سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر فضای مجازی معاونت علمی ریاست جمهوری مطرح کرد:

تورین محاسباتی ملی یکی از اصلی‌ترین زیرساخت‌های توسعه فناوری اطلاعات کشور

فقیهی گفت: طرح پیشبرد تورین محاسباتی ملی یکی از زیر ساخت­‌های اصلی توسعه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

به گزارش حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی فقیهی دبیر ستاد توسعه ICT و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در بازدید از روند اجرای طرح پیشبرد تورین محاسباتی ملی با بیان اهمیت اجرای این پروژه گفت: با بهره­ برداری از این طرح، یکی از نیازهای اصلی محققان و دانشجویان به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی به پردازش­های سریع برطرف می­‌شود.

فقیهی گفت: طرح پیشبرد تورین محاسباتی ملی یکی از زیرساخت­های اصلی توسعه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوب شده و باعث استفاده بهینه از منابع پردازشی کشور می­‌شود.

وی در ادامه این بازدید که با حضور مدیر و تیم اجرائی طرح در محل پژوهشگاه دانش­های بنیادی برگزار شد، به ظرفیت­های کارآفرینی حاصل از اجرای این طرح اشاره و افزود: چنانچه خروجی این طرح به عنوان سکوئی برای استفاده بخش صنعت در پردازش سریع مورد بهره­برداری قرار گیرد، می­تواند زمینه ایجاد شرکت­های دانش‌بنیان و نوپا را فراهم نماید.

فقیهی با ابراز رضایت از پیشرفت طرح در فازهای اول و دوم آن بر ضرورت شناسائی کاربردهای مرتبط با پردازش تورین در سایر کشورهای توسعه یافته تاکید کرد و گفت: بازی­های رایانه­ای، داده­های حجیم در حوزه­های مختلف از جمله پزشکی می­‌تواند به عنوان زمینه­‌های صنعتی برای بهره‌گیری از سکوی تولیدشده در این طرح محسوب شود.

وی بر لزوم حمایت­های مادی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از این طرح تاکید و درباره سایر زمینه­های حمایتی خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات حمایتی معاونت بازارسازی و توسعه بازار سرویس­های تولید شده در این طرح خواهد بود.

در ابتدای این جلسه لطفی‌کامران­ مدیر طرح پیشبرد تورین محاسباتی ملی، «راه­ اندازی بزرگترین شبکه محاسباتی کشور»، «اتصال منابع محاسباتی موجود در دانشگاه­ها و موسسات تحقیقاتی سراسر کشور»، و «تامین نیاز رایانشی دانشجویان و پژوهشگران» را از جمله­ اهداف اجرای این طرح برشمرد و گفت: در حال حاضر و طبق برنامه زمان‌بندی، منابع پردازشی هفت دانشگاه و سازمان علمی و تحقیقاتی به هسته­ی مرکزی تورین محاسباتی ملی متصل شده است و کاربران می‌توانند با مراجعه به پرتال این طرح از خدمات پردازشی ارائه شده، استفاده نمایند.

وی با بیان اینکه هدف اولیه این طرح پوشش پردازشی معادل با 205 ترافلاپس (Teraflops) است، خاطر نشان کرد: «ارائه ماشین‌مجازی به همراه پردازنده (CPU) و پردازنده گرافیکی(GPU)»، «سرویس تحلیل داده‌های حجیم به وسیله ابزارهای این حوزه»، و «ارائه بستر زیرساخت منابع ذخیره­سازی» از جمله­ی سرویس‌هایی هستند که بزودی از طریق پرتال طرح پیشبرد تورین ملی ارائه می‌گردند.

در این جلسه که صبح روز دوشنبه 29 آبان ماه جاری برگزار شد، آقایان سربازی‌آزاد استاد مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، پورفرد دبیر کارگروه الکترونیک، مخابرات و رباتیک و مهندس رجبی مشاور ستاد توسعه ICT و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری حضور داشتند.

انتهای پیام/

اظهارات دبیر ستاد توسعه ICT و فضای مجازی معاونت علمی ریاست‌جمهوری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.