اگر تجهیزات مناسب در اختیار ما قرار بدهند، تا دیگر به صورت دستی بسته بندی انجام ندهیم، هم سرعت کار بالا می‌رود وهم کیفیت بیشتر می‌شود.

 

گزارش از سعیده دریکوند

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
فاطمه
۲۰:۱۷ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
کار در منزل میخواستم