به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر زهرا عبداللهي،سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت : اضافه وزن و چاقي يکي از بزرگترين مشکلات بهداشتي و عامل خطر براي بسياري از بيماري هاي دوران بارداري است. طي مطالعات انجام شده در ايران حدود40 درصد زنان در سنين باروري 15 تا 34 ساله دچار اضافه وزن و چاقي هستند.
وي افزود: بهتر است خانم هاي باردار از سرخ کردن غذاها اجتناب كرده و حتي الامکان به شکل آب پز، بخارپز و کبابي مصرف شوند، چربي اطراف گوشت و پوست مرغ را قبل از پخت، جدا و از مصرف آنها خودداري كرده و از شير و محصولات لبني کم چرب استفاده کنند.
دکتر عبداللهي توصيه کرد: به جاي بكاربردن سس هاي چرب در تهيه سالاد از چاشني هايي مثل آبليمو، سرکه، آبغوره، آب نارنج استفاده کرده و از تنقلات پرچرب مثل چيپس، پيراشکي و شکلات اجتناب كنند همچنين مصرف فست فودها را كه حاوي چربي زيادي هستند مثل سوسيس، كالباس و پيتزا بايد محدود شود.
وي با بيان اين که کاهش مصرف مواد قندي يكي از راه هاي پيشگيري از چاقي در اين دوران است ، خاطر نشان کرد: لازم است زنان باردار از ميوه هاي تازه به جاي شيريني و شکلات در ميان وعده ها استفاده كنند و مصـــرف دوغ کـم نمک و بــدون گـــاز، آب و آب ميــوه هاي طبيــعي را جايگزين نوشابه هاي گازدار كنند.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه در ادامه يادآور شد: خانم هاي باردار براي افزايش دريافت فيبر بايد روزانه از سبزي خوردن، سبزي هاي محلي يا سالاد همراه غذا استفاده كرده، از ميوه هاي تازه به عنوان ميان وعده و به جاي نان هاي سفيد از نان هاي سبوس دار استفاده کنند. /ح