سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نفوذی‌های تل آویو در خیابان‌های تهران / "ویز" چگونه در مخفی‌ترین سرویس اسرائیل ساخته شد؟+عکس

جایگاه اصلی مدیریت و برنامه‌ریزی نرم‌افزار ویز در سرزمین‌های اشغالی است .

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اکانت فارسی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در توئیتر، به تازگی تایید کرده است که نرم افزار ویز در سرزمین های اشغالی طراحی شده و زیرساخت های آن را ایجاد کرده است.

 

طرح‌ریزی نرم‌افزار وِیز توسط سه صهیونیست

براساس این گزارش، در معرفی کلی برنامه مسیریابی وِیز اینگونه آمده که برنامه موبایلی وِیز را در سال 2006 سه شهروند رژیم اشغالگر قدس، به نام‌های، ایهود شبتای (Ehud Shabtai)، امیر شنعار (Amir Shinar) و یوری لوین (Uri Levine) طرح‌ریزی کردند که برای توسعه بیشتر آن از سوی دو شرکت سرمایه‌گذاری بزرگ اسرائیلی «ماگما» Magma و «ورتکس» Vertex و یک شرکت آمریکایی نوپا به نام «بلورون وِنچِرز» Bluerun Ventures حمایت مالی شد و در نهایت در سال 2013 با مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون دلار توسط شرکت گوگل خریداری شد.

ایهود شبتای، طراح اصلی این برنامه درسال 2006 یک پروژه با پوششی به نام « FreeMap Israel» نیز راه‌اندازی کرد .

 

در سال 2009 ایهود شبتای مالک اصلی این پروژه تصمیم به ایجاد یک شرکت با پوشش جدید و با اهداف ظاهرا تجاری می‌کند و در وب‌سایت خود اعلام میکند از حالابه نام و نشانی مجازی ما به ویز (WAZE) تغییر می‌یابد که در همین سال 2009 این شرکت با نام «شرکت موبایلی ویز» Waze Mobile Ltd شروع به کار می‌کند.

در دسامبر سال 2011 این شرکت 80 کارمند متشکل از 70 نفر اسرائیلی در شهرک رعانا Raanaa و 10 نفر در شهر پائولوPALO ALTO آلتو ایالت کالیفرنیا استخدام می‌کند.

وِیز نرم‌افزاری در استخدام یگان 8200 ارتش رژیم صهیونیستی

در سال 2009 کتابی با عنوان «ملت نوپا » (Start-up Nation ) که به بررسی ساختار اقتصادی رژیم صهیونیستی در 60 ساله گذشته می‌پردازد، پرده از یکی از مخوف‌ترین یگانهای ارتش رژیم صهیونیستی به نام «یگان 8200» برداشت که نقش چشمگیری در ارائه نرم‌افزارهای رژیم صهیونیستی و جهان دارد که یکی از این نرم‌افزاها، نرم افزار مسیریابی وِیز waze است.

«گادی مایزر»» Gadi Mazor یکی از افسران ارشد این یگان فن‎آوری، یگان 8200 را «کارآفرینان هاروارد» می‌نامد.

«یگان 8200» که هم‌اکنون یکی از مهمترین بخش های ارتش رژیم صهیونیستی است در سال 1952 در ارتش این رژیم تشکیل شده و هم‌اکنون جایگاه ویژه‌ای در ساختار وزارت جنگ این کشور دارد؛ یگان 8200 از دو بخش امنیتی-اطلاعاتی و بخش تولید فن‌آوری تشکیل شده‌است؛ وظیفه اصلی این یگان مدیریت سیگنالهای اطلاعاتی ارتش است، به این معنی که حجمی از داده‌ها را از منابع مختلفی از قبیل تلفنهای همراه، ایمیل‌ها، مایکروویوها، و ماهواره‌ها دریافت و سپس تجزیه و تحلیل می‌کند.

تقدیر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از  طراحان وِیز

ساخت برنامه مسیریابی waze و استفاده روزافزون آن در کشورهای هدف یکی از برنامه های این واحد امنیتی واطلاعات و مقامات رژیم صهیونیستی است به طوریکه پس از اتمام پروژه «waze» و فروش نسخه تجاری آن به شرکت گوگل در سال 2013 و افزایش کاربران آن «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به طراحان این برنامه تبریک گفت.

حضور مدیران وِیز در محافل آمریکایی-صهیونیستی

«نوآم باردین» Noam Bardin مدیر اجرایی شرکت موبایلی وِیز در سال 2015 یکی از مهمانان ویژه در گردهمایی سالانه «انجمن سابان» با عنوان «اسرائیل و آمریکا : دیروز، امروز و فردا» بود.

نشستی که سخنرانان اصلی آن موشه یعلون وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی، جان کری وزیر پیشین امور خارجه آمریکا، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و هیلاری کلینتون وزیر اسبق امور خارجه آمریکا و نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا بودند.

نشست سابان که هر سال در موسسه بروکینگز آمریکا برگزار میشود، بخش اعظمی از آن به اظهارات مقامات بلندپایه آمریکایی و صهیونیستی علیه ایران اختصاص دارد.

خطرات و تهدیدات نرم افزار وِیز از زبان متخصص آمریکایی

وب‌سایت «هک‌رید» (hackread) در گزارشی با نام «آسیپ‌پذیری برنامه مسیریابی وِیز؛ امکان جاسوسی از کاربران» درباره خطرهای احتمالی کاربرد این برنامه می‌نویسد: تازه‌ترین پژوهشهای دانشگاه کالیفرنیا «سانتا باربارا» درباره برنامه waze نشان می‌دهد که وابستگی زیاد کاربران برای جهت‌یابی مسیرها در سطح شهرها موجب می‌شود که به راحتی توسط افراد دیگر ردیابی شوند.

 پروفسور«بِن زئو» استاد دانشگاه سانتا باربارا و سرپرست این پژوهش دراین باره می‌افزاید آزمایشهای عملی ما در خصوص این برنامه وِیز نشان می‌دهد با توجه به ساختار نرم‌افزاری این برنامه به راحتی می‌توان کارکرد معمولی این برنامه را مختل کرد و اطلاعات اشتباهی به رانندگان درباره میزان ترافیک شهری ارائه داد.

«بِن زئو» با استفاده از اصطلاح «اشباح راننده» (ghost drivers) توضیح می‌دهد که از آنجایی که سرورهای waze از طریق برنامه کاربردی ویز بر روی گوشی‌های هوشمند باهم در ارتباط هستند ما با سادگی توانستیم با نفوذ به این برنامه حجم زیادی از راننده‌ها (یا کاربران) مجازی و غیرواقعی ایجاد کنیم که از طریق آن یک ترافیک جعلی ایجاد شد که به همه کاربران پیغام ارسال شد که در نقطه خاصی ترافیک سنگینی وجود دارد درحالی که در واقعیت چنین نبود.

وی می‌افزاید که کاربرد این برنامه همچنین حریم خصوصی افراد را نیز در معرض خطر قرار می‌دهد چرا که برنامه ویز برنامه‌ای اجتماعی و شبکه ‌ای است که مکان‌یابی‌ها توسط رانندگان مشخص می‌شود بنابراین خود راننده‌ها نیز تحت نظارت قرار می‌گیرند و مسیر حرکت آنها نیز به صورت دقیق رصد می‌شود.

پس از فروش نسخه تجاری برنامه waze به شرکت آمریکایی «گوگل» در سال 2013 که هیچ‌گاه جزئیات این قرارداد منتشر نشد،رسانه‌های آمریکایی برخی از خطرات استفاده این برنامه را گزارش دادند و خواستار برخورد هرچه سریعتر دولت با این برنامه مسیریابی شدند.

همانطور که خود رژیم صهیونیستی اذعان دارد، جایگاه اصلی مدیریت و برنامه‌ریزی نرم‌افزار ویز در سرزمین‌های اشغالی است و این مکان‌یاب آنلاین توسط یکی از سری‌ترین واحدهای ارتش رژیم صهیونیستی ساخته و پرداخته شده است. رژیم صهیونیستی کینه و دشمنی عمیقی نسبت به مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی دارد و قطعا از هر موقعیتی برای ضربه زدن به کشورمان استفاده کامل را خواهد برد؛ نمونه آن را در به شهادت رساندن دانشمندان هسته‌ای و حمله‌های سایبری گسترده به زیرساخت‌های کشور شاهد بوده‌ایم.

منبع: میزان
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۲۴ ۰۲ دی ۱۳۹۶
خیلی از ترم افزار هایی که استفاده میکنیم احتمال جاسوسی بودنشون هست . مگه همین فیس بوک‌ اطلاعات اعضا شو نفروخته بود. الان هم وقتی جی میل میسازید و استفاده میکنید از برنامه های گوگل میبینید خیلی از چیز هایی که بهتون معرفی میکنه دقیقا همون یه که شما میخوایید. از اطلاعات شما استفاده کرده.
جواد
۲۰:۵۷ ۱۵ آذر ۱۳۹۶
خدا لعنتشون کنه
ناشناس
۲۳:۵۰ ۰۶ آذر ۱۳۹۶
به نظرم نرم‌افزار «نقشه‌ی همراه تهران» خیلی به کارت میاد. یک نگاهی بنداز
ناشناس
۱۴:۵۵ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
خدا رحم کنه
ناشناس
۱۹:۲۰ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
مرگبر اسرائیل وامریکا
ناشناس
۱۹:۰۱ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
انشالله نابودی ال سعود / داعش / اسرائیل
ناشناس
۱۵:۵۴ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
مرگ بر امریکا و اسرائیل
ناشناس
۱۴:۲۰ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
هیچ.کاری.نمی.تواند بکند
مرگ بر اسرائیل
ناشناس
۱۳:۱۴ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
مرگ براسرائیل
ناشناس
۱۳:۱۴ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
مرگ براسرائیل
پیروز
۱۱:۵۳ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
عجب...
ایرانی ام
۱۱:۱۱ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
مرگ بر اسرائیل
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
اینکار نوعی نفوذ است در داخل مملکت
بر تمام ایرانیان مسلم است که اسراییل دشمن مسلمانان است
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
آقایونی که میگن برنامه های دیگه رو معرفی کنید اگه یکم بگردید هم داخلی و هم خارجی شو پیدا میکنید اتفاقا خیلی بهترم هست.
ناشناس
۰۸:۵۴ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
بیشتر مردم را از این برنامه ها آگاه کنید رسانه ای شود
ناشناس
۰۶:۵۹ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
عجب
جلوشو بگیرید
ناشناس
۰۶:۵۳ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
مرگ بر اسرائیل
ناشناس
۰۶:۳۱ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
ای بابا..چرا اخه؟
مگه میشه؟
ناشناس
۰۴:۳۸ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
فقط یه جمله میشه گفت، متاسفم
احمد
۰۲:۲۷ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
عجب..مرگ بر اسرائیل
ناشناس
۰۱:۳۶ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
عجب
میلاد
۰۱:۲۶ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
ممنون بابت گزارش
ناشناس
۰۱:۰۶ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
همه در همه جا آنلان هستیم چه اسراییل چه امریکا چه انگلیس ویز فقط تو ایران طرفدار نداره کشور های اروپایی همشون دارن استفاده میکنن حالا جاسوسی ما را میکنن والا این دیگه امنیتیه ما نمیدونیم مشابهشو بسازید ما مونتاژ کاریمون حرف نداره که
مسعود
۰۰:۲۶ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
سلام
مسئله اینه که هوشیار با مسایل برخورد کنیم و حتی اگر در مواردی مجبور به استفاده شدیم با آگاهی کامل باشه
ناشناس
۰۰:۲۵ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
ععع...ویز جاسوسیه؟
ناشناس
۰۰:۱۳ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
خیلی خلاصه بگید داستان جیه
ناشناس
۲۳:۴۹ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
خوب یه دونه خوبشو بسازیم اینهمه توجهات کشورپیشرفته هست
ناشناس
۲۳:۴۹ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
خوب یه دونه خوبشو بسازیم اینهمه توجهات کشورپیشرفته هست
رها
۲۳:۴۵ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
خب ایرانیشو بزنید جوش نزنید
محمد
۲۳:۳۹ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
اولا مگه راننده های معمولی چه اطلاعاتی دارن بجز مشکلات اقتصادی دوما با این همه نخبه و منابع بی پایان کشور چرا ما نباید به برنامه واسه جاسوسی از اسراییل بسازیم سوما ما هیچ مسیر یابی ایرانی نداریم
ناشناس
۱۵:۴۱ ۲۹ مهر ۱۳۹۷
دقیقا درسته
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
یعنی واقعا فکر میکنید با وجود اینهمه ماهواره جاسوسی و اینکه تک تک موبایل های ما دارای لوکیشن هستند که در هر لحظه میتونه موقعیت مکانی هر صاحب موبایلی رو ارسال کنه ، برای جاسوسی نیاز به اپلیکیشن waze هست ؟؟؟؟؟!!!!
مرتضی
۲۲:۵۰ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
حالابدونن منه راننده ازکجابکجامسافرمیبرم چی دردشون میخوره دومامگه میشه اطلاعات ترافیکی غلط بدن که چی بشه اخه منه راننده چی هستم بخان ازمن جاسوسی کنن اتفاقابهترین مسیریاب بودحالابریم توترافیک گیرکنیم خیالتون راحت میشه خوب حداقل یک جایگزین پیداکنین
ناشناس
۲۲:۰۳ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
برای مقابله با دشمن باید پیشقدم باشیم!قبل از اینکه به مردم بگیم این کار را نکن و یا از این استفاده نکن قبلش چیزی بهش ارائه داده باشیم که بهتر باشد!مردم میفهمند اگر باهاشون صادق باشیم!‏
ناشناس
۲۱:۳۹ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مساله این است که شما از نرم افزار اسراییلی استفاده میکنید خود را به آن کشور غاصب وابسته میکنید و از لحاظ اقتصادی برای آنها سود فراوان میرسانید
درست است که ما اسلحه اسراییلی خرید نمیکنیم ولی چندین برابر آن به آنها منافع مالی واطلاعاتی میرسانیم و آنها هم از این درآمد برعلیه ما وکلیه کشورهای مسلمان استفاده میکنند باید وزارت مربوطه کشورمان با این شبکه مقابله فنی وسخت افزاری کنند تا اسراییلی ها موفق نشوند در ضمن از بعضی هم وطنان که کار خود را توجیح میکنند باعث تعصف میباشد
mokh
۲۱:۳۸ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
برادران گرامی ، محصولاتی که سرمایه گذاران اسرایلی دارن تو کشور زیاده ، نمونش همین CPU اینتل که روی 90 درصد تجهیزات و کامپیوتر های دولتی ، صنعتی ، خانگی و حتی نظامی داره استفاده میشه توی اسرایل شعبه داره 6000 تا کارمند داره و واحد تحقیق و توسعش هم اونجاست . آیا میشه تمام کامپیوترا و تجهیزاتی که پردازنده اینتل دارن رو جمع کرد ؟! آیا منطقیه ؟
hosein_m19
۲۱:۳۰ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
سلام به نظر من هرچه سریع تر بای یک فضای امن و کاملا بومی و منطقه ای از نطر دسترسی به محتوای اینترنت برای تمام ایرانیان ایجاد بشه تا زمانی که ما وابسته به دیگر کشور ها باشیم اوضاع همینه ...کاش مسولین هرچه سریع تر فکری به حال این مشکل بکنند چون فضای مجازی و به تبع شبکه های اجتماعی تا زمانی که بومی نشوند هر فردی چه دشمن چه دوست میتونه هر مطلب اشتباه یا شایعه های بی اساس و مطالب غیر اخلاقی رو منتشر و باعث تشویش جامعه بشه ...تا زمانی که یک فضای امن و کاملا ایرانی از نظر اینترنتی نداشته باشیم مشکل ما همچنان مشکل باقی خواهد ماند... به امید روزی که شاهد بستر اینترنتی کاملا ایرانی باشیم تا بواسطه اون کودکان ما که الان دسترسی کاملی به اینترنت و مشتقات اون دارند بتونند با فرهنگ ناب اسلامی اشنا و باتوجه به اون قله های موفقیت رو هر فتح و بر دشمنان واقعی ملت ایران... امریکا و اسرایل و انگلیس و عربستان سیلی محکمی بزنند و تمامی نقشه های پلیدشان را نقش بر آب کنند انشاالله...التماس دعا
ناشناس
۲۱:۱۲ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
اخر زمان شده
ناشناس
۲۰:۵۰ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
نرم افزار بومي ايراني جايگزين مسير ياب وِيز نرم افزار شود
طاهر
۲۰:۰۰ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
با سلام ..من یکی از راننده های تپسی م ...تا امروز از ویز استفاده می کردم عالی بود..
محمدرضا
۱۹:۳۸ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
آقا یه برنامه جایگزین کنید نیاز راننده ها برطرف بشه تا کی باید از دنیا عقب باشیم البته برنامه سپهر هم خوبه ایرانی هم هست
ناشناس
۱۹:۳۰ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
...حواستون جمع باشه ...
حسین
۱۹:۲۹ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
ما یاد گرفتیم همیشه صورت مساله رو پاک کنیم حداقل یه جایگزین معرفی کنیم
ناشناس
۱۹:۲۹ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
وزیر ارتباطات باید در این رابطه کاری انجام بده
ناشناس
۱۹:۲۶ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مرگ بر امریکا
ناشناس
۱۹:۲۶ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مرگ بر نتانیاهو و اسرائیل
ناشناس
۱۹:۲۵ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
یه همتی کنید این همه شرکت دانش بنیان سفارش بدید برنامه جایگزین بسازید
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مرگ بر انگلیس
ناشناس
۱۹:۱۸ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
باسلام ما که متخصص زیاد داریم چرا ضدانرا تولید نمی کنند هم مردم دررفاه باشند هم دشمن تو دهنی بخوره خوب تقابل بادشمن هزینه دارد
ناشناس
۱۹:۱۳ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مسئولان رسیدگی کنن
میلاد
۱۹:۱۱ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
هر نرم افزاری رو می خواین تحریمش کنین اول یه جایگزین براش درست کنین
ناشناس
۱۸:۵۵ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
حالا اطلاعات منو میخوان در بیارن که چی بشه مسولین یا کسانی که شغل های حساس دارن باید مواظب خودشون باشن
ناشناس
۱۸:۵۳ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
راس میگین یه وطنیشو بسازین که مثل این یا از این بهتر باشه
ناشناس
۱۸:۵۲ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
دقیقا درسته
ناشناس
۱۸:۵۲ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
دقیقا درسته تمام اینا بالاخره یه روز ضربه خودشون رو بهمون نشون خواهد داد یا خودمون یا بچه ها مون
ناشناس
۱۸:۴۵ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
خدا لعنتشون کنه
ناشناس
۱۸:۴۰ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
یعنی راه نفوذشون به تهرانم باز شده
ناشناس
۱۸:۳۶ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
یعنی اسراییل از جای دوربینای ماهم خبر داره واولا
ناشناس
۱۸:۲۶ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
اطلاعات کشور ما را به دشمن درجه یک ما میده فقط همین آونها هم نهایت سواستفاده را خواهند کرد
Amir
۱۸:۱۹ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
برای ترافیک شهری مثل تهران خیلی مفیده
ناشناس
۱۸:۱۱ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مرگ براسرائیل
ناشناس
۱۸:۱۰ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
من که نمیدونستم چیه ولی ممنون که معرفی کردید خیلی برنامه عالی هست
سعید
۱۸:۰۵ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
بعد یازده سال بیکار شدم و گفتم یه مدت با ماسین کار بکنم تا کار پیدا بکنم ده روز مشغول اسنپ بودم که ویز مسدود شد یعنی بنزین بیشتر یعنی ترافیک من مهندس بیکار شدم
ناشناس
۱۸:۰۲ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مرگ بر اسرائیل
داود
۱۸:۰۲ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
من از این نرم افزار استفاده کردم و سفر خوبی داشتم به راحتی مسیرهارو پیدا کردم و از سفرم لذت بردم به نظر من اگر تو ایران مسئولین نگران نفوذ هستن باید پول خرج کنن و نیازهای مردم خودشونو تامین کنن بیان یه نرم افزار بومی بسازن بگن از این استفاده کنید تنها راه مقابله با دشمن اینه که بتونی ازش جلو بزنی وگرنه باید مغلوب شی
ناشناس
۱۸:۰۲ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
بیجاااا کردن
ناشناس
۱۸:۰۲ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
اسرائیل هیچ کاری نمیتونه بکنه
ناشناس
۱۷:۵۸ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
بهتر نیست به جای اینکه بگییم این خوبه این بده چندتا برنامه نویس خوب ایرانی متعهد رو برای رفع نیاز مردممون نسبت به برنامه های نرمافزاری کاربردی استخدام کنیم تا این مشکلات پیش نیاد
طاها
۱۷:۵۴ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
حالا فیلتر شده برای یه شهروند عادی جاسوسی مطرح میشه
ناشناس
۱۷:۵۲ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
خوب ی ایرانیشو بسازید.
ک هم دوربینا رو بگه هم راه ها رو.
جواد
۱۷:۲۴ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مهم اینکه من و سایر رانندگان را از ترافیک نجات میده.
پس اگر این طوریه از ویندوز ، آفیس ، گوگل و .... که امریکایی هست هم نباید استفاده کنیم.
ناشناس
۱۸:۱۵ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
خب از اونها هم نباید استفاده کنی، جستجوگر ایرانی وجود دارد فعال هستند همچنین باید مسئولان شبکه ملی فضای مجازی درست کنند.مرگ بر آمریکا و اسرائیل
ناشناس
۱۷:۰۳ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
مگه ما ازشون ترسی داریم
هادی
۱۷:۰۱ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
اقا یه برنامه جایگزین معرفی کنید
ناشناس
۱۳:۳۳ ۰۳ آذر ۱۳۹۶
نرم افزار دال