سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاونت علمی در هفته ای که گذشت؛

برگزاری سومین المپیاد دانش‌آموزی سلول‌های بنیادی/ پیشتازی صنعت حمل و نقل هوایی در میان صنایع کشور

معاونت علمی در هفته گذشته از رویداد های مهم خبری روبه رو بوده که در این بسته به برخی از آنها اشاره می کنیم.

 به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امضای تفاهم نامه میان ستاد فناوری اطلاعات دانشکده علمی کاربردی ، بررسی تاثیرات شرایط محیطی بر کلیه فعالیت‌های ساحلی و دریایی ، سومین المپیاد دانش‌آموزی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی برگزار می‌شود و پشتازی صنعت حمل و نقل هوایی در میان صنایع کشور از مهم ترین اخبار معاونت علمی در هفته گذشته است.

امضای تفاهم نامه میان ستاد فناوری اطلاعات دانشکده علمی کاربردی

 به‌منظور تحقق سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فناوری و تحقق اقتصاد مقاومتی دانش‌بنیان، تفاهم‌نامه همکاری میان ستاد فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست و دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات ایران بسته شد.

 این تفاهم‌نامه باهدف فراهم آوردن زمینه برای شناسایی، گزینش و توسعه استارتاپ‌ها و صاحبان طرح‌ها منعقد شد تا با شناسایی محصولات آماده دارای پتانسیل رشد بالا درنهایت اهداف اقتصاد دانش‌بنیان در مسیر رشد تحقق یابد.

 در راستای اجرایی سازی این تفاهم‌نامه ظرفیت‌های علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات به کار گرفته خواهد شد و اقدام به تأسیس و راه‌اندازی و حمایت از آغاز به کار" مرکز شتاب دهی و نوآوری دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات ایران از دیگر پیامد‌های این تفاهم‌نامه است، که می‌توان به آن اشاره کرد.

بررسی تاثیرات شرایط محیطی بر کلیه فعالیت‌های ساحلی و دریایی

تاثیرات شرایط محیطی بر کلیه فعالیت‌های ساحلی و دریایی سبب می‌شود، تا شناخت شرایط محیطی از طریق اندازه‌گیری‌های میدانی، بررسی‌های تحلیلی و تئوریک و همچنین مدل‌سازی‌های فیزیکی و شبیه‌سازی‌های عددی رایانه‌ای موردتوجه قرار گیرد. ازاین‌رو ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی، پیرو تدوین نقشه راه فناوری‌های دریایی کشور تاثیرات شرایط محیطی بر کلیه فعالیت‌های ساحلی و دریایی را بررسی کرد.

 به‌طور حتم ویژگی‌های غیر زیستی محیط‌های دریایی و اقیانوسی، اعم از ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و زمین‌شناختی آن‌ها، می‌تواند تعیین‌کننده چگونگی شرایط زیستی در این محیط‌ها و بهره‌برداری آن‌ها به شمار رود.

بومی سازی نیازمندی‌های طرح کلان بالگرد صبا ۲۴۸ و سورنا

ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی نشستی با حضور معاون طراحی پن‌ها و مدیر پروژه بالگرد ملی صبا ۲۴۸ و حضور مدیران بیش از ۳۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه هوایی و هوانوردی برگزار کرد تا در این جلسه نیازمندی‌های داخلی برای تأمین قطعات ساخت دو بالگرد «سورنا» و «صبا ۲۴۸» را با شرکت‌های دانش‌بنیان در میان بگذارد و از کمک این شرکت‌ها بهره‌مند شود.

سومین المپیاد دانش‌آموزی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی برگزار می‌شود

 سومین المپیاد دانش‌آموزی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی برای دانش آموزان پایه دهم و یازدهم رشته علوم تجربی و ریاضی-فیزیک بدون محدودیت رشته و بدون محدودیت معدل، با حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی برگزار می‌شود.

 سومین المپیاد دانش‌آموزی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی با رویکرد نوین و نسل سومی بین‌رشته‌ای، نگرشی، مبتنی بر تفکر جانبی، کار تیمی و کارآفرینی خواهد بود.

 جوایز برتر این المپیاد شامل جایزه نقدی برای دریافت‌کنندگان تندیس‌های طلا، نقره و برنز؛ هدایت تحصیلی پس از قبولی در دانشگاه با ارائه هزینه طرح تحقیقاتی؛ آموزش رایگان و تکمیلی پژوهش در علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی؛ عضویت در کارگروه دانش‌آموزی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی است.

پشتازی صنعت حمل و نقل هوایی در میان صنایع کشور

 آرش خدایی قائم مقام سازمان هواپیمایی کشور در مراسم روز جهانی الکترونیک هواپیمایی که در فرودگاه مهرآباد برگزارشد،گفت: این روز نشان دهنده صنعت بزرگ الکترونیک جهانی در کشور است که امروز این صنعت را مدیون شما دانشجویان هستیم.

 وی ادامه داد: ما در این دانشکده باور و اعتقاد داریم که این تکنیک و یک تخصص خاص است و الکترونیک هواپیمایی امروزه به عنوان یک رشته منحصر به فرد و مهم در جهان تلقی می شود.

قائم مقام هواپیمایی کشور افزود: بی‌تردید در این برهه و با وجود تحریم‌های مختلف بر کشورمان، متخصصان الکترونیک هواپیمایی با تکیه بر تخصص و دانش خود توانسته‌اند کلیه سرویس‌های هوانوردی را تامین و به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین حوزه‌ها در برقراری امنیت و سلامت پرواز‌ها نقش مهمی ایفا کنند.

خودکفایی در برخی از تجهیزات فرودگاهی

 محمد حبیب‎اللهی برزی مدیرکل ارتباطات و ناوبری هوایی در همایش روزجهانی الکترونیک هواپیمایی که در فرودگاه مهرآباد برگزارشد، گفت: سند چشم انداز ما منطبق بر چشم اندازی است که  رهبری هم به آن تاکید داشته است.

وی ادامه داد: سیاست‌های کلی نظام و دولت در خصوص ضرورت حضور فعال و ایفای نقش موثر در نهاد‌ها و مجامع بین المللی ازیک سو و اهمیت و نقش صنعت هواپیمایی کشوری در توسعه کلان کشور همچنین موقعیت حمل و نقل هوایی در منطقه از سوی دیگر ایجاب می‌کند، همگام با نظام بین الملل هوانوردی، صنعت هواپیمایی کشوری پیش رفت.

تدوین مدل بومی توسعه فناوری انرژی‌های خورشیدی و بادی

 در سال‌های اخیر با توجه به سیاست‌های تشویقی دولت در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر همچون افزایش نرخ خرید برق از منابع تجدیدپذیر این حوزه با استقبال بیشتری از سمت سرمایه گذاران رو به رو شده که در این میان بخش "خورشیدی" و "بادی" از بیشترین سطح استقبال برخوردار است.

با در نظر گرفتن این موضوع توجه به توسعه توانمندی‌های داخل در این حوزه‌ها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند به طوری که عدم توجه به آن در بهترین حالت سبب می‌شود کشور به بازار مناسب برای محصولات کاملا خارجی تبدیل شود. از این رو با اتخاذ سیاست‌های هوشمندانه می‌توان از بازار داخلی به منظور توسعه توانمندی‌های داخلی استفاده کرد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.